David Rozlílek ME4B. Co jsou to paměti ? slouží k uložení programu, kteý řídí............?........... Slouží k ukládaní…..?.... a ……?....... operací v.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CIT Paměti Díl X.
Advertisements

Paměť v počítači.
Paměti Karel Brambora Martin Císař.
Paměť Počítač používá různé typy pamětí. Odlišují se svou funkcí, velikostí, rychlostí zápisu a čtení, schopností udržet data v paměti. Úkolem paměti je.
Procesor Procesor neboli CPU je v informatice základní součást počítače, která vykonává strojový kód spuštěného počítačového programu. Ten je.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Digitální technika Tematická oblast:Digitální technika Téma:Paměti – dělení podle činnosti paměťové buňky.
Polovodičové paměti Střední odborná škola Otrokovice
MIT Paměti Díl I leosjuranek.cz/mit. Paměti Téma: Paměti MIT Předmět: MIT 3 Ročník: 3 Juránek Leoš Ing. Autor: Juránek Leoš Ing Verze:
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov
PREZENTACE Microsoft Power Point prezentační program.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Informatika I 7.a 8. hodina 4. týden.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_143_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Paměti RAM. 2 jsou určeny pro zápis i pro čtení dat. Jedná se o paměti, které jsou energeticky závislé. Z hlediska stavu informace v paměťové buňce jsou.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_137_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Paměti.
Diagnostika počítačů DGP_10 Prof. Ing. Karel Vlček, CSc. Katedra Informatiky, FEI, VŠB - TUO.
Paměti Paměti Obvody,jež umožňují uložení dat (přechodné,trvalé). Třídí se podle toho,zda umožňují zápis i čtení (RAM,DRAM,SRAM,)(Random Access Memory),
Jan Hrabal ME4B Paměťové obvody a vývoj mikroprocesoru.
Paměťové obvody a vývoj mikroprocesoru
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
= monolitický integrovaný obvod obsahující kompletní mikropočítač
Paměti.
Pamětové obvody a Vývoj mikroprocesorů
Obvody vysoké integrace © 2004, Martin Dobrovolný.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A14 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
Popis mikroprocesoru David Rozlílek ME4B.
Dominik Šutera ME4B.  ROM – paměť pro ……. Po odpojení napájení se obsah paměti …….
Popis obvodu 8051 David Rozlílek ME4B.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
INFORMATIKA 9 Externí disk III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Vnitřní paměti a jejich rozdělení. 2 Vnitřní paměti jsou ty, které jsou umístěny na základní desce mikropočítače nebo počítače. Vnitřní paměti se vyrábějí.
Opáčko Co dělá procesor Co je to koprocesor Slot, patice
Von Neumannovo schéma.
Výrok "Nikdo nebude nikdy potřebovat více než 640KB RAM!" (Bill Gates, Microsoft, 1981) 2.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Digitální technika Tematická oblast:Digitální technika Téma:Paměti – dělení podle přístupu do paměti Ročník:3.
Roman Kysel.  Jaké jsou základní parametry pamětí ? ◦ Kapacita ◦ přístupová doba ◦ přístupová rychlost ◦ Statičnost/dynamičnost ◦ Energetická závislost.
Ondřej Šebesta. – Ka – Přístupová …... – přístupová rychlost – S /d – Energetická závislost – Přístup k paměti – Spolehlivost.
Informatika - Paměti, ROM, RAM akademický rok 2013/2014
1 Paměťový subsystém „640 kB ought to be enough for anybody.“ Bill Gates, 1981.
16. Paměťové obvody a vývoj mikroprocesorů
Paměťové obvody a vývoj mikroprocesorů Jan Hrubý ME4B.
Tranzistory David Rozlílek ME4B.
Výrok „Vypadá to, že jsme narazili na hranici toho, čeho je možné dosáhnout s počítačovými technologiemi. Člověk by si ale měl dávat pozor na takováto.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
David Rozlílek Me4B. ? ? ? ?? Jaká paměť tvoří paměť programu ………… ? EA … kde je logická 1 a kde logická 0 ……….? ? ….. Kde je vnější a kde vnitřní paměť……….?
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Hardware 1.
RAM Random Acess Memory. RAM? Random Acess Memory Read Write Memory Statické - tranzistory Dynamické – kondenzátory Propustnost v řádech GB/s.
FYZIKÁLNÍ PRINCIPY PAMĚTI
Ondřej Šebesta. – Kapacita – přístupová doba – přístupová rychlost – Statičnost/dynamičnost – Energetická závislost – Přístup k paměti – Spolehlivost.
Vnitřní záznamová média. © Mgr. Petr Loskot
Operační systémy Základní pojmy © Milan Keršláger Obsah: základní.
John von Neumannova koncepce. John von Neumann  Narozen 28. prosince 1903 Budapešť Rakousko-Uhersko  Zemřel 8. února 1957 Spojené státy americké.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Paměti VY_32_INOVACE_CIT_17. Základní pojmy Kapacita – max. množství informace, které lze uložit (bit, byte, kB, MB, GB, 1k = 1024) Organizace – paměťové.
PAMĚTI Paměť počítače je zařízení, které slouží k ukládání programů a dat, s nimiž počítač pracuje Paměť počítače je zařízení, které slouží k ukládání.
Paměti typu RAM.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Petr Fodor.
Správa paměti - úvod Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
1. ročník oboru Mechanik opravář motorových vozidel
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Operační systémy 1. Základní pojmy
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Paměti Paměti Obvody,jež umožňují uložení dat (přechodné,trvalé). Třídí se podle toho,zda umožňují zápis i čtení (RAM,DRAM,SRAM,)(Random Access Memory),
Paměť RAM.
Transkript prezentace:

David Rozlílek ME4B

Co jsou to paměti ? slouží k uložení programu, kteý řídí ? Slouží k ukládaní…..?.... a ……? operací v průběhu činnosti procesoru Paměť se určuje ……..? a jejich násobcích

Paměti dělíme na: 1)podle způsobu …..?..... do paměti 2)podle možnosti…..?.... a ……?..... dat 3)podle principu činosti …………? buňky 4)podle …….? paměťové buňky

Dělení podle způsobu přístupu do paměti: Paměti …….? = RAM Paměti ? = SAM

Dělení podle možnosti zápisu a čtení: RWM (Read Write Memory) – paměti ………? ROM (Read Only Memory) – paměti…………?

 RWM – jedná se o paměti, do kterých je možné za běžného provozu procesoru ……?......a také znich uložená data ……? Polovodičové paměti RWM jsou energicky…………?

ROM- jedná se o paměť z které lze uloženou informaci…………? Tento druh pamětí….?... ……….? závislý

Dělení podle principu činosti paměťové buňky 1) ………..? paměti (SRAM) 2) …………? paměti (DRAM) 3) ………….? paměti (PROM,EPROM,EEPROM)

 Statické paměti RWM-RAM = ………..? paměť tvořena ………? ………? obvodem.  Dynamické paměti RWM-RAM- paměti pro ………? a……..? mají základní paměťovou buňku tvořenou buď ….? ne pro vyšší stupeň integrace pouze 1 ……..?....,… tranzistorem.  Programovatelné paměti PROM,EPROM,EEPROM - ………? informaci v různých typech………….?

Dělení pamětí podle technologie: 1)……..? technologií 2)……..? technologií …………? technologie- se vyznačuje tím,že se používá ke konstrukci paměťové buňky ……..? tranzistorů. ………..? technologie- se vyznačují mnoha přednostmi, aproto jsou tyto paměti mezi ………….? paměti nejvíce rozšířený.

RAM- …………..? Je energeticky závislá nebo nezávislá? ROM - ………….? Je energeticky závislá nebo nezávislá?

PROM ……? EPROM…..? EEPROM…?

Flash paměť……? Paměti SAM…..? Paměti CAM…..?

Paměť LIFO…….? Paměť FIFO…..?

Máme dvě architektury procesorů 1)……..? )………?

Von Neumannova architektura : -Von Neumannova architektura je model architektury počítače využívající společnou paměť pro ……..? i ……..? Počítač má obsahovat……….? ,…….?....., …….? paměť,…….? a …….? zařízení.

Harvardská architektura Co to je Harvardská struktura…..? Základní principy (rozdíly vůči Von Neumannově architektuře): 1. paměť programu je oddělena od ……..? dat 2. oddělené……..? řízení procesoru je odděleno od řízení ……..?......a ……….? Jednotek§