Rusko Jižní Korea Japonsko Severní Korea Japonské moře Tichý oceán

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_18 Asie - Japonsko
Advertisements

Japonsko.
Téma hodiny: Bělorusko Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
Itálie.
Zimbabwe
Norsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Téma hodiny: Moldavsko Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
Finská republika je severská země v severovýchodní Evropě
ESTONSKO.
Plzeňský kraj                  Plzeňská brána Lucie Valentová, 9.C.
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Island Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
VY_32_INOVACE_03_Polská republika
Kanada.
IRSKO Robin Plch 8.A
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Velká Británie.
JAPONSKO země vycházejícího slunce Alžběta Ambrožová.
Dánsko Richard Hladík.
Japonsko Člen G8, 130 mil. obyv.
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Spojené Království Velké Británie a Irska
Island (Islandská republika)
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace.
PŘÍRODNÍ SLOŽKY A OBLASTI ZEMĚ II.
Znak BULHAESKO Veronika Osičková VII.A.
Kamerun.
Polsko Eliška Pokorná.
SRBSKO.
Asie – přírodní podmínky II.
BELGIE.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Izrael Název: Izrael Originální název: Medinat Yisra'el Hlavní město: Jeruzalém Počet obyvatel: Rozloha (km2): Hustota osob/km2: 285,9.
Prezentace patrikkrakovany.mypage.cz
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
JAPONSKO Nippon Koku Rozloha: 377
Uganda Zš a Mš Křesetice Únor 2012 Vypracovali: Štěpánka Henzlová,
Vypracovali: Zdeněk Černý,
Ghana ZŠ a MŠ Křesetice Únor 2012
ASIE Japonsko III2-Z7-II-16.
SLOVINSKO.
Austrálie.
ŘECKO Vlajka Řecka Vlajka prezidenta.
Japonsko ZEMĚ VYCHÁZEJÍCÍHO SLUNCE.
LITVA.
Peru a Ekvádor.
Geografické údaje Řecka
Švédsko.
Finsko Finská republika Zastarale: Čuchonsko Finsky: Suomen Tasavalta
Litva vlajka znak Hlavní město: Vilnius
Nový Zéland Obr. 1: Nový Zéland
Německo.
Japonsko Autor: Mgr. Marian Solčanský
Finsko.
Kanada.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_13_03B_Japonsko Téma: Zeměpis Ameriky a.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Šárka Hájková NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_Z7_JAPONSKO TÉMA: Japonsko Japonsko Datum: březen 2013.
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
Švédsko -Švédsko, které si od počátku dvacátého století zachovává neutralitu, patří k nejvyspělejším státům Evropy -Je hlavním producentem železa a oceli,
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Kubě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: lokalizuje na mapě stát.
Vzdělávací materiál: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Libanon
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
JAPONSKO. POLOH A Japonsko má 4000 ostrovů v Tichém oceánu.Jap. od pevniny dělí Japonské moře a Korejský průliv. Rozloha: km2.
POLSKO. POLSKO CHARAKTERISTIKA hlavní město: Varšava rozloha: cca km2 počet obyvatel: jazyky: polština náboženství: katolické (89.
Melanésie
Transkript prezentace:

Rusko Jižní Korea Japonsko Severní Korea Japonské moře Tichý oceán Východočínské moře

Základní informace o státu Válečná vlajka Japonska Rozloha Japonska: 377 835 km2 Rozloha ČR: 78 864 km2 Japonsko je skoro 5x větší než ČR Vlajka Japonska (země vycházejícího slunce) Japonský název: Nippon - země vycházejícího slunce konstituční monarchie hlavní město - Tokio (cca 12.000.000 obyvatel) měna - jen úřední jazyk - japonština od roku 1989 v čele státu císař Akihita Státní znak Japonska (Lotosový květ)

Zalidnění 127 417 244 obyvatel (10. na světě, odhad 2005) Tokio 127 417 244 obyvatel (10. na světě, odhad 2005) Hlavní město: Tokio (11 680 000 obyvatel) Další velká města: Jokohama (3 121 000 obyvatel) Ósaka (2 544 000 obyvatel) Nagoja (2 100 000 obyvatel) Sapporo (1 582 000 obyvatel) Kóbe (1 427 000 obyvatel) Na jednoho lékaře spadá až 350 lidí. Náboženství Šintoisté 39,5% Buddhisté 38,3% Křesťané 3,9% ostatní 18,3%

Povrch a Podnebí Hora Fudži Vodní plochy: 3 091 km2 Orná půda: 12% Povrch Japonska: převážně hornatý Hory tvoří 73% země. Nejvyšší hora Sopka Fudži(3776 m) Teploty se v zimě pohybují mezi -9 °C až +16 °C (maxima až -40 °C) Japonské ostrovy leží v cestě tropických bouří – tajfunů tajfuny většinou přicházejí koncem léta nebo počátkem podzimu a způsobují záplavy, sesuvy půdy, škody na úrodě i domech na začátku léta přichází období dešťů cuju, jenž taktéž způsobuje nemalé potíže

Vodstvo Řeka Shinano Jezero Biwa Japonské řeky jsou krátké, ale za to vodnaté Nejdelší řeka Japonska je Shinano(367km) Další velké řeky: Tone, Ternyu-gawa ,Mogami-gawa. Ishikari, Teshio-gawa, Tokachi,Yoshino Jezera jsou známé svojí nesmírnou krásou. Většina Japonských jezer jsou horská. Největší jezero je Biwa (673km čtverečních).

Zemědělství a průmysl Japonská ekonomika je druhá největší na světě největší růst zaznamenala v druhé polovině 20. století když v 60. letech rostla průměrně o 10% ročně, v 70. pak o 5% zaměřuje se hlavně na průmysl - výrobu automobilů, dopravních prostředků, elektroniky, strojírenství těží ze vzdělané a disciplinované pracovní síly Jen ani né 1% z 12% orné půdy je v Japonsku zemědělsky využité

Přírodní zajímavosti bohatá škála živočišných i rostlinných druhů po staletí jsou přidělovány magické vlastnosti ovocným stromům největší kouzlo je připisováno japonskému národnímu stromu třešni (sakura) a švestce (ume) mezi japonskou faunou nalezneme i vzácné druhy, v jiných oblastech světa se nevyskytující zejména zástupci fauny ze souostroví Rjúkjú a Ogasawara, o nichž se soudí, že se od asijské pevniny oddělila mnohem dříve než hlavní japonské ostrovy sakura

Internetové stránky ze kterých jsem čerpal: http://www.toulkysvetem.cz http://cs.wikipedia.org http://www.google.cz http://www.swulinski.com http://www.fastandfurious.com http://mujweb.cz/www/maramara/japonsko/ http://www.bleskovky.sk/ http://www.japonsko.tnet.cz/