Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ASIE Japonsko III2-Z7-II-16.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ASIE Japonsko III2-Z7-II-16."— Transkript prezentace:

1 ASIE Japonsko III2-Z7-II-16

2 ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo zeměpisu v 7. ročníku, oblast Člověk a příroda. Doplněno o úkoly. Zaměřeno na práci s atlasem a využití informací z učebnice. Materiál lze využít pro společnou práci ve třídě na interaktivní tabuli.

3 Japonsko Rozloha : 378 000 čtverečných km Počet obyvatel : 127 000 000
je císařský ostrovní stát ve východní Asii. Na západě ho Korejský průliv odděluje od pobřeží Koreje, Japonské moře ho odděluje od Severní Koreje a Ruska. Japonské ostrovy Rjúkjú z východu ohraničují Východočínské moře a na jihu sahají až k Tchaj-wanu. Jméno Japonska doslova znamená  Země vycházejícího slunce. Čínsky se tytéž znaky čtou Ž'-pen-kuo, odtud zřejmě pocházejí názvy v  evropských jazycích (francouzské Japon [žapon], anglické Japan [dž'pen]). Symbolem Japonska je sopka Fudži (Fudži-san), které nerodilí mluvčí někdy nesprávně říkají Fudži-jama, což vzniká špatným čtením znaku pro horu („jama“, ale v kombinaci s jiným znakem „san“). Hlavním městem je Tokio. Rozloha : čtverečných km Počet obyvatel :

4 Poloha Japonska

5 Japonsko v obrazech

6 Otázky a úkoly : Podle čeho dostalo Japonsko svůj název (symbol se nachází i na státní vlajce)? Co je to konurbace a co má společného s Japonskem? 3. Vyhledej jméno současné hlavy státu v Japonsku. 4.Co je to bonsai, sakura, Fudži?

7 Zdroje : Jednotlivé obrázky dostupné z odkazů :


Stáhnout ppt "ASIE Japonsko III2-Z7-II-16."

Podobné prezentace


Reklamy Google