Církve a předsednictví Jak se církve v ČR připravují na české předsednictví v Radě EU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009
Advertisements

Projekt rozvoje sítě měst v regionu Weinviertel – jižní Morava Projekt zur Entwicklung eines Städtenetzwerkes Weinviertel - Südmähren MĚSTA ZAPOJENÁ DO.
Aplikační téma Výchova k sexuálnímu zdraví a zdravému životnímu stylu definice “Sexuálního zdraví“ (Světová zdravotnická organizace Kadaň 1974) "Sexuální.
Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně E-learn 2002 Žilina 5. – 6. února 2002 E-learn.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Předsednictví ČR v Radě EU Gita Vašíčková Úřad vlády ČR Odbor koordinace evropských politik.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Obsahová stránka předsednictví ČR v Radě EU Ing. Marek Mora, náměstek místopředsedy vlády pro evropské záležitosti, Sekce pro evropské záležitosti Prezentace.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Předsednictví ČR v Radě EU Agenda a Priority
OMC Pracovní expertní skupina
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.11
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
Autor: Jitka Krausová, ERCValné shromáždění ERC v ČR, 21. října 2005 Ekumenická rada církví v ČR.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
European Urban Knowledge Network
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
aktuální problémy současného světa postoje, názory, jednání
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
 EU je jedinečné hospodářské a politické partnerství 27 demokratických evropských zemí  jejím cílem je mír, prosperita a svoboda pro 498 milionů občanů.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
Příprava předsednictví České republiky v Radě EU (zapojení podnikatelského sektoru) Leden 2008 Příprava předsednictví České republiky v Radě EU (zapojení.
ZŠ EDEN = ZDRAVÁ SPORTOVNÍ ŠKOLA CO TO ZNAMENÁ? ZŠ EDEN = ZDRAVÁ SPORTOVNÍ ŠKOLA TO ZNAMENÁ: VYTVÁŘÍME PRO DĚTI ZDRAVÉ PROSTŘEDÍ.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
21 dobrých důvodů pro dobré knihovny – Příspěvek Goethe-Institutu k odbornému dialogu a k výměně mezi knihovníky ve Střední a Východní Evropě a v Pobaltí.
Průřezová témata.
Zkušenosti s dobrovolnictvím v Německu 3. konference Brno – město pro rodiny „Rodina spojuje generace“ Dana Žižkovská Brno.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Informace o ministerské konferenci „Sdílení nejlepších.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Centrum inovačního vzdělávání Liblice INOVACE 2006 Galerie inovací 7. prosince 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková.
Multilaterální setkání mládeže partnerských měst Jičín –
Závěry ze semináře k problematice strukturovaného studia učitelství KONFERENCE „STRUKTUROVANÉ STUDIUM UČITELSTVÍ“ v Srní.
aktuální problémy současného světa
1 Partnerství neziskového a soukromého sektoru v oblasti zahraniční rozvojové spolupráce Daniel Svoboda člen SR FoRS Development Worldwide, spolek
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Hana Kavánková Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
MU Brno Od Memoranda k Helsinskému komuniké Moravská zemská knihovna Mgr. Jana Nejezchlebová.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Bílá kniha Národní program rozvoje vzdělávání v ČR.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Page 1 Energetická závislost EU - Možná řešení - Daniela Štoková.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Evropský program Monika Mrňávková Silvie Pýchová Centrum Euroguidance NAEP.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
SPOV – POR - červen 2011 Cíl SPOV  nastolit toto téma v přesvědčení, že právě venkov a zejména malé obce mohou sehrát velmi důležitou roli při obnově.
Praha, 30. září 2014 Setkání představenstva s vedoucími představiteli členských společností ČLFA Přínosy členství v Eurofinas.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Subjekty a objekty veřejných politik
Občanské vzdělávání září 2017 MŠMT 1.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Národní program rozvoje vzdělávání v ČR
Benediktbeuern Hochschule
Vize, mise, cíle Vize Mise Cíle
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Církve a předsednictví Jak se církve v ČR připravují na české předsednictví v Radě EU

Východiska Církve a EU (instituce, předsednictví) Církve a CEC Církve a národní vláda - ne jen restituce majetku Církve a občané volby do EP

Zdroje Zkušenosti partnerských církví (Finsko, Rakousko, Německo) Inspirace z členských církví ERC Komise Církev a společnost (CSC CEC)

Komise ERC Složení - 10 členských církví ERC + ŘKC Úkoly - témata a akce církví během českého předsednictví Postupy a výstupy - Studijní den k předsednictví, publikace, dialog s církevními a dalšími partnery doma i v zahraničí

Témata církví pro předsednictví Motto „Evropa bez bariér“ Společné východisko, různé pohledy Vládní pohled (liberalizace, 4 svobody, právní cesta) Pohled církví (solidarita, občanská akce)

Témata reaktivní Evropa konkurenceschopná a otevřená - sociální dimenze Evropy - práce, studium a rodina - demografický vývoj v Evropě Energetika udržitelná a bezpečná - ekologická dimenze - alternativní životní styl

Témata aktivní Příspěvek církví k otevřené občanské společnosti Sociální dimenze - jak církve přispívají ke vztahům Ekologická dimenze – jak církve přispívají k prostředí

Dílčí témata Sociální dimenze: - rodina - výchova a vzdělávání - diakonie - marginalizace Ekologická dimenze: - ochrana životního prostředí - udržitelná energetika a alternativní zdroje - alternativní (anti-konzumní) způsoby života - lidská a náboženská práva

Publikace Dialog s vládou Dialog s EU Témata církví „Dobrá praxe“ – příklady konkrétního působení církví Brožura + CD

Akce Studijní den Dialog s vládou a dalšími partnery Seminář CSC CEC ve Švédsku Setkání představitelů CEC, COMECE, ERC a vlády ČR Konference o usmiřování Den otevřených kostelů

Příprava církví Předsednictví a volby do EP Spolupráce s ERC/komisí pro předsednictví Vlastní diskuse a akce