Dobrovolníci Amelie na ambulanci I. interní kliniky – hematologie Staniční sestra Karolína Straková a koordinátorka dobrovolníků Amelie pro Prahu Mgr.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě ČB
Advertisements

Specifika dobrovolnické služby na onkologickém oddělení
Listopad 2011 – červen 2013 PROJEKT PROGRAMU Leonardo da Vinci Vzdělávání v ošetřovatelské péči o nemocné s alzheimerem.
Dobrovolnický program na Onkologické klinice FN Olomouc
Nemocnice pro medvídky
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Mgr. Šárka Slavíková, sociální pracovnice a vedoucí vzdělávání Amelie
Zavedení uživatelky do komplexní domácí péče případová práce Příklad dobré praxe Městská charita Plzeň Bc. Alice Průchová.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Komunikace ve zdravotnictví – potřeba kontaktní sestry Konference nadačního fondu Porozumění Mgr. Alena Šmídová.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Projekt Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně „Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe“ reg.č. CZ.1.07/1.1.00/
Týmová spolupráce profesionálů a dobrovolníků záruka bezpečného dobrovolnického programu , Praha, Evropský dům.
CSR V INTERNÍ KOMUNIKACI SKUPINY ČEZ
INFORMAČNÍ SCHŮZKA S RODIČI DĚTÍ PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU
Darja Hrabánková Navrátilová
Dobrovolnický program VFN
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
DOBROVOLNÍCI V HOSPICI
Přínos dobrovolnického programu pro onkologické pacienty
DOBROVOLNICTVÍ V DIVADLECH Akreditace dobrovolnické služby.
Karin Pospíšilová, FTNsP květen 2010
Aukro.cz – projektový management v e-commerce Tereza Kabrdová.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Dobrovolnictví jako sociální služba, nebo příspěvek ke zdravotní péči?
Urgentní příjem Nemocnice Jindřichův Hradec, a.s.
Autor: Pavla Tichá Amelie o.s., Šaldova 15, Praha 8
Studijní den ERC – duchovní služba ve zdravotnictví – ÚVN Praha - Střešovice mjr. Mgr. Pavel Ruml Motol
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Onkodobrovolníci v Krajské nemocnici Liberec Konference I slova léčí, aneb dobrovolníci na onkologických pracovištích Praha 27. února 2012 © Bc. Dana HRSTKOVÁ,
Cesta domů Rok 2011 očima čísel Valná hromada sdružení 2012.
Spojuje tři generace a pomáhá. Celý projekt je postaven na principech lidskosti a vzájemné pomoci a nejdůležitějším předpokladem pro jeho fungování je.
Spojuje tři generace a pomáhá. Program 3G Vznik Praha 2011 Je určen především pro občany ve věku 50+, kteří nemají vlastní vnoučata anebo s nimi nejsou.
Aktuální rizika dobrovolnického programu v nemocnicích a význam metodických doporučení MUDr.Ivana Kořínková Garant a konzultant zdravotně sociálních dobrovolnických.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
Dobrovolnické programy na onkologických pracovištích v ČR
 Pomoci zpříjemnit pomalu plynoucí čas dlouhodobě hospitalizovaným pacientům  Zprostředkovat pacientům kontakt s „venkovním“ prostředím  Podpořit dobrou.
Výsledky dotazníkové evaluace dvouletého působení dobrovolníků v IKEM
Dobrovolnická služba v muzeu a knihovně Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními.
1. PŘÍNOS DOBROVOLNÍKŮ PRO SOCIÁLNÍ SLUŽBU Rozšíření možností aktivit klientů Umožnění činností, které v našem domově nikdo neovládá Mít pro sebe jednoho.
Aktuální krize zdravotnictví
Plánování interních auditů Ing. Šárka Kavková
Dobrovolník jako člen týmu
Co nového ve SKIP ČR?. Bulletin SKIP Od čísla 4/2010 bude každý člen dostávat tištěný výtisk na svou adresu. Odpadnou tím zcela nedorozumění s případným.
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
Perspektivy dobrovolnictví při mimořádných událostech a krizových stavech Občanské sdružení ADRA Josef Koláček.
Dobrovolnické centrum Vlaštovka
IVIG 2005, Systém informačního vzdělávání na UNC-CH Hana Landová ÚISK FF UK & SIC ČZU v Praze.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Dobrovolnictví na Praze 14. Lucius Annaeus Seneca, římský filozof „Člověk je zrozen k vzájemné pomoci “ Setkání s NNO 2016.
ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení centra komplexní onkologické péče Nemocnice Jihlava“je spolufinancován.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Poskytování klinické pastorační péče ve Fakultní nemocnici Olomouc Marta Hošťálková.
Subkutánní aplikace MabThery (rituximab) v praxi Rašplová Hana I. Interní klinika, klinika hematologie VFN Praha.
KVALITNÍ OBCHODNÍK... není prodavač
Komplexní péče o pacienty na 1. interní klinice VFN a 1.LF UK v Praze Mgr. Markéta Čermáková nemocniční kaplanka.
Vedení záznamu o zařízení oš. jednotky
Institut zdravotnických studií Ústav ošetřovatelství
Odbor mezinárodních vztahů
„Ja Ťa budem sprevádzať, ale Ty mi ukáž cestu...“
UMÍME POMÁHAT…….? PETRA STEJSKALOVÁ
CENTRALIZACE ÚSTAVNÍ LÉKÁRNY V PODMÍNKÁCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB
Dobrovolnický program Amelie v Olomouci
Transkript prezentace:

