1 Prezentace projektu Ještě máme šanci přispět k (s)plnění Rozvojových cílů tisíciletí, využijme ji.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
Setkání informačních center Zlínského kraje Napajedla
Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Nabídka pro partnery. Nabídka pro partnery Co jsou světové gymnaestrády Světové gymnaestrády pořádá Mezinárodní gymnastická federace (FIG) jedenkrát.
PRŮZKUM NA TÉMA: „Dopady finanční krize“ eficia .
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Najdi na slepé mapě České republiky města podle zadání.
Města ČR – orientace na mapě
Deset let inovační politiky Jihomoravského kraje Rámec konkurenceschopnosti města Ostravy 24. leden 2012 Petr Chládek.
Management sportovního klubu © Nymburk 2012
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji

*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
MINISTRANTI NAPAJEDLA
Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Bibliotheca academica – CPVŠK 2007 Proč změna zavedené značky… A co obsah? Iva Prochásková, Univerzita Pardubice.
AutorMgr. Lenka Závrská Anotace Očekávaný přínos Tematická oblastOperace s reálnými čísly Téma PředmětMatematika RočníkPrvní Obor vzděláváníUčební obory.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
Komunikace o evropských fondech Názory široké veřejnosti Tisková konference Ministerstva pro místní rozvoj
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Proč je důležité studovat Principy
ARITMETICKÁ POSLOUPNOST I
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Mapa zájmu - plány.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Nabídka partnerství na dětských veletrzích Mámy drží spolu!
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.

ČESKÝ HELSINSKÝ VÝBOR Děti vězněných rodičů „Barevný svět dětí“ Program je finančně podpořen ze sbírkového projektu Pomozte dětem a Nadací O2.
Online prodeje jako součást multikanálového přístupu v praxi
COMENIUS FIT FÜR EUROPA ZŠ Mendelova, Karviná, Česká republika ZŠ Hurbanova, Martin, Slovensko Lucas-Cranach-Schule, Gotha, Německo.
České předsednictví EU 2009 – Co znamená z organizačního a logistického hlediska pro ČR.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Europe Direct Přednáška – 23. února 2012 Michaela Bartůšková.
MUDr. Stanislav Kos. CSc. Předseda ČOPN
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Aplikace DVB-T Český Telecom, a.s.. 2 Agenda DVB-T MHP Platforma ČTc DVB-T MHP Platforma ČTc – aplikace Shrnutí cílů společnsti Český Telecom, a.s.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Architektonické soutěže VALNÁ HROMADA ČKA,
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Fairtradové město Litoměřice Únor 2011 – komise ZM ustanovila Řídící / pracovní skupinu pro fair trade Duben 2011 – RM schválila Deklaraci.
1 FoRS – České fórum pro rozvojovou spolupráci Seminář Rozvojová spolupráce měst a obcí, Marie Zázvorková.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Možnosti začleňování globálního rozvojového vzdělávání do výuky Konference GRV, Praha Petra Gajová, ARPOK, o. p. s.
Vsetín proti chudobě Vsetínské školy pro lepší svět Vsetín,
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Transkript prezentace:

1 Prezentace projektu Ještě máme šanci přispět k (s)plnění Rozvojových cílů tisíciletí, využijme ji.

2 1. Kdo jsme – řešitelský tým EDUCON ADEPTTs ADRA Agentura rozvojové a humanitární pomoci Olomouckého kraje Arcidiecézní charita Praha Centrum ProEquality při Otevřené společnosti Člověk v tísni Ekumenická akademie Praha Glopolis Charita ČR INEX-SDA NaZemi - společnost pro fair trade Zelená pro planetu Zelený kruh

3 1. Kdo jsme – spolupracující organizace FoRS Development Worldwide Partners Czech Eurosolar ČR SIRIRI Miko Káva Fair Life Platforma podnikatelů pro ZRS Amnesty International

4 1. Kdo jsme – partneři a sponzoři dotaci poskytla: Česká rozvojová agentura další partneři: více než 100 českých i zahraničních organizací, institucí, médií, webů (viz tisíce hodin práce dobrovolníků a sympatizantů

5 2. Rozvojové cíle tisíciletí a GCAP Rozvojové cíle tisíciletí (MDGs) – dobrý a vhodný základ pro: –dlouhodobou práci s veřejností –ovlivňování přístupu médií k oblasti RS a ovlivňování povědomí veřejnosti s cílem aktivního přístupu k RS Kampaň ČESKO PROTI CHUDOBĚ –vznikla v roce 2005 v reakci na mezinárodní kampaň Global Call to Action against Poverty (GCAP) –nejvýznamnější nástroj naší osvětové práce

6 3. Základní schéma Projekt MDGs Projekty spolupr. organizací Regiony Dobrovolníci MédiaPoliticiZákonodárci…… Široká veřejnost Organizace podporující kampaň Projekty řešitelských organizací Partneři, sponzoři

7 4. Cíle projektu Navázat na úspěšné výsledky předchozích kroků k naplňování MDGs a kampaně ČpCH s vazbou na GCAP Využít získané jednotlivce a skupiny k dalšímu rozvoji osvětové práce s veřejností Nadále zvyšovat zájem veřejnosti o ZRS Zvýšit odpovědnost ČR za plnění MDGs

8 5. Hlavní aktivity Osvětové nástroje a propagační materiály Medializace Práce v regionech Vytváření sítě dobrovolníků a sympatizantů Komunikace s veřejností prostřednictvím u a pošty Práce s politiky a zákonodárci Analytické materiály

