KONCOVKY PODSTATNÝCH JMEN

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KONCOVKY PODSTATNÝCH JMEN - ROD ŽENSKÝ
Advertisements

Zpracovala: Mgr. Ivana Múčková, EU-OP VK-III/2 ICT DUM 438
Koncovky podstatných jmen – rod mužský
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
SKLOŇOVÁNÍ PODSTATNÝCH JMEN RODU MUŽSKÉHO
POHYB KINETIKA Výukový materiál, kód:EU-OP VK- III/2 ICT DUM 143, zpracovala Marie Kupková.
SKLOŇOVÁNÍ PODSTATNÝCH JMEN RODU STŘEDNÍHO
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.11 Anotace: Prezentace je zaměřena na procvičení pravopisu v koncovkách podstatných jmen. Vzdělávací oblast: český jazyk a literatura.
Číslo v digitálním archivu školy
Předmět: Zeměpis Ročník: 6. Tématický okruh: Životní prostředí Název učiva: Města a vesnice  Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
ZÁKON ZACHOVÁNÍ HMOTNOSTI
KRÁL ATLET – vyjmenovaná slova po V
KONCOVKY PODSTATNÝCH JMEN – ROD STŘEDNÍ
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ČÁSTICOVÉ SLOŽENÍ LÁTEK
PODSTATNÁ JMÉNA EU-OP VK- III/2 ICT DUM 441, zpracovala Petra Šmídová.
FYZIKÁLNÍ VELIČINY Co a jak měříme?
Vlastnosti, příprava a použití
Vzory podstatných jmen
ČÁSTICOVÉ SLOŽENÍ LÁTEK
PRAVOPIS PODSTATNÝCH JMEN
Stejnorodé směsi (Homogenní )
Projekt MŠMT ČR EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
Dělení číslem 1 Hlavolam Doplňovačka Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 42.
SKLOŇOVÁNÍ PODSTATNÝCH JMEN RODU STŘEDNÍHO Český jazyk 4. ročník ZŠ
Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová,
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Brabcová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
SKLOŇOVÁNÍ PODSTATNÝCH JMEN RODU ŽENSKÉHO
JADERNÁ FYZIKA Jaderná energie
PLYNY Výukový materiál, kód:EU-OP VK- III/2 ICT DUM 149, zpracovala Marie Kupková.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
OSOBNOSTI ČÁSTICOVÉ SLOŽENÍ LÁTEK Výukový materiál, kód:EU-OP VK- III/2 ICT DUM 283, zpracovala Marie Kupková.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výukový materiál, kód:EU-OP VK- III/2 ICT DUM 23, zpracovala J. Polgárová v rámci projektu EU PENÍZE ŠKOLÁM – operační program vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Výukový materiál, kód:EU-OP VK- III/2 ICT DUM 24, zpracovala J. Polgárová v rámci projektu EU PENÍZE ŠKOLÁM – operační program vzdělávání pro konkurenceschopnost,
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ivana Nejedlá Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
STŘEDNÍ EVROPA EO – OP VK – III/2 ICT DUM 5
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.2.1 Podstatná jména – vzory rodu středního a skloňování Název sady:
VY_32_INOVACE_Fi_II_15 Název Jižní Evropa Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Vendula Steidlová Název : VY_32_INOVACE_03_PRAVOPIS.
VY_32_INOVACE_FI_II_18 NÁZEV SEVERNÍ EVROPA NÁZEV PROJEKTU: OP VK REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/1.4.00/ OP VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
VY_12_INOVACE_Tru_I_16 Pravopis související se stavbou slova a s tvořením slov y / ý Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vendulka.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Kraje ČR Číslo: EU DUM 6_03 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Skloňování podstatných jmen
VY_32_INOVACE_Fi_II_14 Název Evropa - regiony
Skloňování podstatných jmen
Skloňování podstatných jmen
Psaní i/y v koncovkách podstatných jmen
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_17 _Vzory podstatných jmen rodu ženského, žena, růže Autor: Regina Byrtusová Předmět: Český jazyk Třída: 4., 5. ročník Šablona.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_05_VZORY_PODSTATNYCH_JMEN_RODU_STREDNIHO
Skloňování podstatných jmen
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_09_ Skloňování podstatných jmen rodu středního
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_28_ČJ4
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_15 _Vzory podstatných jmen rodu středního, město, moře Autor: Regina Byrtusová Předmět: Český jazyk Třída: 4.,5. ročník.
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_18_ Podstatná jména III
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
Skloňování podstatných jmen
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Transkript prezentace:

KONCOVKY PODSTATNÝCH JMEN EU-OP VK- III/2 ICT DUM 458, zpracovala Petra Šmídová KONCOVKY PODSTATNÝCH JMEN

EU-OP VK- III/2 ICT DUM 458, zpracovala Petra Šmídová Doplň na pánv_, sloup_, z výprav_, z Čáslav_ do Bratislav_, k cíl_, s Rus_, Španěl_ a Francouz_, pod křídl_, přes vrtul_, do podpalub_, v Břeclav_, na jedl_

EU-OP VK- III/2 ICT DUM 458, zpracovala Petra Šmídová Zkontroluj na pánvi, sloupy, z výpravy, z Čáslavi do Bratislavy, k cíli, s Rusy, Španěly a Francouzi, pod křídly, přes vrtuli, do podpalubí, v Břeclavi, na jedli

EU-OP VK- III/2 ICT DUM 458, zpracovala Petra Šmídová Doplň ke král_, prales_, k hráz_, na hřídel_, na chvíl_, do škol_, s koleg_, o peněz_ch, na holub_, zábradl_, v údol_ch, na pol_, list_ vinné rév_, pod haluzem_

EU-OP VK- III/2 ICT DUM 458, zpracovala Petra Šmídová ZKONTROLUJ ke králi, pralesy, k hrázi, na hřídeli, na chvíli, do školy, s kolegy, o penězích, na holuby, zábradlí, v údolích, na poli, listy vinné révy, pod haluzemi

Na jaké mapě budeš města hledat? EU-OP VK- III/2 ICT DUM 458, zpracovala Petra Šmídová Najdi na mapě Čáslav – Středočeský kraj Bratislava - hlavní město SR Břeclav – jižní Morava, hraniční přechod Čáslav Bratislava Břeclav Na jaké mapě budeš města hledat?

Přelož do angličtiny Finish Cíl King Král School Škola Kolegue Kolega EU-OP VK- III/2 ICT DUM 458, zpracovala Petra Šmídová Přelož do angličtiny Cíl Král Škola Kolega Peníze Pole Finish King School Kolegue Money Field

Zdroj Eva Hošnová a kol.: Český jazyk 4 pro základní školy, SPN 2009 EU-OP VK- III/2 ICT DUM 458, zpracovala Petra Šmídová Zdroj Eva Hošnová a kol.: Český jazyk 4 pro základní školy, SPN 2009 Noemi Koušová: Souboj s pravopisem, Trizonia, 1991  Zita Janáčková, Jitka Zbořilová: Pravopis podstatných jmen hravě, Nová škola 2002 Výukový materiál, kód:EU-OP VK- III/2 ICT DUM 458, zpracovala Petra Šmídová v rámci projektu EU PENÍZE ŠKOLÁM – operační program vzdělávání pro konkurenceschopnost, projekt: Moderní škola