Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o ohni

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ODDĚLOVÁNÍ SLOŽEK ZE SMĚSÍ
Advertisements

Hasiva klasická a moderní Název opory –Úvod do studia
Voda a její okolí.
Aktivita č.5: Tajemství chemie
Aktivita č.6: Poznáváme chemii Prezentace č. 8 Autor: Lenka Poláková
Vzduch a hoření Chemie Autor: Ing. Šárka Psíková
Teorie hašení – Hasební látky
Základní vzdělání - 2. stupeň
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o chemických výpočtech Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák přečte chemické.
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o chemických prvcích Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák rozlišuje chemické.
ČÁSTICOVÉ SLOŽENÍ LÁTEK
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kovech, nekovech a polokovech Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Rozpozná.
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o chemických reakcích Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Aplikuje poznatky.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kovech
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o vodě AutorIng. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák chápe důležitost vody pro.
Skupenství látek.
Organické sloučeniny - uhlovodíky Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv.
HOŘENÍ HAŠENÍ RZ
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o hydroxidech  Autor Ing. Lenka Kalinová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák porovná vlastnosti.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kyselinách Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák porovná vlastnosti.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o reakcích Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák vyčíslí správně základní.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o ropě Autor Ing. Lenka Kalinová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák zhodnotí užívání fosilních.
ZÁSADY - HYDROXIDY.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
OPAKOVÁNÍ UČIVA 8. ROČNÍKU
Pojmenuj domácí zvířata
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kyselinách Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Porovná vlastnosti a použití.
Obvod čtverce a obdélníka ICT2_1/1
KYSLÍK.
VY_32_INOVACE_13_VZDUCH Anotace Rozšíření poznatků o vzduchu Autor
Směsi.
CHEMICKÉ REAKCE A ROVNICE
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o periodické tabulce prvků (PSP) Autor Ing. Lenka Kalinová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o destilované vodě Autor Ing. Lenka Kalinová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák zná vlastnosti.
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
Anotace Seznámení nebo opakování tvorby času. – 2.část Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci zvládnou vyjádřit „anglický“
VODÍK.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o oxidech
VZDUCH.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Poznej volně žijící zvířata
ICT M 5.R. Desetinná čísla kolem nás
Volně žijící zvířata – pole, louka, les
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Hasící přístroje Kateřina Jedličková
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Požáry a hasicí přístroje Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je David Mánek. Dostupné z Metodického portálu
Ch_020_Hoření Ch_020_Chemické reakce_Hoření Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační.
Hasicí přístroje Bc. Balonová Soňa MŠ, ZŠ a SŠ Karviná, příspěvková organizace.
 Hoření - chemický děj - vzniká teplo, světlo a látky odlišných vlastností, než má hořící látka - zpravidla se projevuje plamenem (sloupec hořících,
Dobrý sluha, ale zlý pán Chemie – 8. ročník Autor: Mgr. Jitka Pospíšilová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Šimotová Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Speciální vzdělávací potřeby - žádné -
ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA -prezentace
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Důlní požáry a chemismus výbušniny
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Hoření je chemická reakce, při níž vzniká teplo a světlo.
Transkript prezentace:

Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o ohni Autor Ing. Lenka Kalinová Jazyk Čeština Očekávaný výstup   Žák rozpozná jednotlivé druhy popálenin, umí poskytnout první pomoc. Zná základní hasební prostředky Speciální vzdělávací potřeby   Žádné Klíčová slova   Oheň, požár, popáleniny, pomoc Druh učebního materiálu   Prezentace Druh interaktivity   Aktivita Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělání - 2. stupeň Typická věková skupina   13 až 15 let Celková velikost   931kB EU – 7 - 56

Oheň Ing. Lenka Kalinová

Hoření Hoření je chemický děj, při kterém vzniká teplo, světlo a látky jiných vlastností Plamen je sloupec hořících, plynných látek Teplota vznícení je nejnižší teplota, při které látka ve směsi se vzduchem po přiblížení plamene vzplane a hoří nejméně 5 sekund

Požár Hořlaviny jsou látky, které prudce hoří se vzdušným kyslíkem za vzniku plamene Oheň je člověkem řízené hoření Požár je člověkem nekontrolované hoření v předem nevymezeném prostoru Požáry působí mnohamilionové škody

Popáleniny I. stupeň – lehké popáleniny, zčervenání kůže, pálivá bolest II. stupeň – střední popáleniny, tvorba velmi bolestivých puchýřů III. stupeň – těžké popáleniny, tvoří na kůži spálená místa, kůže popálením uhelnatí

První pomoc při popálení Puchýře nepropichujeme ani jinak neporušujeme Popáleniny chladíme studenou pitnou vodou nebo ledovou drtí Můžeme použít mast na popáleniny Podáváme dostatek tekutin Větší popáleniny musí ošetřit lékař

Aktivita č. 1 VODA PÍSEK OXID UHLIČITÝ PĚNA PRÁŠKY HALONY Elektrická zařízení Plyny Pevné látky Kapaliny Knihovny Malý požár Uhlí Seno

Aktivita č. 2 Zjisti, kde máte ve škole umístěny hasicí přístroje a jaké to jsou? Uveď příklady hořlavin, které se používají v domácnostech nebo v dílnách.

Zdroje Veškeré použité obrázky pocházejí z databáze PowerPointu