Ing. René Kuchár  Zakládající člen od roku 2001  Člen Výboru APA od roku 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zaměstnání 2. ročník tříletého studia č. 272 Dana Kubelková
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Legislativní změny v oblasti zaměstnávání OZP
MZDA.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Personální informační systém
O FIRMĚ DATALIFE PROFESIONÁLNĚ spolupracujeme s těmi nejlepší finančními společnostmi na trhu jak u nás tak v zahraničí. společnost Datalife nabízí profesionální.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 1. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.1.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_52_INOVACE_01/A17 AutorIng. Marie Grygarová Období vytvořeníprosinec.
AGENTURNÍ ZAMĚSTNÁVÁNÍ
Prekérní pracovněprávní vztahy větší flexibilita na úkor zaměstnanců Jaromíra Kotíková VÚPSV.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Národní soustava povolání a Národní soustava kvalifikací v praxi , Pardubice.
Sociální pojištění Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Nutnost nové úpravy přenechávání pracovních sil v ČR Mgr. Pavel Čižinský Multikulturní centrum Praha.
Význam agenturního zaměstnávání pro flexibilitu pracovního trhu
Žáci si interaktivně, ústně i písemně opakují dané učivo.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
PRACOVNÍ PRÁVO Změna pracovního poměru JUDr. Petr Čechák, Ph.D.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Autor:Ing. Libuše Sušická Předmět/vzdělávací oblast:Ekonomika Tematická oblast:Zaměstnanci Téma:Pohyb zaměstnanců v podniku Ročník:3. Datum vytvoření:prosinec.
Asociace pracovních agentur, o.s. Založena v roce 2001.
POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB ISD Noordenkwartier: 2 příklady z praxe Podpora v nezaměstnanosti a poskytování pomoci při oddlužování Poskytování služeb zaměstnavatelům.
V zaměstnání I. Petr Machala. zajdete na personální oddělení podepíšete pracovní smlouvu seznámíte se s pracovním řádem Víte co následuje po úspěšném.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
1. Co upravuje?  Předpoklady pro výkon PP  Pracovní dobu PP  Další vzdělávání  Kariérní systém Na koho se vztahuje?  PP škol a ŠZ zapsaných v rejstříku.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Elektronická učebnice - II
Moderní personalistika DS 2009/ Flexibilní formy zaměstnávání flexibilita jako heslo dne minimalizace mzdových nákladů rozpor mezi požadavkem.
Legislativní rámec, možnosti a co to znamená nezaměstnávat OZP? JUDr. Nataša Randlová.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Personalistika a odměňování pracovníků
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
VÝPOČTY O PRACOVNÍCÍCH
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_POD_70 ROČNÍK: 3. VZDĚLÁVACÍ OBOR:PODNIKÁNÍ V HOTELNICTVÍ.
262/2006 Sb., zákoník práce 89/2012, občanský zákoník 2.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
VY_32_INOVACE_LID_20 Odměňování zaměstnanců. Obsah Odměňování pracovníků Mzda Mzdová soustava Formy a složky mzdy Druhy základní mzdy Pobídkové složky.
Workshop – zaměstnávání vězňů Brno. Proč zaměstnávat – celospolečenský úhel pohledu Zaměstnávání vězňů pomáhá jejich návratu do společnosti,
VY_62_INOVACE_ Pracovněprávní vztah.
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Nezaměstnanost. nezaměstnanost vzniká, pokud na trhu práce převyšuje nabídka zaměstnanců poptávku firem.
Zaměstnání. práce cílevědomá lidská činnost cílevědomá lidská činnost získat statky a služby k uspokojení potřeb získat statky a služby k uspokojení potřeb.
Odměňování za práci Ing. L. Hřibová, Únor Mzda Odměna za vykonanou práci Peněžité plnění poskytované zaměstnavatelem za vykonanou práci Výrobní.
Přechodné zaměstnávání příklad dobré praxe z Fokusu Vysočina Pavel Říčan s přispěním Aleny Prýmkové, Dany Javorské, Jany Horákové.
1 Aktivní politika zaměstnanosti a agenturní zaměstnávání.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_071 Jméno autora: Blanka Zbožínková Název.
Ekonomika Nezaměstnanost 4. Ing. Miroslava Farmačková VY_62_INOVACE_FAR_EK.4_2_15.
Legislativa v oblasti RP (žen a mužů) Mgr. Veronika Šprincová.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Katherine z.s. Kateřina Kloudová Etiketa do škol.
Pracovní doba a doba odpočinku, provozní doba
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Poznatky z kontrol agentur práce
Pracovní právo pro veřejnou správu
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Bc. Hana Martinková Místo konání stáže Úřad práce v Ústí nad Orlicí
Téma VÝVOJ NÁZORŮ NA PODSTATU MZDY
zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Právní úprava agenturního zaměstnávání - akreditace, současný stav
Význam agenturního zaměstnávání pro flexibilitu pracovního trhu
Trh a jeho fungování, zaměstnání, podnikání 1 – Trh
Transkript prezentace:

