Outsourcing výrobní logistiky Ing. Marek Vinš, Ph.D.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Logistika v silniční dopravě
Advertisements

Logistické náklady Ivan Gros
Optimalizace zásob ŠKODA AUTO a.s..
S YTÉMOVÁ INTEGRACE Ing. Jiří Šilhán. S YSTÉMOVÁ INTEGRACE Jedná se o přístup, který přispívá k integraci nesourodých výpočetních systémů. Vyplývá ze.
Balance Score Card (BSC) v řízení dodavatelských systémů
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor PŘEDNÁŠKA Typové systémy.
SYSTÉMY ŘÍZENÍ ZÁSOB Jana Burešová Kateřina Cimická
Facility management ČSN EN
SAP Ing. Jiří Šilhán.
1 Pavel Učeň ucen.webpark.cz Jsou požadavky malých a středních podniků na informatiku specifické?
Současné trendy outsourcingu mezd
ODPOVĚDNÉ DODAVATELSKO – ODBĚRATELSKÉ VZTAHY? ANO JUDr. Michaela Chaloupková, MBA Členka představenstva a ředitelka Divize nákup, Skupina ČEZ.
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
Simon, Štancl, Vajdl, Valenta.  Sunnysoft mControl je komplexní řešení pro kontrolu a správu firemních PDA zařízení. Jde o nový produkt na trhu přinášející.
9.Národní konference kvality ve VS Ing. Kamil Rajsigl, vedoucí Organizačního odboru Magistrátu města Brna Kvalita v základních územně samosprávných celcích,
Vybrané metody analýzy
Nákup ( kap. 12).
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
4 Normovaný systém managementu kvality podle ISO 9001
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
Integrace logistických služeb
Management systému řízení kvality
Ing. Daniel Kardoš Systém ManagementDesk – nástroj řízení kvality a bezpečnosti podle ISO 9 001, ISO , ISO , ISO a ISO Ing.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
BSC - Metoda Balanced Scorecard
2 LOGISTICKÉ SYSTÉMY Servisní logistika prof. Ing. Václav Legát, DrSc.
Ztráty v podnicích Ztráty mohou dosáhnout objemu % z celkových tržeb Ztráty jsou příčinou, proč firma neobstojí v konkurenci Ztráty vyplývající.
Úkol, cíle a základní pojmy logistiky Kapitola 2: Úkol logistiky, Cíle logistiky, Základní pojmy logistiky Vysoká škola technická a ekonomická v Českých.
Model strategie marketingového mixu
Aplikace IT pro energetiku Divize řídících systémů OSC, a. s. Staňkova 18a Brno.
Základy marketingu třetí přednáška Ing. Nina Kudláčková, Ph.D.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Jaroslav Bazala Brno, 16. září 2015 Proč je důležité plánování a logistický audit ve výrobní firmě?
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Webová aplikace pro koordinaci výrobních procesů Kryštof Német , Brno Autor: Kryštof Német Vedoucí práce: RNDr. Zuzana Priščáková, PhD.
LOGISTIKA LOGISTIKA LOGISTIKA - vychází (z logis, ubytování) znamená původně přechodné ubytování a zásobování vojska - nauka, která se zabývá fyzickými.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Návrh marketingového mixu obchodního podniku Autor bakalářské práce:
Vysoká škola technická a ekonomická Racionalizace procesů logistických aktivit ve společnosti Alfa s.r.o. Autor diplomové práce: Martina Hlatká Vedoucí.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Plánování zakázek ve vybraném výrobním podniku ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autorka bakalářské.
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Analýza procesů v oddělení mechanické konstrukce výrobního podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Obhajoba diplomové práce Téma: Optimalizace skladového hospodářství.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Informační systém pro správu a vyřizování objednávek
Řízení zásob ve výrobním podniku
Logistika výroby a distribuce dřevěných pelet v ČR
Autor bakalářské práce : Karel Ibehej Vedoucí bakalářské práce: Ing
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Logistický a výrobní proces ve firmě DOOSAN BOBCAT EMEA s.r.o.
Katedra řízení podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ANALÝZA MARKETINGOVÉHO MIXU VYBRANÉHO SUBJEKTU (Obhajoba bakalářské práce) Autor práce: Libuša.
Logistické procesy ve firmě AGRIO MZS s. r. o
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ
Racionalizace logistických procesů ve vybrané společnosti
Využití technologie RFID ve společnosti Nábytek Penta, s. r. o.
Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Řízení zásob ve výrobním podniku
Sytémová integrace Ing. Jiří Šilhán.
Transkript prezentace:

Outsourcing výrobní logistiky Ing. Marek Vinš, Ph.D.

OBSAH PREZENTACE Outsourcing logistiky Specifika výrobní logistiky Případová studie VPS Shrnutí

OUTSOURCING VÝROBNÍ LOGISTIKY Outsourcing logistiky Logistika je jedním z nejvíce outsourcovaných oborů Důvody pro outsourcing Nákladové Kapacitní Kvalitativní Kapitálové

OUTSOURCING VÝROBNÍ LOGISTIKY Outsourcing logistiky Nejčastěji outsourcované logistické služby Doprava Skladování Celní deklarace Vychystávání a distribuce Výrobní logistika

OUTSOURCING VÝROBNÍ LOGISTIKY Specifika výrobní logistiky Cílem výrobní logistiky je perfektní zásobení výroby přímým materiálem a následný promptní odvoz výrobku od výrobní linky Odlišnosti od ostatních logistických služeb: Vysoká spolehlivost a kvalita služby Krátké reakční doby při řešení problémů Nemožnost dosáhnout úspor z rozsahu Komplexnost a dlouhodobost projektu Individualizovaná řešení

OUTSOURCING VÝROBNÍ LOGISTIKY Specifika výrobní logistiky Očekávané výstupy Odvislé od prvotních cílů Orientace na hlavní činnost podnikání Zprůhlednění procesů Zlepšení ekonomických ukazatelů Požadavky na dodavatele Kvalita, flexibilita a proaktivní přístup Technické vybavení Blízkost

OUTSOURCING VÝROBNÍ LOGISTIKY Případová studie VPS Outsourcing výrobní logistiky pro Kostal CR

OUTSOURCING VÝROBNÍ LOGISTIKY Případová studie VPS Charakteristiky případové studie: Dvouhodinový kanban Provoz 24/7 Cca 80-100tis úkonů/měsíc Jednotný informační systém VPS provozuje sklad zadavatele VPS přebírá část interních zaměstnanců VPS přebírá odpovědnost za prostoje VPS expeduje přímo na finální zákazníky

OUTSOURCING VÝROBNÍ LOGISTIKY Případová studie VPS Materiálový tok mezi VPS a Kostal sklad Výroba

OUTSOURCING VÝROBNÍ LOGISTIKY Shrnutí Outsourcing výrobní logistiky je výrazně složitější oproti standardním transakčním logistickým službám Každý projekt je individuální Při implementaci je nutné postupovat dle zásad projektového řízení Zásadní je výběr kvalitního dodavatele s kvalitním systémem řízení

Děkuji Vám za pozornost a těším se na Vaše otázky