Lifelong Learning Programme (ERASMUS) 2012/2013 Studijní stáže.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
LIFELONG LEARNING PROGRAMME Program celoživotního učení Studium v zahraničí.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Schůze koordinátorů programu LLP/Erasmus
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Lifelong Learning Programme (LLP) ERASMUS Studijní pobyty.
Příležitosti (nejen) studia v zahraničí spravované NAEP.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
ECTS a Ostravská univerzita v Ostravě
NOVÉ MOŽNOSTI V PROGRAMECH EU Sněm RVŠ - Praha,
Evropský den jazyků pohlednic pro Evropu.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2015/16 *
Možnosti mobilit pro studenty FAST VUT v Brně. Základy mobilitních programů: Základy mobilitních programů: A. Národní agentura pro evropské vzdělávací.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Studium v zahraničí pro studenty FBMI v akademickém roce 2008/2009.
Projekt Bologna Experts 2009 – 2011 Certifikát ECTS&DS Label Rudolf Šindelář/Praha
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Studentská PARDUBICE
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Možnosti mobilit pro studenty FAST VUT v Brně. Základy mobilitních programů: Základy mobilitních programů: Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Mobilita studentů FCH VUT Mgr. Alena Sýkorová Ing. Hana Alexová.
Nutriční terapeut Paulová, Winklerová
Zahraniční stáže- Evropské programy
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
Účast na projektech LLP Erasmus Výjezd pregraduálních studentů je možný až po absolvování 1. ročníku Všeobecné lékařství - reálně – v období blokového.
Studijní pobyty ERASMUS Doc. RNDr. Petra Poulová, Ph.D. – Michaela Plašilová.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
FREE MOVERS Fakulta filozofická Mgr. Jana Ovsjanniková, Pavlína Bínová 1.
Mobility Day MOBILITA STUDENTŮ Co je to Erasmus? Program Erasmus je výměnný studijní program určený vysokoškolským studentům, kteří chtějí.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Erasmus – studijní a pracovní stáže * PF UP 2016/17 *
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Studijní pobyty ERASMUS doc. RNDr. Petra Poulová, Ph.D. – Monika Hebková.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
Informace o možnostech výjezdů pro studenty doktorského studia
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
Erasmus Slovensko - Nitra.
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Pracovní stáže
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Erasmus+ studijní a pracovní stáže * PF UP 2017/2018 *
Informační schůzka k programu
Přírodovědecká fakulta UJEP
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

Lifelong Learning Programme (ERASMUS) 2012/2013 Studijní stáže

Proč studovat v zahraničí? Nové poznatky a nové zážitky Nové kontakty Osamostatnění se Standard studenta geografie Nový standard absolventa na trhu práce Nové evropské elity – „generace Erasmus“

Co to je? Zastřešení programu – EU (Komise EU) + MŠMT ČR (NAEP) ERASMUS - Podprogram studentských, učitelských a zaměstnaneckých mobilit v rámci EU – (další podprogramy – Comenius, Mundus, Tempus, Asia-Link, EU- USA, EU-Čína, EU-Indie, Bezplatné studium v zahraničí (neplatí se školné, max. nějaké poplatky) Finanční podpora mobility (15% EU, 85% MŠMT) Desetitisíce účastníků z ČR, miliony v Evropě Více informací na:

Kam se dá jet studovat? Kam se dá jet studovat? Všechny členské země EU + Norsko, Turecko, Island, Lichtenštejnsko, Švýcarsko, Chorvatsko University, vysoké školy a odborná pracoviště – Které uzavřely smlouvy s OU, resp. s příslušnou katedrou… – Na KSGRR a KFGG – více než 35 smluv

Studijní pobyty – Studium vybraných předmětů na zahraničních školách, uzavření zkouškou, zápočtem… – Forma studia – přednášky, semináře, individuální vedení studenta (konzultace, sem. práce, exkurze) – liší se podle univerzit – Minimální počet kreditů – 20 ECTS/semestr Možnost vyjet na celý rok nebo jeden semestr