Ing. René Kuchár  Zakládající člen od roku 2001  Člen Výboru APA od roku 2011

 Kde se bere potřeba flexibilního zaměstnávání? ◦ Příklady z praxe ◦ Proč využít služeb pracovní agentury  Výhody agenturního zaměstnávání ◦ pro firmy ◦ pro zaměstnance  Legislativní překážky agenturního zaměstnávání  Závěr

 Většina firem má měnící se objem práce v závislosti na čase  Podle oboru činnosti firmy dochází ke zvýšení objemu práce, a to během: ◦ dne odpolední špička ◦ týdne pátek, víkendy ◦ měsíce dny po výplatě, před státním svátkem ◦ roku Vánoce, Velikonoce

 Zaměstnávat v ČR zaměstnance je spojeno s obrovským množstvím povinností zaměstnavatele.  V ČR je nutno využívat speciální mzdový software  Při využití vlastních brigádníků se náklady firmy dále navýší ◦ O výdaje na inzerci a čas personalistů ◦ Udržování požadovaného počtu aktivních brigádníků  Zaměstnávání vlastní flexibilní a fluktuační pracovní síly (brigádníků) je pak násobně dražší než zaměstnávání stálých zaměstnanců na HPP  Při využití agenturního zaměstnávání odpadají firmě všechny povinnosti a náklady zaměstnavatele

 Pracovní agentura je jakýmsi tržištěm práce a nabídek, kde se potkávají potřeby firem a poptávka brigádníků po práci  Dobrá pracovní agentura přináší firmám další výhody: ◦ Osloví a zajistí brigádníka s požadovanými nároky a praxí ◦ Optimalizuje dobu využití brigádníka bez dalších nákladů ◦ Reaguje operativně na potřeby klienta, umí měnit počty brigádníků ze dne na den. Agenturní zaměstnávání je skutečným flexibilním zaměstnáváním.

 Operativní obsazení pokladen supermarketu dle měnící se návštěvnosti zákazníků  Příprava dokumentů a jejich následná digitalizace  Navýšení pracovníků výdeje zboží e-shopu v předvánočním období  Rozdávání reklamních předmětů a letáků v podchodech metra

Data za rok 2012 (Agentura STUDENT s.r.o.)

 Agenturní zaměstnávání je běžná forma zaměstnání  Zaměstnanec požívá u pracovní agentury, jako svého zaměstnavatele, úplně stejné výhody a práva, jaké má u přímého zaměstnavatele  Agenturní zaměstnanec může získat další výhody: ◦ Pracuje na několika pracovištích u několika uživatelů ◦ Získá praxi nezbytnou pro další výběr zaměstnání ◦ Získá a udržuje si pracovní návyky ◦ Dostává mzdu/odměnu předčasně, více než 1x měsíčně Agenturní zaměstnávání je zaměstnání jako každé jiné.

Data za rok 2012 (Agentura STUDENT s.r.o.)

 Čerství absolventi VŠ a SŠ  Maminky na/po rodičovské dovolené  Lidé, kteří hledají stálé zaměstnání  Lidé 50+  Studenti VŠ a SŠ

Data za rok 2012 (Agentura STUDENT s.r.o.)

 Pracovní agentura musí splnit řadu legislativních požadavků: ◦ Pracovní smlouva nebo DPČ, dokumenty na pracovišti ◦ Dohoda o dočasném přidělení, písemný pokyn ◦ Průkaz pro práci v potravinářství, čistý trestní rejstřík ◦ Zdravotní prohlídka  Splnění požadavků firem je pro agentury práce na hranici realizovatelnosti z důvodu nutnosti plnění legislativních povinností  Agenturní zaměstnávání je zákony silně regulováno  Další zpřísňování podmínek povede jen k ochromení agenturního trhu práce a podpoře nelegálního zaměstnávání

 Agenturní zaměstnávání je bezesporu důležitou a trvalou součástí pracovního trhu a je velmi flexibilní  Pracovní agentury efektivně řeší mnoho provozních požadavků firem, které by sami jinak těžko realizovali  Pracovní agentury zaměstnávají desetitisíce zaměstnanců a přispívají významně k boji s nezaměstnaností

 Ing. René Kuchár   Telefon: