Vytvořila Eliška Horáková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Advertisements

MANUFAKTURA A PRVNÍ STROJE
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Nicola Tesla století.
Připojení k internetu.
Technika,tak jak ji vidím já…
Jak ovlivňuje můj život současná technika
slavný americký průmyslník
PC – další počítače notebook mobilní telefon kapesní počítač superpočítač.
INFORMATIKA 8 Mobilní telefon
„Jak ovlivňuje můj život současná technika“.
Sociální sítě.
VY_32_INOVACE_C3 – 10 Kdo jsem? © Petr Špína 2012.
VY_ 32_INOVACE_D.13.
Autor: Ondřej Šimčík. OBSAH  Televizory Televizory  Počítače Počítače  Mobilní Telefony Mobilní Telefony.
* Mobilní telefon (hovorově mobil) je elektronické zařízení, které umožňuje uskutečňovat telefonní hovory jako normální telefon, jehož uživatel však není.
Internet Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_internet
počítačová síť - propojení počítačů, které vzniklo za účelem pohodlnějšího a rychlejšího šíření informací. Počítače mohou být propojeny buďto kabely nebo.
Svět techniky a já Lucie Šamárková. Obrázky nejrůznější techniky.
Elektromagnetické vlny
Internet Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří
INTERNET.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 18.
Letoun Solar Impuls Petr Beneš, DL2 VOŠ a SPŠ Dopravní Masná 18, Praha1.
VY_I/2_INOVACE_37_Internet Internet Miroslav Kaňok.
Počítačové sítě Mgr. Šárka Holečková, Počítačová síť Počítačovou síť tvoří dva nebo více počítačů, které jsou spolu propojeny. Je možné z jednoho.
Název materiálu: ÚČINNOST
VY_32_INOVACE_16_Parní stroj a továrny
PÍSTOVÉ SPALOVACÍ MOTORY
Tepelné stroje -motory
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Dominik nedzbala Svět TECHNIKY A JÁ Můj pohled na věc
Svět techniky a já.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Seznámení s internetem Autor:
Informatika - prezentace
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Svět techniky a já Marie Luptáková.
Elektromobil automobil na elektrický pohon jako zdroj energie
SVĚT TECHNIKY A JÁ. Mobilní telefon: Zastává mnoho funkcí ( fotoaparát, navigaci, počítač, voláni a sms, rádio a mnoho dalších). Je přenosný lehký tenký.
Bez čeho by jsme se neobešli  Bez technických vynálezů by se neobešel v dnešní době nikdo  Technika je pro dnešní život velmi důležitá  Stroje už v.
Autor: Petr Kindelmann Název materiálu: Bratři Montgolfierovi
Počítačové sítě Počítačová síť vzniká propojením skupiny počítačů a dalších zařízení (tiskáren, pamětí, …) tak, aby tato zařízení mohla vzájemně komunikovat.
Věda a technika konce 19.st.
Technologie.
Sociální sítě I Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Vytvořil:Daniel Petrusek. -mé Logomé Logo -Pomáhá mi technika a jak s ní umím zacházet?Pomáhá mi technika a jak s ní umím zacházet? -TelevizorTelevizor.
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
VY_32_INOVACE_19_Historie internetu Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
VYBRANÉ FYZIKÁLNÍ OMYLY
Jak ovlivňuje můj život současná technika?
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_DEJ296 Jméno autora:Mgr. Karel Šonka Třída/ročník1. ročník.
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
LOKOMOTIVY A ŽELEZNICE
Thomas Alva Edison Nikola Tesla
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_05 TÉMA: VYNÁLEZY.
OBJEVY KOLEM NÁS Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost 5 Autor: Mgr. Martina Durinová.
P ARNÍ STROJ Daniel Glosík 8.B. Parní stroj je pístový tepelný stroj, přeměňující tepelnou energii vodní páry na energii mechanickou. Schéma práce stroje.
Jana Máčková, 8.B. - - Pístový tepelný stroj - - Přeměna tepelné energie na energii mechanickou - - První mechanický stroj – Hérón Alexandrijský (1.století)
SVĚT TECHNIKY A JÁ Vojta Hanke. LOGO ROZCESTNÍK auta Válečná technika Počítače zbraně.
Mobilní telefony a tablety
Thomas Alva Edison – geniální vynálezce
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
modernizace společnosti
Tepelné motory - proudové a raketové motory
Transkript prezentace:

Vytvořila Eliška Horáková SVĚT TECHNIKY A JÁ Vytvořila Eliška Horáková

Můj pohled na znečišťování Osnova ÚVOD Můj pohled na znečišťování Moderní technologie Sociální sítě Mobily Rakety Žárovka Auta Graf Knihtisk Konec Zdroje

Můj pohled na znečišťování Znečišťuje se stále víc a víc Jak se znečišťuje : Z výroby nových věcí Z výfuků aut

Moderní technologie Kdo by si dokázal představit svět bez počítačů, aut, internetu, mobilů a televize? Dnes už zřejmě nikdo. Čím více technologie je na světě, tím jsme na ní závislejší.

Sociální sítě Facebook, Ask, Skype tyhle jména zná asi každý. Jsou to sítě umožňující komunikovat mezi sebou aniž by to něco stálo

Mobily první mobilní telefony pro veřejnost se začaly objevovat až v 50. letech 20. století Mobilní telefon je elektronické zařízení, které umožňuje uskutečňovat telefonní hovory Mobil má v současnosti skoro každý

Rakety Raketa je létající stroj, který se pohybuje pouze na principu akce a reakce. Je poháněna raketovým motorem. Historie raket začala v Číně, kde vynález střelného prachu někdy v prvním tisíciletí našeho letopočtu umožnil vznik prvních raket.

Žárovky Žárovka je jednoduché zařízení k přeměně elektrické energie na světlo.  První žárovka byla rozsvícena 21. října 1879 a svítila 40 hodin Technologicky výrobu žárovky zvládl Thomas Alva Edison v roce 1879

Auta Na konci roku 2009 bylo na světě registrováno 980 milionů aut a na konci roku 2010 bylo na planetě Zemi registrováno 1 015 000 000 automobilů. K jejich prvním konstruktérům patřili Skot James Watt a nebo Francouz Nicolas Joseph Cugnot

Graf

Knihtisk Tisk z výšky se patrně poprvé objevil v Číně, kde první deskové tisky vznikly v 9. století.

Doufám že se vám moje prezentace líbila

Zdroje http://cs.wikipedia.org/wiki/Mobiln%C3%AD_tele fon http://photobit.cz/photo/2549/slides/irc-krnov http://www.chip.cz/obrazky/michal- bares/2014/04/samsung-galaxy-s5-copper-gold- nahled.jpg wikipedie Google obrázky Mozilla Firefox