SOM Konference Microsoft Days –

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pohled právníka na IT zakázky ve veřejné dopravě
Advertisements

Poznejte jak je skvělé Mít to pod Kontrolou a máte svou infrastrukturu pod kontrolou Michal Hroch Produktový manažer Microsoft ČR.
Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Informační systém krizového řízení kraje
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Informační systém Patricie specializované řešení pro Advokátní kanceláře.
Úroveň automatizace Velikost organizace a znalosti Lite-Touch, High-Volume Deployment Zero-Touch, High-Volume Deployment High-Touch.
S YTÉMOVÁ INTEGRACE Ing. Jiří Šilhán. S YSTÉMOVÁ INTEGRACE Jedná se o přístup, který přispívá k integraci nesourodých výpočetních systémů. Vyplývá ze.
| Copyright© 2010 Microsoft Corporation Markéta Douděrová Microsoft PŘEDSTAVENÍ:
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
1. 3 Business priorita Scénář Řešení Produkty Rozvoj a podpora Partneři.
Tomáš Baďura ARI.  Mnoho velkých společností dávno začalo prosazovat přesun výpočetního výkonu IT do velkých datových center.  Decentralizované systémy.
Aleš Chudý ředitel divize IW Microsoft Slovakia.
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
Vaše jistota na trhu IT Důvěryhodná výpočetní základna Ladislav Šolc Microsoft, s.r.o. Solution.
D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.
Audit IT procesů ve FNOL
Museli jsme začít úplně od nuly Nalezeno 13 PC navíc, některé bez licence Opis smlouvy School Agreement (20 PC) Pravidelné plně automatizované kontroly.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
WBI Systems a.s. Barákova Říčany T: F: E: W: SAM versus SOM Jakub Vlček ISO SAM Auditor.
SAP Ing. Jiří Šilhán.
Palatinum Excellence Software na řízení firmy. 1.Proč Software Excellence 2.Představení Software Excellence 3.Jak zavést do praxe Obsah Prezentace.
Distribuované ZOS kraje aneb příspěvek k úvahám o možnostech operačního řízení ZZS v rámci kraje MUDr. Ondřej Franěk, ZZS HMP – ÚSZS.
1 | Kaspersky Endpoint Security Přehled. 2 | Kaspersky Endpoint Security Kaspersky Endpoint Security for Windows Kaspersky Endpoint Security for Mac Kaspersky.
Zálohování a Disaster Recovery pro školy Aleš Hok
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
E-Learning Strategie společnosti Microsoft pro podporu vzdělávání
Simon, Štancl, Vajdl, Valenta.  Sunnysoft mControl je komplexní řešení pro kontrolu a správu firemních PDA zařízení. Jde o nový produkt na trhu přinášející.
Informační systémy Tomáš Maděra.
Jaromír Skorkovský ESF MU KAMI
Under-Licensing Proč se zabývat správou softwarových licencí? (softwarovým managementem)
Luděk Novák dubna 2006 Proč a jak řídit informační rizika ve veřejné správě.
Informačnípodpora řízení kvality ve firmě Informační podpora řízení kvality ve firmě CRM Ekonomický systém Personalistika Datová pumpa Akord Software Datový.
Daniel Kardoš Ing. Daniel Kardoš
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
S námi víte na beton,kde jsou vaše auta Oborové řešení O2 Car Control.
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Microsoft Office Project 2007 Představení aplikace.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Efektivní vzdělávání pro efektivní úřad Bohumil Havel.
Využití procesního řízení při správě nemocničního informačního systému ve VFN Všeobecná fakultní nemocnice Jiří Haase 20. května 2003.
Microsoft Dynamics CRM
Nové formy vzdělávání zaměstnanců ve veřejné správě
SOA = Architektura orientovaná na služby
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Informační systémy Tomáš Maděra. Historie společnosti LCS International, a.s. založeno 1990 česká firma z aložení dceřiné společnosti na Slovensku.
Aktuální bezpečnostní výzvy … a jak na ně ….. v praxi Dalibor Lukeš Platform and Security Manager Microsoft Czech and Slovak Michal Pechan Production Stream.
Zabezpečení a správa pracovních stanic, virtualizace Jan Písařík – chief of technical support.
Několik námětů a otázek k zamyšlení a výběru
ECM – Enterprise Content Management
IEC 61850: Soubor norem pro komunikaci v energetice
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Scanservice a.s. | Náchodská 2397/23 | Praha 9 | Česká republika | D O C U M E N T I M A G I N G
EKONOMIKA DOPRAVNÍHO PODNIKU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
1 MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ V PODNIKOVÝCH SÍTÍCH Petr Janda, ICZ a. s
Cesta ke zvýšení kvality a bezpečnosti zdravotnického zařízení
Účinné zabezpečení IT a stálý dohled
Sytémová integrace Ing. Jiří Šilhán.
Transkript prezentace:

