Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními, společenskými a hospodářskými.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ročník: VIII. ročník Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Advertisements

Dánsko Zeměpis VY_32_INOVACE_295, 15. sada, Z2
Vikingové Dějepis VY_32_INOVACE_306, 16. sada, D
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín POBALTSKÉ REPUBLIKY 1.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s nevyčerpatelnými a obnovitelnými.
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
Autorem materiálu a všech jeho č ástí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se zvláštnostmi Vatikánu jako církevního.
LITVA Lucie Cyrusová Druhá
Bývalé státy Sovětského svazu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními, společenskými a hospodářskými.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se základními vlastnostmi vodního.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními i hospodářskými poměry.
Litva, Lotyšsko a Estonsko
Označení DUM Fa - DUM Autor Příjmení a jméno: Fichna Josef, Mgr. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:7. ročník Klíčová slova:Evropa- pobaltské státy.
Východní Evropa – Ukrajina
POBALTSKÉ REPUBLIKY.
Kultura starého Egypta
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s počátky výzkumu kosmu, obsahuje.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Tundry a polární oblasti
Krajinná sféra a její části
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Lucembursko Jan Dařílek VIII.B 7.12.
ANOTACE Materiál seznamuje žáky se zeměpisem Lucemburska, obsahuje ilustrační fotografie. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žáci se orientuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s vlastnostmi a vznikem usazených.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s rozšířením, podmínkami a významem.
VY_32_INOVACE_ sada, Přírodověda
Rostliny nahosemenné Přírodopis VY_32_INOVACE_213, 11. sada, Př
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s obyvatelstvem Evropy, evropskými jazyky, náboženstvím. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák se seznámí s.
Autorkami materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Natálie Kovaříková a Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se zeměpisem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál stručně opakuje učivo o Švýcarsku, seznamuje žáky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy vodních nádrží, ať už přirozených,
Pobaltské státy Z_122_Evropa_Pobaltské státy
Jiné polní plodiny Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
Hydrosféra – ledovce a podzemní vody
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál shrnuje a opakuje dosavadní poznatky o vodě, jejích.
Asie – vegetační pásy a živočišstvo
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s významem lesů v našich podmínkách,
LITVA.
Lotyšsko Nikola Žabová 8.B
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s podmínkami jednotlivých typů travních.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se společnými znaky třídy savců,
Podnebí Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_455, 23. sada, Z3
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními, společenskými a hospodářskými.
Litva vlajka znak Hlavní město: Vilnius
Lotyšská republika Latvijas republika Kressl Martin 7.F.
Lotyšsko.
Litva V několika jazicích : Anglicky : Lithuania / Lithuanian
Pobaltí Pobaltské státy jsou Litva, Lotyšsko a Estonsko
Bývalé státy Sovětského svazu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Státy Evropy2 Ověření ve výuce: Třída:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název VY_32_INOVACE_12C_14_Litva Téma: Zeměpis.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_17_Z8_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Východní Evropa Základní škola Libina, příspěvková.
Východní Evropa Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Urči státy, které podle tebe patří do východní Evropy  Rusko, Ukrajina, Moldavsko, Bělorusko, Estonsko, Lotyšsko, Litva __ __ __ __ __ __ __ __ __ __.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_13_ZEMĚPIS Téma: Pobaltské republiky Ročník:
Pobaltské státy Tom Obelcz.
NĚMECKO
Pobaltské státy Estonsko - Tallinn Lotyšsko - Riga Litva - Vilnius
Baltské státy VY_12_INOVACE_Rů_II_01
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
VY_32_ INOVACE_ 17_ VLASTIVĚDA 4
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 8. ROČNÍKU B) TÉMA: STÁTY VÝCHODNÍ EVROPY- POBALTSKÉ REPUBLIKY C) CÍL UČEBNÍHO MATERIÁLU Žáci se seznámí s dalšími.
Povrch Povrch je většinou rovinatý, nížinný, místy s pahorkatinami. Území Lotyšska bylo modelováno pleistocénním ledovcem. Zůstaly po něm morény a nánosy,
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními, společenskými a hospodářskými poměry Lotyšska, přináší další základní informace o této zemi. Obsahuje fotografie významných přírodních a kulturních památek. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák se seznámí se zeměpisem Lotyšska, prostřednictvím ilustračních fotografií získá lepší představu o zemi. Pozná významné kulturní památky, zodpoví kvízové otázky. Pro koho je materiál určen Žáci, základní škola, 8. ročník, předmět zeměpis Autor Mgr. Monika Chudárková Datum vzniku Vzdělávací oblast Člověk a příroda Lotyšsko Zeměpis VY_32_INOVACE_047, 3. sada, Z

Severní Evropa – pobaltské republiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

hrad v Kaunasu vodní hrad v Trakai NP Kuršská kosa Křížový vrch litevský jantar Opakování - Litva Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Která charakteristika platí pro Litvu? rovinatý terén, lesy hlavní město Kaunas ledovcová jezera převaha vodní energie Litva i ostatní pobaltské republiky byly součástí Sovětského svazu. Kdy získaly samostatnost? Litva je chudá na nerostné suroviny. Sbírá se zde ale zkamenělá pryskyřice druhohorních jehličnatých stromů, ze které se vyrábějí šperky. Jak se nazývá? smolinec ambra jantar záhněda NP Kuršská kosa bažiny, těžba rašeliny stát. zřízení republika velmi úrodná orná půda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Povrch: lesy louky Baltská nížina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Hlavní město - Riga dům Černohlavců - sídlo Hansy Hansa - svazek měst, provozujících námořní dálkový obchod. Působila v 12. až 17. století. Původně jen německá města. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Riga měšťanské domy trh s jantarem Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Obyvatelstvo náboženství katolické i pravoslavné Ikony – obrazy svatých o jazyk - lotyština o hodně Rusů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Pamětihodnosti: NP Gauja hrad Řádu německých rytířů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Shrnutí: republika, hl. město Riga lotyština, hodně Rusů Baltská nížina strojírenský průmysl Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Jaké zem. plodiny charakterizují v lotyšské zemědělství? pšenice, cukrovka ovoce, zelenina brambory, žito, oves olivy, fíky, vinná réva Jakého původu jsou jezera v Lotyšsku? tektonického zbytky moře sopečného ledovcového V Lotyšsku žije 30% obyvatel jiné národnosti. Jsou to: Němci Litevci Rusové Finové Riga byla členem Hanzy. Čím se hanzovní města zabývala ? šířením náboženství zpracováním a lovem ryb dálkovým obchodem vojenskými výboji Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Riga – Dům Černohlavců měšťanské domy v Rize Gauja-hrad řádu něm. rytířů ikona Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková