Věděli jste, že......na výrobu 1 tuny papíru je potřeba 2,2 tuny kmenů stromů? Jedna česká domácnost spotřebuje ročně kolem 70 kilogramů papíru.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyrobila 8. třída ZŠ Pustiměř
Advertisements

Nedostatek pitné vody Autoři : Vošterová, Nováková, Petrák.
Změny cen zemního plynu v ČR od 1. dubna 2008 Tomáš Varcop člen představenstva, RWE Transgas, a.s. Pro zákazníky skupiny RWE s kvartálním stanovením ceny.
NEROVNOMĚRNOST ŽIVOTA NA ZEMI
Žárovka vs. Úsporná zářivka
Shrnutí výhod při použití plukotraku 1.
Přelidnění planety.
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
1 Sdružení EPS ČR Pěnový polystyren (EPS) pro stavebnictví Ing. František Vörös konzultant Sdružení EPS ČR reprezentant Plastics Europe ČR
Šetříme elektrickou energii
VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
Extrémy Čech a Slovenska v EU
VODA NA ZEMI Hydrosféra – vodní obal země.
Převody jednotek délky objemu hmotnosti času
VELKÝ TREZOR OBSAHUJÍCÍ VÍCE NEŽ 100 MILIÓNŮ VZORKŮ ROSTLIN PRO NOVÉ NASTARTOVÁNÍ LIDSTVA V PŘÍPADĚ OHROMNÉ EKOLOGICKÉ KATASTROFY, AŤ UŽ ZPŮSOBENÉ PŘÍRODOU.
Kdo jsme Zpracovatelé odpadu, dodavatelé surovin a energie Aktivní v celém odpadovém řetězci Roční obrat €1.2 miliardy V osmi zemích Mezi Top 5-ti hráči.
Autor: Petr Melicherík Spoluautoři: Iveta Suchá
Kampaň za třídění odpadů v jižních Čechách. Kampaň, která si klade za cíl naučit obyvatele třídit (příp. efektivněji třídit) odpad Iniciátor- Jihočeský.
Jaderná energie Výroba paliv a energie.
Elektrický obvod a jeho části
Co víš o recyklaci?.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 06.
DOMÁCÍ EKOLOGIE – nadměrná spotřeba
Účinnost el. práce Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Únor 2013 VY_32_INOVACE_FY_46 Dále metodika.
Václav Hlavinka a Richard Andrýsek 2L 2012/2013
Jaderná energie.
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
PLASTY.
22.Března. VODA Dnes má totiž svátek voda - životodárná tekutina. Pro někoho samozřejmostí, pro jiné vzácnost. Přejeme vodě, aby si každý člověk denně.
SOUTĚŽ studentského sdružení EKONOM I. Řešitelské příklady II. Tip na kurz akcie ČEZ (BCPP, :15) III. Losování ze všech účastníků soutěže Počet.
Vytvořila Šárka Houdková
Test šetrného spotřebitele. Negativní souvislosti těžby a zpracování hliníku: Plánovaný důl Juriti Velho v Brazílii na povrchovou těžbu Bauxitu si vyžádá.
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Vytvořeno v rámci projektu SIPVZ Projekt hodiny výchovy k ochraně životního prostředí pro žáky naší školy 22. dubna 2006 Vzdělávací oblast Enviromentální.
Úspora elektrické energie
Eva Slováčková, Ondřej Smékal, Jana Mlatečková
BALENÁ VODA – potřebujeme ji? Balená voda stojí více než $1,50 za láhev. To je x cena vody z vodovodu!
Třídění odpadu V domácnosti. Každý moderní člověk třídí odpad a s novými pomocníky na třídění do domácnosti to jde jedna radost. Poradíme vám jak třídit,
Na výrobě našeho „Koše snů“ jsme pracovali 2 týdny. Je vyroben z vlnitého papíru, polepen novinami a sešitý lýkem.Slouží ke tříděníodpadu: papír,plasty,baterie.
Balená voda Balená voda představuje jednu z největších zátěží pro životní prostředí. Studie životních cyklů nápojových obalů v ČR vypracovaná v roce 2007.
Jak je to s odpady ?.
ÚVOD OD ROZVOJOVÝCH STUDIÍ I
Zdroje získání základních životních potřeb a energie z hlediska udržitelnosti života na Zemi v budoucnosti (voda, kyslík, vodík, ropa apod.), případné.
Elektrická energie.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
VY_32_INOVACE_09_ Přírodověda pro 4. ročník
Bilance emisí - uhlíková́ stopa města Mirek Lupač Viktor Třebický.
Co víš o recyklaci?.
Chemie Odpady Projekt Dimmerová Tereza, Bednář Jan.
Těžba podle lokality 1. Těžba v dolech- Zahrnuje těžbu a dopravu vytěženého nerostu z dolu. Těží se v porubech, chodbách. 2. Těžba v lomech- Doprava vytěženého.
Fyzika Vodiče a nevodiče.
DEN ZEMĚ TEST.
Odpady Martin Šimánko. Lidstvo svou činností produkuje velké množství odpadu, který končí na skládkách.
1 Tvůrci energetické politiky ? Hodnocení variant - ukazatele Vychází se z tzv. analýzy životního cyklu LCA, to je přístup zohledňující náročnost na zajištění.
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
Ročníková práce Dostálová Kateřina 3.a.
Problematika využití papírových obalů Lukáš Lehovec TTZO 2007/2008.
 Cílem kampan ě je vést ž áky i jejich rodi č e ke sni ž ování mno ž ství odpadu ve škole i doma.  Ž áci nejprve zjiš ť ují, co by bylo pot ř eba.
Opětovné použití IT techniky jako šance pro naši planetu Ing. Pavel Kruba.
Znečištění hydrosféry Lukáš Tureček,Lucie Tomečková A.
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět 8.ROČNÍK.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_16 Elektrický.
Č.projektu : CZ.1.07/1.1.06/ Portál eVIM ELEKTRICKÁ ENERGIE.
Autor: Olga Kociánová Datum (období): září 2011 Ročník: 5
Otestujte své vědomosti o odpadech test má 30 otázek, zelená značí správnou odpověď, červená špatnou odpověď, odpovědi jsou odlišené i zvukově.
Prevence vzniku (plastových) odpadů v každodenním životě
Plasty- globální problém
Plasty- globální problém
Transkript prezentace:

Věděli jste, že......na výrobu 1 tuny papíru je potřeba 2,2 tuny kmenů stromů? Jedna česká domácnost spotřebuje ročně kolem 70 kilogramů papíru.

...způsob výroby jediné hliníkové plechovky spotřebuje stejné množství elektřiny, jako zapnutá lednička za 4 hodiny nebo 60 wattová žárovka za 5 hodin?

..podle některých zdrojů se na světě za rok spotřebuje až 1000 miliard jednorázových plastových tašek a obalů. V Evropě by to mělo být kolem 100 miliard. To v teoretickém přepočtu vydá na 12 milionů barelů ropy!

Lidstvo se neustále ptá, co může pro přežití své planety učinit.

Odpověď je prostá: Minimalizujme množství odpadu!!! Pokud to víc nejde – třiďme odpad!!!