SOM Konference Microsoft Days 2010 14. – 15.9.2010 Prezentující: Zuzana Predigerová Anti-Piracy & Licence-Compliance & SAM Manager Microsoft Česká Republika

Co je to SOM? SOM = SAM Optimalization Model Model navazující na IO (Infrastructure Optimalization) Nástroj umožňující zhodnotit SAM efektivně a objektivně: Ze strany SAM partnery Z pohledu zákazníka Pro zákazníka: Díky SOM modelu můžete zhodnotit jak efektivně řídíte svá softwarová aktiva Pro Microsoft SAM partnera: Nabídnutí osvědčeného postupu zákazníkovi, vytvoření plánu včetně pomoci při definování cílů, výhod a úspor v rámci jednotlivých fází SOMu

Stupně SOM Nahodilá evidence, objednávky dle potřeby, žádné řízení. Základní Standardizovaná Racionalizovaná Dynamická Nahodilá evidence, objednávky dle potřeby, žádné řízení. Neexistence politik, procesů a procedur. Řízení IT infrastruktury s omezenou automatizací a minimálním přehledem o rozmístění majetku. Základní politiky, procesy a procedury. Řízené a cíleně sdružovaná IT infrastruktura s rozsáhlejší automatizací a plnou znalostí rozmístění majetku s možností přesouvání majetku dle aktuální potřeby. Plně automatizované řízení, využívání zdrojů „just-in-time“. Automatizované napojení na dodavatele. Okamžité a plně automatizované rozmisťování majetku. Nákupy dle obchodních příležitostí Centrum nákupu Efektivnější centrum nákupu Strategické plánování

Míra úspor versus náklady na IT Základní Standardizovaná Racionalizovaná Dynamická Kč Čas Náklady na IT Míra úspory

Základní úroveň organizace Standardizovaná Racionalizovaná Dynamická Neexistující nebo nekonzistentní bezpečností a licenční politiky. Neznalost úrovně služeb z důvodu chybějících nástrojů a patřičných zdrojů. Chybějící instrumenty pro sdílení získaných znalostí v rámci IT. Prostředí je nesmírně těžké kontrolovat. Velmi reaktivní v případě jakýchkoliv bezpečnostích hrozeb. Nutný velký zásah v případě softwarových deploymentů, „patches“ a dalších IT služeb. Nestrukturalizované a decentralizované řízení; infrastruktura je definována jen pomocí manuálních procesů, bezpečnost je prováděná ad hoc, chaoticky čerpané zdroje

Standardizovaná úroveň organizace Základní Standardizovaná Racionalizovaná Dynamická „Active Directory®“ je používana pro řízení zdrojů, bezpečnostních politik a přístupu do sítě. Základní standardy a politiky jsou definovány, včetně jednotlivých hodnot, ale ještě nejsou plně aplikovány. Deploymenty, „patche“ a počítačové služby jsou prováděny na střední úrovni zásahů. Invetnář hardwaru a softwarových aktiv je řízen a licence jsou řádně spravovány. Bezpečnost je zlepšena díky zabezpečenému prostředí, nicméně interní bezpečnost může být stále ohrožena. Definováné standardy a politiky správy počítačů, mobilních zařízení a serverů představující kontrolu a jednotnost řízení

Racionalizovaná úroveň organizace Základní Standardizovaná Racionalizovaná Dynamická Proaktivní, rychlá a řízená bezpečnostní politika, včetně odezvy na případné hrozby. Snížení nákladů a času při implementaci, využití tzv. „zero-touch deployment“. Minimální počet počítačů s vlastním „image“, včetně minimální nutnosti vlastních zásahů. Inventář hardwaru i softwaru je plně řízen, včetně optimáního licenčního využití. Měření bezpečnosti zahrnuje striktní politiky a jednotlivé kontroly. Náklady na řízení počítačů a serverů jsou na minimální úrovni v rámci integrace IT politik, nástrojů a procesů.

Dynamická úroveň organizace Základní Standardizovaná Racionalizovaná Dynamická Náklady jsou plně pod kontrolou. Integrace uživatelů, dat, desktopů, serverů; všeobecké provázání a spolupráce. Uživatelé mobilních technologií mají téměř místní stupně nejrůznějších služeb a schopností. Procesy jsou plně automatické, často začleněné do vlastní technlogie. Další technologické investice přinášejí specifické, rychlé a měřitelné výhody. Self-provisioning software a systém s definovanými garancemi umožňuje automatické procesy. Odpovídající rychle reagující a efektivní IT infrastruktura; automatické a flexibilní zdroje podporující připravenost a rychlost daného byznysu včetně kompetitivních výhod.

Děkuji Vám za pozornost Kontakt: Zuzana Predigerová Anti-Piracy & Licence-Compliance & SAM Manager Microsoft Česká Republika Mobil: + 420 720 704 225 Email: zuzanap@microsoft.com Obsah je chráněn Autorským zákonem 121/2000 Sb. A tudíž bez souhlasu autora není možné obsah kopírovat, pronajímat či zapůjčovat