Registrační číslo projektu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Registrační číslo projektu
Advertisements

VY_52_INOVACE_ZE.8.68 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
Registrační číslo projektu
Digitalizace výuky Vztahy mezi organismy, rozmanitost organismů
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Mgr. Zdeněk Provazník ZŠ Třebechovice pod Orebem
Registrační číslo projektu
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 8.
Registrační číslo projektu
Registrační číslo projektu
Zeměpis pro 7. ročník Blízký východ Učebnice fraus
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Digitalizace výuky Příjemce
ZEMĚDĚLSTVÍ.
Registrační číslo projektu
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Př í jemce Z á kladn í š kola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Kr á lov é Registračn í č í slo projektuCZ.1.07/1.1.05/ N á zev projektu Digitalizace.
Registrační číslo projektu
PRIMÁRNÍ SEKTOR.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_248_Zemědělská výroba AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Základní struktura života
Digitalizace výuky Příjemce
Digitalizace výuky Příjemce
Registrační číslo projektu
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Registrační číslo projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_.
Zemědělství.
Digitalizace výuky Příjemce
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Registrační číslo projektu
Zemědělství Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Zemědělství – živočišná výroba
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
SVĚTOVÉ ZĚMĚDĚLSTVÍ Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Jedna ze základních hospodářských činností člověka Není zcela ovlivnitelná člověkem ( závisí na přírodních podmínkách a sociálně-ekonomických podmínkách)
Př í jemce Z á kladn í š kola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Kr á lov é Registračn í č í slo projektuCZ.1.07/1.1.05/ N á zev projektu Digitalizace.
VLIV ZEMĚDĚLSTVÍ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Doc. Ing. Jan Vašák, CSc. Katedra rostlinné výroby ČZU v Praze 27. února 2006.
Registrační číslo projektu
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_282 Ročník: 2.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV:Zemědělství TÉMATICKÝ CELEK: Společenské.
VY_32_INOVACE_Fi_III_04 Název Zemědělství /rostlinná výroba/ Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název:
Suroviny a plodiny pro textilní průmysl
VY_52_INOVACE_63_Zemědělství ČR
PRIMÁRNÍ SEKTOR.
Česko - zemědělství AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Pole - kulturní rostliny
zpracovaný v rámci projektu
ZEM Ě D Ě LSKÝ PR Ů MYSL Karafiátová Jana. Zemědělství je nedílnou součástí hospodářství Důležité nejen ve výrobě potravin a zemědělských produktů, ale.
Katedra rostlinné výroby ČZU v Praze
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Co začíná tam, kde končí naše země?
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Transkript prezentace:

Registrační číslo projektu Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.1.05/02.0010 Název projektu Digitalizace výuky Číslo prioritní osy 1/1.1 Předmět Zeměpis Téma Lidská obživa Autor Mgr. Robert Jiran

ZEMĚPIS PRO 6. ROČNÍK Lidská obživa Učebnice FRAUS . Fraus str. 88 - 91 . Lidská obživa . Živočišná výroba . Rostlinná výroba . Exotické rostliny . Technické a textilní rostliny . Mořské plody . Světová kuchyně . Opakování . Příloha: Dobrůtky Malaisie

Lidská obživa Zemědělství je termín popisující výrobu potravin a krmiv a nebo i jiných produktů prostřednictvím cíleného pěstování rostlin a chovu domestikovaných zvířat. Charakteristickým rysem zemědělské výroby je vázanost na půdu. Dělí se na rostlinou a živočišnou výrobu. Živočišná výroba – pastevectví, ustájení , Uveďte zvířata chovaná u nás a ve světě.

Lama – Jižní Amerika Velbloud – Afrika, Asie, Austrálie Pštros - Afrika Jak – Asie Tibet Kapybara – Jižní Amerika Uveďte jak se tato zvířata jmenují a ve kterých zemích se chovají – ukázat na mapě.

Rostlinná výroba – pěstování užitkových, technických, krmných i rostlin k výživě obyvatelstva. Vyjmenujte deset českých plodin a pět cizokrajných.

Exotické rostliny Mango – jižní Asie Liči – Asie Kokos - tropy Papája – Jižní Amerika Granátové jablko - Středozemí Avokádo – Střední Amerika

Technické a textilní rostliny Len, konopí, bavlník, kopřiva, řepka olejka

Mořské plody 5 3 1 2 4 Krevety, raci, krabi, langusty, humři, mušle, chobotnice a olihně, kalamáry Přiřaďte čísla k názvům 2 1 3 4 5

Jen některé typické příklady Světová kuchyně Jen některé typické příklady Japonsko – saké a suši Rusko - vodka, pirožky a boršč Slovensko – borovička, halušky s brynzou Maďarsko – guláš, langoš, paprika Rakousko – vídeňský knedlík, řízek, Sacherův dort, Mozartovy koule USA – hamburger, Coca Cola VB – smažená ryba s hranolkami, whisky Francie – víno, sýr camembert Čínská kuchyně – pekingská kachna, kung- pao Itálie – pizza, těstoviny Řecko – gyros, Metaxa a co ČR?

Opakování Na jaké dvě odvětví dělíme zemědělství? Kde se chovají lamy? Vyjmenuj textilní rostliny. Znáš některé mořské plody? Typické jídlo Slovenska, USA, Ruska Živočišná a rostlinná výroba Jižní Amerika Len, konopí, bavlník Krevety, raci, krabi, langusty, humři, mušle, chobotnice a olihně, kalamáry Brynzové halušky, hamburger, boršč