VY_32_ INOVACE_57_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_BEZPEČNOST PŘI POUŽÍVÁNÍ POČÍTAČE 28.2.2012 – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bezpečnost a hygiena práce v počítačové učebně
Advertisements

Hygiena, ergonomie a pravidla bezpečnosti práce s PC
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.10 Název pro školu:
VY_32_ INOVACE_44_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_HISTORIE INFORMACÍ – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počátku informací.
1) Žáci vstupují do učebny na pokyn učitele. 2) Jednotliví žáci pracují na vyhrazeném místě.
Informační a komunikační technologie 5. – 9. ročník
Pracovní plocha Pracovní plocha : Tlačítko start
Operační systém MS Windows xp
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_10_ Operační systémy, formáty souborů Téma: Operační.
SOFTWARE a HARDWARE Název školy
Ovládací panel Pomocí něj změníte nastavení a přizpůsobíte funkčnost svého počítače.
Bezpečnost práce u počítače
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: září 2011,
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: listopad.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ZŠ Prokopa Diviše a MŠ, Znojmo – Přímětice 569 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE Složky – vytvoření, přejmenování, mazání 5. třída Mgr. Mario Zelený.
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
Základní pojmy V informatice.
Informatika I 7.a 8. hodina 4. týden.
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
VY_32_INOVACE_31_ Prvouka 3.ročník Polní plodiny
BEZPEČNOST PŘI PRÁCI S POČÍTAČEM
Bezpečnost a hygiena PC
VY_32_INOVACE_02_Hardware PC Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace seznamuje žáky se základní sestavou PC a dalšími.
Serverové systémy Windows
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ. 1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Název VY_32_INOVACE_186_Poc.site_dodatek_teori.
Identifikátor materiálu: EU
NAS NAS - Network Attached Storage NAS - Network Attached Storage Je to síťové datové úložiště, které bývá nejčastěji použito jako centrální úložiště dat.
T1: Základy práce s počítačem
VY_III/2_INOVACE_26_Spuštění PC
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Řád informatiky Markéta Gajdošová.
Poučení o bezpečnosti v učebně výpočetní techniky
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – porty
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k opakování učiva o klávesnici, myši a monitoru.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_01_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
VY_32_INOVACE_01_Bezpečnost v počítačové učebně Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu:
Zásady přihlašování do sítě Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Miroslav.
ZDRAVĚ A BEZPEČNĚ S počítačem patrně strávíš velkou část života. Proto je třeba se u něj umět správně a bezpečně chovat. Je důležité vědět, jak chránit.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_06_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ. 1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 NázevVY_32_INOVACE_183_Topol.siti_teorie.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší školeNázev: Práce ve školní síti Autor: Jaroslav Kvapil.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Informatika a výpočetní technika
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Typy počítačových sítí Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
Bezpečnost práce na počítači
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
Bezpečnost práce s počítačem Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
Informatika Seznámení s provozním řádem Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření září 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Předmět: Informační a komunikační technologie 1 Hygiena práce s počítačem Autor: Milan Franek.
Elektronická učebnice - II
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Pracovní plocha, okno, schránka
VY_32_ INOVACE_50_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_Seznámení s počítačem
Software počítače 2 - opakování
Bezpečnost a hygiena práce u počítače
VY_32_INOVACE_02_16_sestava počítače
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
CZ.1.07/1.4.00/ číslo a název klíčové aktivity III/2
Režim počítačové učebny
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Základní škola Kynšperk nad Ohří,
Transkript prezentace:

VY_32_ INOVACE_57_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_BEZPEČNOST PŘI POUŽÍVÁNÍ POČÍTAČE – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o bezpečném používání počítače.

Bezpečnost práce u počítače Nezasahuj do nepřístupných částí počítače

Pokud jsou z počítače vytažené kabely, nesnaž se je sám připojit.

Nezakrývej počítač – nepokládej na něj papíry, sešity, časopisy, krabice….může dojít k přehřátí a zničení. POZOR – může dojít i k požáru!!

Veškerou manipulaci s elektroinstalaci by měla provádět pouze oprávněná osoba.

Počítač nikdy nehaste vodou!

PRAVIDLA CHOVÁNO V POČÍTAČOVÉ UČEBNĚ Žáci se řídí pokyny přítomného učitele.  Pro skupiny, které navštěvují učebnu pravidelně, je stanoven zasedací pořádek. Žáci jsou povinni jej dodržovat.  Při jakékoli závadě nebo problému (nejde monitor, počítač „zamrzne“, apod.) žáci informují vyučujícího, který rozhodne o dalším postupu.  Po skončení práce žáci uklidí své pracoviště.  Při práci na počítačích je žákům zakázáno: - používat jakékoliv vlastní CD ( pro ukládání dat mají žáci přidělen prostor na serveru, případně na některé z pracovních stanic). - pracovat na serveru sítě.

- přenášet jakékoli součásti počítačů z jednoho pracoviště na jiné ( klávesnice, myši, monitory,....). -otvírat počítač a jakýmkoli způsobem manipulovat s vnitřkem počítače. -otvírat tunel za počítačem a měnit zapojení kabelů, či připojovat další kabely. -jakkoli zasahovat do SETUPu počítačů – změny mohou provádět pouze správce sítě nebo učebny. -používat tiskárny a skener bez svolení učitele. -provádět jakékoli změny v nastavení systému Windows. -svévolně vytvářet, mazat, přesouvat, přejmenovávat a kopírovat adresáře. -zasahovat do cizích souborů ( instalované programy, data ostatních žáků), přesouvat je, přejmenovávat a mazat. -měnit nastavení systémového data a času. -jíst a pít v prostorách učebny, donášet do učebny potraviny a nápoje

NORMAL ROGERS,. "Wikipedia.cz" [online]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: