Implementace NSK do personální praxe Stálá konference předsedů SR, 10. 6. 2014 Eva Novotná Tým PR NSK 2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jděte vstříc změnám NSK pomáhá i nabízí šanci * Pracoval jsem v oboru jako obsluha čerpací stanice, ale nemám o tom žádný kvalifikační doklad. * Nyní.
Advertisements

Úloha sektorových rad v systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Národní soustava kvalifikací
Problematika ověřování a uznávání podle zákona č.179/2006 Sb.
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Nabídka personálních služeb
Vize zaměstnavatelů o nastartování systému CŽU Model SR, NSP, NSK a zákon č. 179/2006 Sb., o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání.
Národní soustava kvalifikací = řešení situace na trhu práce.
Projekt č Dlouhán Michal Šperling Vedoucí projektu PROJEKT Č. 10 – DLOUHÁN DLOUHODOBÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM „ŘÍZENÍ ŽIVOTNÍHO CYKLU VÝVOJE SOFTWARE.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
zpětnovazebních konzultantů
Národní soustava kvalifikací v aktivitách Úřadu práce ČR.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Národní soustava povolání a Národní soustava kvalifikací v praxi , Pardubice.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Hodnocení prací, jako základ spravedlivého mzdového a motivačního systému.
NSK – ZÁKLADNÍ FILOSOFIE Dle zákona – 179/2006 Sb. Nová filosofie vzdělávání – orientace na výsledek Přestává platit – získané vzdělání vystačí na celý.
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Systém ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Svaz průmyslu a dopravy České republiky. Aktuální bariéry sociálního partnerství škol a zaměstnavatelů Ing. Miloš Rathouský ředitel sekce RLZ a regionálních.
Další vzdělávání v technických oborech Krajská konference projektu UNIV 2.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Personální práce ( kap. 14)
Národní soustava kvalifikací a její přínosy pro zaměstnavatele
Zaměstnavatelé jako spolutvůrci systému
ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PROJEKT: CZ.1.07/1.5.00/
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Národní soustava kvalifikací Praktický nástroj pro zaměstnavatele Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Národní soustava povolání. Národní soustava povolání  Popis světa práce v ČR: otevřená, veřejně dostupná databáze.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Aktivity PR VZ NSP II. Vyladění vizuální identity VZ a tvorba PR materiálů a předmětů 2 Manuál vizuální identity a šablony dokumentů 1. set propagačních.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Nabídka týmu PR. Co už můžete využívat dnes: informační bulletin RADAr obecně orientované prezentace k oběma systémům fact sheets  souhrn podkladů pro.
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
Názor veřejnosti na téma DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ (vyhodnocení dotazníkového šetření) Královéhradecký kraj Ing. Jarmila Halouzková
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI.
1 Vzpomínky starého zbrojnoše Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Národní soustava kvalifikací Semináře ve spolupráci s UNIV3 Seč, říjen 2015 Ing. Zorka Husová, NÚV Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
VZ Zajištění podpory procesů a materiálně technického zázemí pro jednání pracovních skupin Model sektorových rad Školení pro členy pracovních skupin sektorových.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
1 Kvalita prověřená časem. 2 Národní soustava kvalifikací v praxi Třineckých železáren Ivo Žižka Třinec
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Modernizace odborného vzdělávání OLOMOUC - pondělí 14. května 2018
Setkání kariérových poradců
Volba povolání-ISTP 8.ročník VY_32_INOVACE_04.2/11
Transkript prezentace:

Implementace NSK do personální praxe Stálá konference předsedů SR, Eva Novotná Tým PR NSK 2

Implementace NSK do personální praxe Aktuálně prokazatelně využívá NSK 750 zaměstnavatelů, převážně firemního charakteru Na zavádění NSK se podílí zejména zástupci střešních zaměstnavatelů HK ČR a SP ČR, PR zakázky a síť sektorových rad V průběhu února a března 2014 proběhlo šetření mezi členy pracovních skupin a mezi stvrzovateli (102 subjektů prokazatelně využívá NSK v personální praxi) 2

Implementace NSK do personální praxe v květnu 2014 proběhlo šetření mezi členy SR – dosud odpovědělo 46 % členů SR, z nich 44 % využívá NSK a 56 % nevyužívá Hlavní důvody nezapojení NSK do personální praxe domovské organizace: firmy mají stálý kádr a NSK tedy nepotřebují vlastní zavedený systém proškolování nových zaměstnanců příp. dosud nejsou v systému potřebné PK nabídka individuální konzultace, příklady z praxe 3

Hlavní způsoby používání NSK v personální praxi 4 Způsob využití NSK v personální praxiPodíl u firem v letech (v %) Podíl u firem v roce 2014 (v %) Podíl u firem celkem (v %) Uznávání osvědčení o profesní kvalifikaci pro uchazeče o zaměstnání (v rámci inzerce, na ÚP, na webu…) 20%55%41% Závazná implementace profesních kvalifikací do kvalifikačních požadavků ve firemním katalogu pracovních míst (v popisech PM) 9%20%16% Zvýšení kvalifikace dle NSK jako benefit pro zaměstnance (úhrada zkoušky z PK jako odměna) 0,4%1% Zvyšování kvalifikace svých zaměstnanců pomocí NSK, resp. zkoušek z PK (upřednostňování školení, na něž navazují zkoušky z PK) 70,5%23%42%

Hlavní cíl pro rok 2014 – zvýšit aktivity sítě SR v rámci implementace NSK do personální praxe 5

6

Konkrétní příklady dobré praxe ze SR pro strojírenství a SR pro textilní, oděvní a kožedělný průmysl Implementace NSK do Jednotného katalogu profesí a funkcí společností skupiny VÍTKOVICE v rámci kvalifikačních požadavků při přiznávání tarifního stupně zaměstnanci Implementace NSK do Kolektivní smlouvy vyššího stupně pro odvětví textilního, oděvního a kožedělného průmyslu, tj. pro cca 1400 subjektů (ATOK a Odborový svaz pracovníků textilního, oděvního a kožedělného průmyslu Čech a Moravy) 7

Certifikát „NSK v praxi“ jako známka kvalitní firmy, kvalitního dodavatele ZPV Rožnov: „To, že využíváme NSK, nám pomohlo k tomu, abychom úspěšně prošli auditem kvality ISO…“ Apt Products s.r.o.: „Certifikát „NSK v praxi“ nám pomůže přesvědčit naše zákazníky o dobrém personálním zázemí a tedy o kvalitě a profesionalitě odvedené zakázky...“ MUBEA – HZP s.r.o.: „Zákazníci v oblasti automotive, kde působíme, vyžadují excelentní práci a personální politika se vstupem NSK jim dokládá minimálně snahu o perfektní personální zajištění…“ 8

Děkuji Vám za pozornost! Mgr. Eva Novotná 9