VY_III/2_INOVACE_86_Zdeněk Svěrák

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a scénáristickou tvorbou Z. Svěráka…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný.
Advertisements

ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
VĚTNÉ ČLENY 6.ROČNÍK 6.ročník.
Filip Elsner 8.A
Český jazyk ( sloh) - 8. ročník
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
VY_332_INOVACE_ČJ.8.06_Z.aJ.Svěrákovi,prezentace Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictví ICT Zaměření VM – Jazyk a jazyková komunikace_Český.
Zdeněk Smetana.
Jára Cimrman 1.
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
VY_32_INOVACE_ 19_Lidé kolem nás Volný čas (SADA ČÍSLO 2)
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou R. Fulghuma…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
VY_III/2_INOVACE_88_Bohumil Říha
VY_32_INOVACE_19_Geometrické tvary (SADA ČÍSLO 5)
VY_III/2_INOVACE_85_Ondřej Sekora
Jaroslav Žák a Únor 1948 VY_32_INOVACE _1B18
VY_III/2_INOVACE_92_Markéta Zinnerová
Násobení číslem 1 Hlavolam Doplňovačka
Dělení číslem 1 Hlavolam Doplňovačka Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 42.
VY_III/2_INOVACE_83_Jiří Žáček
Božena Němcová VY_III/2_INOVACE_82_Božena Němcová Mgr. Jana Svobodová.
VY_III/2_INOVACE_91_Václav Čtvrtek
VY_III/2_INOVACE_81_Jan Werich
VY_III/2_INOVACE_89_Eduard Petiška
VY_III/2_INOVACE_99_Josef Čapek
VY_32_INOVACE_ČJ.6.05_ F.Nepil, prezentace Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM – Jazyk a jazyková komunikace_Český.
VY_III/2_INOVACE_87_František Hrubín
Mikoláš Aleš VY_III/2_INOVACE_90_Mikoláš Aleš Mgr. Jana Svobodová.
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_15_CJL_2 Ročník: III. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
VY_III/2_INOVACE_95_Michal Černík
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 7 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 53.
VY_32_INOVACE_ČJ _Zdeněk Šmíd,prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Ilustrátor Zdeněk Miler, autor Krtečka
VY_III/2_INOVACE_84_Miloš Macourek
DĚLENÍ ČÍSLEM 6 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 52.
Zdeněk Svěrák Český jazyk 6. ročník ZŠ
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L4 z webové stránky Napíšeme na tabuli!
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 5 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
VY_III/2_INOVACE_93_Helena Zmatlíková
VY_III/2_INOVACE_97_Adolf Born
DĚLENÍ ČÍSLEM 2 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 44.
Michal Viewegh * 31.Března 1962 Praha.
VY_III/2_INOVACE_100_Zdeněk Miler
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
VY_III/2_INOVACE_96_Astrid Lindgrenová
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Z. Svěrák Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV:VY_32_INOVACE_14_Píseň Když se zamiluje.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vendulka.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_2C_CJ9_17_LITERATURA.
BRATŘI ČAPKOVÉ CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_07 Autor: Mgr. Eva Damborská Anotace: Učební text pro ZŠ – Český filmový muzikál (80. léta 20. století) -žáci si osvojí stručný.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_10_ZDENEK_SMETANA Název materiálu:
AnotaceSoubor činností k připomenutí významu 28. března, pracovní listy, medailonky, shrnující otázky. AutorMgr. Ivana Tesařová PředmětVlastivěda Očekávaný.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
Název: VY_12_INOVACE_ČJ_23   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
TÉMA: ERICH MARIA REMARQUE AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ
Jaroslav Ježek AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Šablona III/2 Božena Němcová Mgr. L. Junová, 1
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Prezentace je určena pro výuku hudební výchovy ve 3. ročníku
Miloš Forman AUTOR: Mgr. Aleš Skála
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_07_ČESKÝ JAZYK
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Transkript prezentace:

VY_III/2_INOVACE_86_Zdeněk Svěrák Mgr. Jana Svobodová

Obsah Portrét Život Dílo Otázky

Portrét Obrázek na tabuli

Život Narodil se 28. března 1936 v Praze Vystudoval VŠ pedagogickou, obor český jazyk 4 roky byl učitelem na ZŠ a gymnáziu 8 let byl redaktorem v Československém rozhlase 14 let byl scénárista na Barandově Teď pracuje ve svobodném povolání Syn Jan je známý režisér

Díla Knihy: Filmové scénáře: Mám v hlavě myš Lenku Když se zamiluje kůň Tatínku ta se ti povedla Radovanovy radovánky Zpěvník – Jaroslav Uhlíř, Zdeněk Svěrák největší hity Filmové scénáře: Tři veteráni Lotradno a Zubejda Obecná škola Vesničko má středisková

Otázky čítanka pro 5. ročník, Nová škola, Holky z Polabí V první a druhé sloce najdi rýmy Najdi na mapě Poděbrady a Polabí Co všechno musí mít kolo Zhlédnutí ukázky z filmu Tři veteráni

Otázky Čítanka pro 5. ročník Nová škola, Neopouštěj Z jaké knížky je ukázka Proč nemáme opouštět staré známe, věci Už jsi se někdy rozešel s kamarádem nebo kamarádkou a pak jsi toho litoval