Rozdělení ekologických domů Znaky ekologických domů Zjišťování úniku tepla Zateplování domů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEZNAM PŘÍLOH Řešení obvodových plášťů: statické působení: nosné nenosné podle materiálů: vyzdívané,
Advertisements

Státní energetická inspekce 21. –
Z obnovitelných zdrojů
Vzorové příklady a inspirace pro úspěšné realizace
Nízkoenergetické domy
Zateplování rodinných domů
Energetická účinnost budov
DOMY Otázky a odpovědi.
TZ 21 – navrhování otopných soustav
Energetická náročnost budov
Tepelné čerpadlo 1.
Martin Němeček Pasivní dům vedení: Doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D.
Pasivní dům Marek Švestka.
Tepelné čerpadlo 3.
Alternativní energie Úspora energie Lenka Janouchová (asistentka)
Seminář: DOTACE NA ZATEPLENÍ, ZDROJE TEPLA A PASIVNÍ DOMY Výstaviště Č
Šetříme energií v domácnosti
Úspora energií v domácnostech - Tomáš Bílý -
NZÚ – BD návrh Programové schéma je navrženo na základě analýz účasti vlastníků BD v ZÚ 2009, rozložení zájmu o jednotlivé oblasti podpory, jejich.
Jaké máme možnosti úspor energií?
Energie a Město Zpracovali : Štěpán Filip Matěj Havrlant Matěj Havrlant.
Zelená úsporám Program podpory úspor energie a využívání obnovitelných zdrojů energie na vytápění v obytných budovách Lenka Česenková Státní fond životního.
Veřejné budovy v pasivním standardu
Zelená úsporám Aktuální informace o podmínkách programu, zkušenosti s dosavadními žádostmi (České Budějovice ) Dr. Blanka Veltrubská Markéta.
Název materiálu: ÚČINNOST
stavebnictví POZEMNÍ STAVBY TEPELNÉ A ZVUKOVÉ IZOLACE STA 36
ŠETŘENÍ ENERGIÍ Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.14.
Seminář pro Svaz obcí a měst Ostrava, 9.dubna 2009.
JAK NEJLÉPE IZOLOVAT DŮM
Program Nová zelená úsporám Program MŽP administrovaný Státním fondem životního prostředí ČR zaměřený na úspory energie a obnovitelné zdroje energie v.
Výukový materiál zpracovaný v rámci "EU peníze školám" Projekt: Škola pro život Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: C.
stavebnictví POZEMNÍ STAVBY TEPELNÉ A ZVUKOVÉ IZOLACE STA 36
Představení společnosti  Vznik společnosti r  Počet zaměstnanců – 50  Centrum pasivního domu (CPD)  Moravskoslezského energetického klastru.
Solární systémy Solární systémy, které využívají jako hlavní zdroj energie SLUNCE, jsou v současné době jednoznačně nejefektivnějším a nejekonomičtějším.
I R V INTELIGENTNÍ REGULACE VYTÁPĚNÍ
Vytápění Regulace ve vytápění
Energetický průkaz budovy.  Požadavek Evropské směrnice /es.  Každá země realizuje požadavek vlastní cestou  Pro ČR se stal vzorem rakouský.
Zpracoval: Lakomý Jan Třída: 2.L Šk. rok: 2013/2014 Předmět: Biologie
Landstraße 45, A-4020 Linz T: ESV-Design051056vt O.Ö. Energiesparverband Ing. Karl Fürstenberger.
Výpočetní nástroj bilančního hodnocení energetické náročnosti budov
typologie obytné stavby 6. přednáška RODINNÉ DOMY I.
Spotřeba tepla Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Jaroslav Dufka.
Vytápění Literatura: Jelínek V., Kabele K.: Technická zařízení budov 20, 2001 Brož K.: Vytápění, 1995 Normy ČSN.
Téma : Nízkoenergetický dům konstrukční možnosti domu konstrukce s izolací kontaktní Vypracoval: Ing. Wasserbauer Radek.
Pasivní stavitelství jako ekonomický koncept. Východiska Výstavba a provoz budov je hltoun energetických zdrojů Každá budova má být v takovém stavu, aby.
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
Program Zelená úsporám KBI/OZP Nikola Bílá. Kjótský protokol a emisní kredity  Kjótský protokol nás zavázal snížit v ročním průměru za období 2008 –
Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_REVITALIZACE PANELOVÝCH DOMŮ_S4
KONCEPCE NAVRHOVÁNÍ NÍZKOENERGETICKÝCH A PASIVNÍCH BUDOV Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Zelená úsporám Novinky od 08/2009 Dotace v praxi SFŽP ČR Odbor GIS Ing.Tomáš Poledník Vedoucí pracovišť Morava.
ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ.
Dotační program Zelená úsporám Ing. Zbyněk Bouda Energetická Agentura Vysočiny, z.s.p.o.
Ekologické stavby Vypracoval: Dominik Šuba Obor: Technické lyceum Třída: 2.L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum.
zelená linka: Zkušenosti SFŽP s posuzováním nákladovosti projektů Operačního programu ŽP.
Energetická certifikace budov Karel Srdečný EkoWATT
Energetický audit a Průkaz energetické náročnosti budovy – Opava – Bruntál – Karviná Frýdek-Místek
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů materiálů a jejich použití pro tepelné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad zateplování staveb, jejich zásad a potřebného.
Pasivní a nízkoenergetické domy (modely) Ekologické praktikum 9. ročník 2013.
TECHNOLOGICKÝ VÝVOJ VE VŠECH ODVĚTVÍCH průměrné auto vs. šetrné auto spotřeba 6,5 l/100km spotřeba 1,5 l/100km, příp. 6,5 kWh/100km.
PASIVNÍ DOMY V ČR A ZAHRANIČÍ Větrání s rekuperací tepla › čerstvý vzduch bez průvanu › hygiena vnitřního prostředí › úspora energie.
Zakládající partneři Významní partneři Partneři Energetická optimalizace bytové domy Výroční konference MMR Ing. Michal Čejka
NÍZKOENERGETICKÝ ČI PASIVNÍ DŮM Rekonstrukce – FAKTOR 10 Projekt rekonstrukce Tevesstrasse, Frankfurt / Autor návrhu: Faktor 10.
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Tepelný výpočet budovy příklad
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
PROJEKT OSTROVNÍHO DOMU V PODMÍNKÁCH ŠUMAVY
SPJ TEPELNÁ DYNAMIKA BUDOV V LETNÍM OBDOBÍ
Vytápění Regulace ve vytápění
Transkript prezentace:

Rozdělení ekologických domů Znaky ekologických domů Zjišťování úniku tepla Zateplování domů

Kategorie domu Potřeba tepla na vytápění (kWh/m2/rok) Starší dům200 a více Současná novostavba (dle stav. předpisů) Nízkoenergetický dům Pasivní dům 5-15 Nulový dům** 0-5 ** Nulový dům je dům bez jakéhokoliv aktivního vytápění – vytápí se sluneční energií, energetickými zisky od obyvatel domu a ztrátovým teplem z elektrických přístrojů

 jednoduchý tvar budovy a orientace obytných místností k jihu  velmi dobrá tepelná izolace obálky budovy (podlahy, stěn, střechy, oken a dveří)  zajištění vysoké vzduchotěsnosti budovy  pasivní, případně i aktivní využití sluneční energie  optimální volba otopného systému, pružně reagujícího, s dobrou regulací, pokud možno nízkoteplotního  kontrolované větrání s rekuperací tepla  úsporné elektrické spotřebiče a osvětlení

 Provádí se termokamerou

 výměna oken či dveří (zdvojené sklo)  zateplení fasády (fasádní polystyren, vata)  zateplení střechy (vata)  zateplení podlahy (podlahový polystyren, vata)  pořízení systému rekuperace

   my_web my_web   domu domu    Vypracoval: Aleš Koblížek