| © ORBIT 2012 | Vítáme Vás! Vánoce s CITRIXem. ORBIT. Dnes. Tady a teď Vize a trendy IDG/Gartner. Kam svěje svět IT a zejména svět uživatelských zařízení?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Využití cloudových služeb ve školství
Advertisements

Poznejte jak je skvělé Mít to pod Kontrolou a máte svou infrastrukturu pod kontrolou Michal Hroch Produktový manažer Microsoft ČR.
Mobilně a (ne)bezpečně
Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Oracle Peoplesoft 9.2 Juraj Boldiš
Trendy finančních produktů ČLFA
Co s trhem SBS aneb trh SBS je trh jako každý jiný
AutorIng. Martin Allmer ŠkolaEuroškola Strakonice Datum5. Června 2013 Ročník3. Tematický okruhPráce s počítačem Číslo VM Anotace Jak lze využívat on-line.
Hosting informačního systému K2
| Copyright© 2010 Microsoft Corporation Markéta Douděrová Microsoft PŘEDSTAVENÍ:
1 Small Business Windows XP Professional Platforma pro zpracování zpráv (Messaging Platform) 6 září, 2001.
1. 3 Business priorita Scénář Řešení Produkty Rozvoj a podpora Partneři.
Tomáš Baďura ARI.  Mnoho velkých společností dávno začalo prosazovat přesun výpočetního výkonu IT do velkých datových center.  Decentralizované systémy.
Informační systémy a technologie
Osamocený Moodle nestačí Marek Kocan MoodleMoot.cz 2014.
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
TOP CZ digitální trendy – 2014 Tomáš Veselý. Digitální inovace Co je zajímavé z pohledu inzerenta?
Představení Office365 Břetislav Regner PROJEKT financovaný
Audit IT procesů ve FNOL
Cetelem mobile stručná case study a 3 poučení Ing. Jan Procházka prochorcz.
ORBIT ExperienceDays Konsolidace IT Vítejte!. Agenda Teze Konsolidace IT : :00 Jarní úklid v datovém centru - výzvy a vize současného IT.
© 2010 IBM Corporation Stanislav Michelfeit, IBM IDC ČR, Služby – výzkum a výuka IT jako služba SSME - Service – Science, Management and Engineering =
Představujeme službu Samepage
Informalční technologie jako klíčový faktor pro udržení konkurenceschopnosti společností na trzích EU.
Bezpečnost na platformě Microsoft & Petr Hartmann Solution Specialist Microsoft.
Privátní cloud. tcp cloud a.s. O nás Certifikace ISO (ISO 9001, ISO , ISO 27001) Certifikovaní experti dle oblastí (cloud, hardware, virtualizace,
1 Rešení Cisco a Linksys – segment SMB. 2 Linksys/Cisco Domácíuživatelé Střední a velké korporace Domácí a malé kanceláře, střední firmy Středně velké.
1 | Kaspersky Endpoint Security Přehled. 2 | Kaspersky Endpoint Security Kaspersky Endpoint Security for Windows Kaspersky Endpoint Security for Mac Kaspersky.
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
Siemens Enterprise Communications Ondřej Nový Key Account Manager Siemens Enterprise Communications, s.r.o. Praha, Siemens Enterprise Communications.
Copyright © 2011, atlantis Microsoft Lync ™ Stručný úvod do podnikové komunikace.
Seminář KOMTERM, 21. duben 2010 Dipl. - Ing. Roman Baláž, MBA Generální ředitel SPP CZ, a.s. 1 Bezpečnost dodávek – nevyhnutná podmínka zákazníka.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Dotyková zařízení ve výuce ​ Aktivita B2 Ing. Libor Měsíček, Ph.D.
© 2009 IBM Corporation Lotus SW Přehled produktů Petr Kunc,
Internet jako nástroj vlivu ? Dana Bérová
Úvod do nových médií a komunikace Ing. Jiří Kysela Katedra informačních technologií - Fakulta elektrotechniky.
Podnikání na Internetu outsourcing, virtuální firmy Letní semestr 2005 Jana Holá IX.
ZISS Pezinok Informatika v Jihlavě (ČR) Vladimír Křivánek Odbor informatiky
Trendy v ICT Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
CIO priority | Priority IT v bankách a pojišťovnách| Lukáš Klášterský 1.
NeoSync on-line zálohování pro každého / pro každou firmu
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Budoucnost dat tak trochu v oblacích... Oldřich Kalina, BULL.
Budoucnost profesí Budoucnost profesí – pohled za obzor Ing. Jiří Braňka Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání.
Copyright 2009 FUJITSU TECHNOLOGY SOLUTIONS Luboš Výrostek Clearingové centrum centrální smlouvy.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Spolupráce při rozvoji talentů
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
YOUR SYSTEM, spol. s r. o. Ing
Ondřej NOVODVORSKÝ Ředitel pro malé a střední fimy Microsoft MALÁ MOBILITA: NEVYUŽITÁ PŘÍLEŽITOST I BRZDA RŮSTU MSP V ČR.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
1 HR ve věku změn: výzvy trhu práce a Průmysl 4.0 Bohdan Wojnar, člen představenstva ŠKODA AUTO
1 MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ V PODNIKOVÝCH SÍTÍCH Petr Janda, ICZ a. s
Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,
Miroslav Hübner listopad 2014 Jak sehnat peníze na IT ANEB zamyšlení jak si koupit, co potřebuji.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Počítačové sítě.
Cloud computing v praxi
Raiffeisen investiční společností
9 zemí 3 kontinenty 50+ zákazníků uživatelů SAP 90 zaměstnanců
Vybudování Technologického centra MěÚ Vyškov
Business intelligence shapes security
Studie Kapsch BusinessCom Trendy a výzvy ICT ve střední a východní Evropě a Turecku Specifika českého trhu.
Dosahování aplikací v prostředí energetických společností
Transkript prezentace:

| © ORBIT 2012 | Vítáme Vás! Vánoce s CITRIXem

ORBIT. Dnes. Tady a teď Vize a trendy IDG/Gartner. Kam svěje svět IT a zejména svět uživatelských zařízení? Pohledy do budoucnosti let Flexiblní práce, kam spěje CLOUD? CITRIX a CLOUD. Vize a jejich naplnění v podání Citrixu Potřeby uživatelů a vize CITRIXu se dlohá léta daří sladit. Jak dokáže CITRIX zhmotnit slovo CLOUD? CITRIX Novinky Nové akvizice doplňují příběh end-to-end computingu Chybějící střípky do skládačky jménem end-user computing Moderovaná degustace vína. Neformální diskuze. Užijme si příjemný večer s dobrým vínem a občerstvením CITRIX CloudGateway. Live demo produktu s možností „si šáhnout“ Ukážeme kombinované řešení doručení aplikací a dat mezi platformami

IT Vize a End-User Computing Pohledy do budoucnosti let Kam patří člověk a kam mrak, tedy CLOUD? | © ORBIT 2012 |

PC is DEAD. Ať žije FREECOMPUTING! Zařízení a aplikace Tradiční PC je mrtvé > dotykové tablety ale nepřevezmou jeho roli Čeká se na FREECOMPUTING! Mobilní platforma ARM se stane dominantní platformou Lokálně uložená data se stanou spíše off-line kopií Pošta a data jsou všude – ale napadnutelná, zneužitelná... HTML5 a JAVA3 aplikace budou dominovat a usnadní kyber-kriminialitu Polovina současných business aplikací nepůjde konvertovat Windows 8 a Desktop virtualizace bude dominantní v korporátní sféře Práce a společnost Z bubliny sociálních sítí se stane nástroj (ano, je také mrtev) Uživatelé považují za přirozené sdílet svou práci odkudkoliv a kdykoliv Nástroje pro efektivní spolupráci na dálku – video, sdílení dat, aplikací... Vzdálená práce odkudkoliv bude aplikována všude, kde dává smysl

FREECOMPUTING. BYOD! Nárůst mobilních aplikací a SaaS $20mld>$80mld do 2015 BOYD jako převládající směr Dle Cisco bude do 2015 na světě 15mld připojených zařízení Dle IDC je již dnes 40% zařízení přistupujících k business aplikacím privátních Dle Gartner bude do % firem podporovat business aplikace na BYOD Otázky Bezpečnost? Distribuce firemních aplikací? Umístění dat?

IDG / Computerworld / CIO.COM / CSO vision of IT IT se stává komoditou Mix interní a externí IT komodity – jedno bez druhého nebude možné Díky novým aplikacím, sociálním sítím, datům všude se IT stane reálnou existenční hrozbou Nástup datových služeb na vyžádání a k pronájmu – BIG DATA, CLOUD DATA IT vytvoří skutečné vlastní průmyslové odvětví IT průmysl pozitivně ovlivní ekonomiku v recesi Díky sdílení zdrojů obecně dojde konečně k cenovým zvýhodněním (vs. tradiční outsourcing) Bezpečnost, správa FREECOMPUTINGu a jeho udržení v chodu se stane tématem č. 1 Predikce vývoje velkých hráčů na trhu segementu Enterprise Apple ztrácí, Google získává, Microsoft stagnuje (udrží pozice) ARM: velká hrozba pro RISC i INTEL díky „Sea of Cores“ přístupu a poměru cena/watt/výkon Oracle: nepredikovatelný a nečitelný hráč na trhu EMC a VMware: orientace na vyšší úroveň služeb, governance v datovém centru HP/DELL/IBM: rekonsolidace produktového porfolia a mírný růst Cisco: udrží pozice díky IPv6, ale bude v problémech kvůli zastaralému portfoliu

Flexibilní práce

Trendy flexibilní práce – výzkum ve Spojeném Království Do 25 let nebude pevná pracovní doba pro „kancelářské zaměstnance“ Globální spolupráce přes časová pásma Práce z domova Zkrácené pracovní úvazky Práce z kaváren Obchodní schůzky střídané s práci na počítači Káva, snídaně, oběd (káva k práci patří) „Etiketa chování pracujících v kavárně“ Sociální background, ne izolace jako při práci z domova Práce „on the way“ Network Rail – flexibilní kanceláře na londýnských nádražích Regus – business centra a flexibilní kanceláře na dálnicích UK

Trendy flexibilní práce Práce doma Otcovská dovolená na 9 měsíců Matky s dětmi – práce mimo pevnou pracovní dobu (brzy ráno a později večer) Zkrácené úvazky pro seniorní role Profesionálové pracující pro více organizací na zkrácený úvazek. Flexibilní možnosti pro seniory v důchodu A současně možnost věnovat se dětem, vnoučatům Bring your own device Pestrost vlastních zařízení (Tablet, PC, Laptop, Smartphone) Životní prostředí Cestování do práce Služební cesty

| © ORBIT 2012 | Děkujeme za pozornost Vít Grossmann a Radim Juchelka, ORBIT s.r.o