Dobrovolníci Amelie na ambulanci I. interní kliniky – hematologie Staniční sestra Karolína Straková a koordinátorka dobrovolníků Amelie pro Prahu Mgr. Šárka Slavíková Konference I slova léčí 2013

Začátek programu Program vznikl na základě požadavku vrchní sestry – zkušenost z MOU Přípravy od roku 2010 Zahájení programu od února 2011

Pacienti ambulance I.Interní kliniky - Hematoonkologie Nejčastější diagnózy… Frekvence návštěv…. Délka čekání…

Výzdoba ambulance od studentů

Ambulance sezení

Role dobrovolníka na ambulanci a stacionáři Rozptýlení a zpříjemnění dlouhého času na ambulanci a stacionáři (časopisy, křížovky, sudoku) Nabídka občerstvení - káva, čaj, voda Rozhovor a naslouchání Informace o možnostech psychosociální pomoci v rámci Amelie,o.s. i jiných organizací Doplňování letáčků Amelie do kastlíčků

Jak dobrovolníka vnímá zdravotnický personál

Role koordinátora dobrovolníků Amelie Výběr dobrovolníků a organizace odborného školení Dobrovolnické smlouvy a pojištění Zajišťování materiálu (časopisy, křížovky, káva, atd.) Propagace V kontaktu se staniční sestrou – Omlouvání nepřítomností dobrovolníků, apod.

Komunikace o programu Na počátku program představen týmu kliniky Informace na webu VFN a Amelie Nástěnka programu na ambulanci a kastlíky s informačními materiály i na stacionáři Letáčky s informací o programu pro pacienty i potencionální dobrovolníky v distribuci i mimo VFN Ve spolupráci s vedním VFN informace v interních komunikačních materiálech VFN

Koordinace a vyhodnocování Pravidelný kontakt koordinátorky se staniční sestrou Pravidelný kontakt s koordinátorkou dobrovolnických programů VFN Hodnotící schůzky vedení Amelie s vrchní sestrou (minimálně 2x ročně)

Rok 2011 Koordinátorka Mgr. Dina Rišianová 3 dobrovolníci Obsazeny 2 dny v týdnu 188 dobrovolnických hodin

Rok 2012 Od června koordinátorka Mgr. Šárka Slavíková V 1.pololetí až 5 dobrovolnic, ve 2.pololetí 2 dobrovolnice Obsazeny 2 dny v týdnu 236 dobrovolnických hodin Dobrovolnice Amelie ambulance Vlaďka Zeisková navržená Amelií na cenu Křesadlo 2012, kterou uděluje Hestie

Dobrovolnice na stacionáři

Několik slov od dobrovolníků „Myslím a mnohdy to i cítím, že lidem mohu svou přítomností na ambulanci pomoci. Nedávno byla na ambulanci starší paní, svěřila se, že jí před týdnem zemřela 40 letá dcera na onkologickou diagnózu. Objala jsem ji…“ „Někteří lidé chtějí slyšet i můj názor, například na uspěchaný život, práci, vnoučata, atd. Myslím, že tady je nejdůležitější být v danou chvíli plně s druhým, naslouchat mu a prostě tam být pro něj bez toho, abych něco hodnotila.“

Amelie - úskalí programu Nelehké zajišťování dobrovolníků (dopolední čas) Potřeba větší pravidelnosti a dochvilnosti pro dobrovolníky Zvýšená psychická odolnost a vyspělost dobrovolníků, kteří si vyslechnou nejrůznější osudy pacientů Vyšší náklady a materiální zajištění programu

Klinika – úskalí programu

Výhled pro rok 2013 Zajištění dalších dobrovolníků Opatření dalších pomůcek (servírovací vozík) Získání stálých sponzorů na materiální zajištění (káva, čaj, mléko, cukr, křížovky, časopisy)

a Děkujeme za pozornost ve-vfn/