Porovnání chybných a správných řešení v prezentaci

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace poznámka.
Advertisements

Nástroj pro prezentace
MS WORD II. ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
Jak tvořit prezentace?. Při tvorbě prezentace dbáme na pár základních pravidel.
Název: Než začneme s prezentací VY_inovace_32_VT6789_10 Oblast: Výpočetní technika Stručná anotace: Soubor základních pravidel, které by si každý měl uvědomit.
Nástroj pro prezentace
TVORBA MULTIMEDIÁLNÍCH PREZENTACÍ
Vzhled prezentace - šablony
Elektronické prezentace Jiří Fejfar Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí - na závěr (pokud je nutno.
TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME : 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_157_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
IT Začátečníci Modul 5 MS POWERPOINT.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Grafická úprava prezentace Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Tvorba snímků v PowerPointu
KANCELÁŘSKÝ BALÍK. KANCELÁŘSKÝ BALÍK je program, s jehož pomocí lze vytvářet PREZENTACE.
3MA381 PowerPoint - seznámení
Textový editor 11 Styly.
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
Vytváření prezentace v PowerPointu
Tvorba PowerPointové prezentace
 F5 – spustit prezentaci  Shift + F5 – spustit prezentaci od aktuálního snímku  Esc – ukončit prezentaci  Za běhu prezentace:  Ctrl + S – přehled.
ŠTĚPÁN LÍSKOVEC, 4.A Prezentace. Principy úspěšné prezentace Vhodný styl pro příslušnou prezentaci S posluchači je nutné aktivně komunikovat Přednášející.
PowerPoint II. Miroslav Lorenc.
Tvorba - PREZENTACE Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/4.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Obhajoba maturitní práce
ÚPRAVA PREZENTACE předmětová komise VYT SPŠ Karviná.
PŘÍPRAVA A POSTUP PŘI TVORBĚ PREZENTACE
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Nováková Lenka.  Cíl (poučit, pobavit, prodat…)  Cílová skupina (manažeři, studenti…)  Forma (soubor, živá prezentace)  Prostředí (světlo, vzdálenost,
Referát č.13 Textový editor (struktura textu – přiřazení stylu, formátování (vzhled) textu, změna stylu, typografická a estetická pravidla)
Zásady a doporučení pro tvorbu prezentací
Jméno autoraZdeňka Sudová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyIII/2 Inovace.
PowerPoint - seznámení Miroslav Lorenc. PowerPoint  K čemu a kdy použít?  Jaké jsou možnosti využití?  Alternativy?
Prezentace.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Autor: Jakub Černek jakub(zavináč)cernek.cz µŠkolení Efektivnějšího využívání PowerPointu 2003.
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
Nástroj pro prezentace
Elektronická prezentace Alžběta Srnová Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí– na závěr (pokud je nutno.
Zásady tvorby prezentace
HŇUPÍKOVA prezentace Čeho se vyvarovat  Rozdílná pozadí na snímcích  Mnoho efektů Různé přechody snímků Různé přechody snímků Různé textové efekty.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Lokální úpravy Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Jak prezentovat Dana Hlaváčková.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Jak pracovat s multimediálními prezentacemi Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Formátování dokumentu
PowerPoint zásady tvorby prezentací Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_ICT_12 Sada DUMICT PředmětInformatika Název materiáluMS PowerPoint – tvorba prezentací AnotaceMS PowerPoint.
Tvorba PowerPointové prezentace
Nástroj pro prezentace
Inf Prezentace informací
Zásady správné prezentace
Management Tvorba prezentací ppt.
FORMÁTOVÁNÍ DOKUMENTU
Jméno Příjmení, další jména Ústav konstruování
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Testovací prezentace pro účely odladění šablony
Jak si připravit prezentaci
Příklady použití, doporučená nastavení
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Rozložení nadpisu s obrázky
Rozložení nadpisu podnadpis.
Příklady použití, doporučená nastavení
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Rozložení nadpisu Podnadpis.
Příklady použití, doporučená nastavení
Transkript prezentace:

Porovnání chybných a správných řešení v prezentaci www.abspektrum.cz

Texty Takto ne: Takto ano: Textová pole Použití písma Texty v prezentaci zadáváme do textových polí. Velikost písma používáme nejméně 24 bodů. Jinak bude text špatně čitelný, zvláště, když ho budeme promítat na plátno ve větším přednáškovém prostoru. Texty by měly být velmi stručné, bodové – vhodné je využívání seznamů s odrážkami nebo číslovaných seznamů. Rozhodně nemají sloužit k tomu, aby podrobně vypisovaly obsah přednášky. Mají jenom zdůraznit myšlenky, o kterých přednášející právě hovoří. Textová pole můžeme formátovat – tj. barevně je upravovat, měnit jejich polohu, směr textu. Textová pole Použití písma Obsah textu = hlavní myšlenka Úpravy textového pole

Písma Takto ne: Takto ano: Toto je zajímavé písmo Jiné zajímavé písmo Ještě zajímavější Úplně fantastické Použijeme raději standardní písma Arial Times New Roman Jestli texty napravo se nezobrazují správně, nemáte tento druh písma na Vašem počítači

Kontrasty Takto ne: Takto ano: Velký kontrast unaví oči Když použijeme výraznou barvu písma, měli bychom použít tlumenou barvu pozadí. I tmavé písmo zde vypadá dobře a je čitelné. Malý kontrast zhorší čitelnost a také unavuje oči.

Barvy a jejich odstíny Takto ne: Takto ano: Tyto dva odstíny se k sobě vůbec nehodí. Se samotným pozadím snímku je to úplná hrůza. Tyto barvy spolu ladí, písmo je dobře čitelné Můžeme zkusit i jiné rozložení těchto tří barevných odstínů I když písmo bude ve světlejší části rámečku, bude stále čitelné Dokonce i zde dole je dobrý kontrast

Animace – TAKTO NE!!! Podíváme se na graf:

Animace – TAKTO ANO Graf cestovního ruchu