9 6. Osvětové nástroje

10 Propagační materiály Logo ČpCH Bílé pásky Letáky Brožura Příliš vzdálené cíle Skládačka Více lepší spolupráce Publikace Občanská odpovědnost ve světle globální chudoby

11 Propagační materiály (pokr.) Rozvojové karty Nástěnky pro školy Panely ČPCH/MDGs Bílá trička a mikiny s logem a webem ČPCH Manuál globálně odpovědného spotřebitele

12 Propagační materiály (pokr.) Magnetky Bannery Video spoty DVD Putovní výstavy

13 Propagační materiály - nástěnky dělají sympatizanti ze zaslaných sad a materiálů školy od ZŠ po VŠ, ale i kluby, fary, obecní nástěnky, firmy v roce míst po celé ČR

14 Webové stránky v roce příspěvků/článků a 50 záznamů kalendáře návštěvníků návštěvníků měsíčně 50 % přímo přes adresu 5 % návštěv z Wikipedie (hesla jako „chudoba“, „extrémní chudoba“, „vzdělání“)

15 Facebook nabývá na síle místo webu skupina Česko proti chudobě 920 členů

16 Nejvýznamnější nástroje: Kampaň Česko proti chudobě Dny proti chudobě

17 Kampaň Česko proti chudobě Motto „více lepší pomoci a spolupráce“ se sdělením veřejnosti: –ve světě existuje chudoba –i my máme odpovědnost a výzvami: –k podpoře požadavků kampaně –ke konkrétnímu zapojení.

18 Hlavní požadavky kampaně ČpCH v roce „Zvyšovat objem oficiální rozvojové pomoci České republiky v souladu s našimi mezinárodními závazky na 0,7 % HND do roku 2015“ Žádný pokrok, naopak hrozí snižování. Pokud se podíl zvýší, bude to jen díky ekonomické krizi a poklesu HND…

19 Hlavní požadavky kampaně ČpCH v roce 2011 (pokr.) 2. „Zřízením rozvojové agentury zefektivnit a zprůhlednit rozvojovou spolupráci tak, aby skutečně reflektovala priority rozvojových zemí a přispívala k naplňování Rozvojových cílů tisíciletí, nikoli aby sloužila k podpoře exportu České republiky.“ Vláda schválila dne transformaci systému ZRS včetně zřízení organizační složky státu Rozvojové středisko od (usnesení vlády č.1070). Od schválila změnu na názvu na Česká rozvojová agentura. Kampaň se teď zaměřuje na efektivitu rozvojové spolupráce.

20 Dny proti chudobě – s vrcholem Mezinárodní den za odstranění chudoby Desítky akcí v 29 městech: Aš, Brno, České Budějovice, Děčín, Havířov, Hradec Králové, Cheb, Chrudim, Jihlava, Karlovy Vary, Karviná, Kostelec nad Černými lesy, Litoměřice, Mariánské Lázně, Olomouc, Opava, Orlová, Ostrava, Plzeň, Praha, Prostějov, Slaný, Tanvald, Teplá, Ústí nad Labem, Ústí nad Orlicí, Valašské Meziříčí, Vsetín Různé formy: informační stánky, besedy, koncerty, informační dny v organizacích a institucích, pouliční akce, happeningy, aktivity pro děti a jejich rodiče, to vše často kombinované s informacemi o Fair Trade včetně nabídky jeho zboží návštěvníků, oslovených

21 Dny proti chudobě 2011 (pokr.) České BudějoviceHavířov

22 Dny proti chudobě 2011 (pokr.) Olomouc – akce pro ZŠPraha – happening Prázdný bazén

23 Dny proti chudobě 2010 (pokr.) Valašské Meziříčí- Bubnováním proti chudoběPraha

24 Akce pro veřejnost prezentace na odborných, kulturních, sportovních, společenských a dalších veřejných akcích více než 100 akcí s návštěvností několika set tisíc lidí

25 Akce pro veřejnost – Fotbal pro rozvoj Pražský den pro Afriku,

26 Akce pro veřejnost – jiné Odborná konference "Energie pro všechny do roku 2030", Praha,

27 Akce pro veřejnost – jiné Bláznivý strom před Palladiem, Praha,

28 7. Medializace články, inzeráty, rozhlasová a televizní vystoupení setkání s pracovníky médií osobnosti kampaně

29 8. Spolupráce s VIP Táňa Fischerová na akcích ČpCH Lukáš Hejlík otiskem své boty podpořil kampaň, Brno

30 9. Práce s politiky Brožura pro zákonodárce „Světový rozvoj: Co pro něj můžete udělat“. –ideovým základem brožura irské platformy DOCHAS –lokalizováno do českého prostředí –vytištěno pro všechny poslance a senátory –další použití pro spolupracovníky a sympatizanty kampaně, např. pro práci s kandidáty při volebních kampaních

Analytické materiály Kapesní průvodce krizí a jejími dopady v rozvojových zemích Kdo se (ne)bojí mezinárodních daní? Černá díra rozvojového financování Institucionální investoři, jejich role na finančních trzích a vliv na země globálního Jihu Biopaliva, Paliva za jídlo Krize a rozvojové země brožura Proč jedna miliarda hladoví? leták Právo na potraviny

32 Pomozte nám nasměrovat ČESKO PROTI CHUDOBĚ! Děkujeme za pozornost. Kontakt: koordinační skupina kampaně ČESKO PROTI CHUDOBĚ