Podpora studijních pobytů Finanční podpora – stipendium – Nemusí pokrýt vše – nutná spoluúčast studenta na některých univerzitách (pokrytí %) Výdaje na exkurze, jídlo, ubytování, cestování – Nikdo nedohlíží na výdaje studenta – Student nemusí výdaje dokladovat – Jediné nutné je Přivést 20 kreditů za předměty uvedené v dohodě Deklarovat dokumentem celkovou délku pobytu Mimořádné stipendium – PřF, OU

Na KSGRR a KFGG – mimořádné stipendium po návratu) – Rozhoduje stipendijní komise PřF – Od 800 do 2400 kč/měsíc – Nutnost splnit podmínky finanční smluvy, zejména dovést 20 kreditů/semestr

Jaká je procedura na KSGRR Může vyjet – Student KSGRR po 1. ročníku studia na VŠ – i v kombinovaném studiu – Studenti, kteří chtějí vyjet ve 4. resp. 6. ročníku studia musí prokázat další přidanou hodnotu pobytu – např. souvislost s tématem DP, práce na konkrétním projektu atp. – Úspěšně absolvoval všechny dosavadní povinné předměty na KSGRR (neopakuje povinný předmět, tento předmět musí být hotový před podepsáním Learning agreement) – Má dobré studijní výsledky – Má dostatečné jazykové znalosti – Přednost dostanou studenti pracující v tzv. buddy programu OSU

Standardní procedura pro studium v zahraničí V průběhu ledna bude rozeslán na všechny studenty KSGRR, vyvěšení na e-nástěnce KSGRR – Detailní specifikace postupu, termínů, náležitostí Student se informuje u katedrového koordinátora o náležitostech studia – není povinné, ale doporučuji Student se sám seznámí se všemi univerzitami, na kterých by chtěl studovat (koordinátor poradí… ) Zašle „přihlášku ke studiu v zahraničí“ a „studijní projekt“ (deadline bude avizován) Zúčastní se jazykového testu, případně pohovoru v cizím jazyce (únor) – nebo doloží certifikát – DELF, CAE, FCE, Státní zkouška atp. Na základě výsledků, KSGRR kolektivně (ne koordinátor sám!) schválí/neschválí výjezd studenta (únor/březen)

Po schválení výjezdu – Vyplňování formulářů Application form – osobní údaje Learning agreement – výběr předmětů ke studiu Návrh na uznání předmětů – výběr předmětů k uznání po příjezdu – Podpisy koordinátorů  poslání na univerzity  akceptace zahraniční univerzitou  dolaďování pobytu a ubytování  finanční smlouva  výjezd  doladění studia na zahr. univerzitě  studium – Komplikace… jsou…všude…

Uznávání studia na KSGRR – Studium je plně uznatelné do studia na KSGRR dle stupně shody s náplní studijního programu na KSGRR A – předměty – předměty shodné resp. velmi podobné náplní a názvem B – předměty – neshodné předměty, ale předměty odborné (geografie, sociologie, politologie, jazyky, ekonomie…atd.) C - předměty – neshodné, neodborné (zpěv, tanec, plavání) Hodnocení umístění do jednotlivých kategorií je na individuálním posouzení koordinátora (na základě daných pravidel)… – Studium v zahraničí je uvedeno v Diploma Supplement – cenná reference pro budoucí zaměstnavatele!!! – Studium v zahraničí je „bonusem“ v přijímacím řízení do navazujícího studia na KSGRR (2 body/měsíc)

Německo – Rheinische Friedrich Wilhelms Universität Bonn (University of Bonn) Rheinische Friedrich Wilhelms Universität Bonn – Ludwig Maximilian Universität (LMU) München (University of Munich) Ludwig Maximilian Universität (LMU) München – Leibniz Universität Hannover (University of Hannover) Leibniz Universität Hannover – Westfälishe Wilhems-Universität Münster (University of Muenster) Westfälishe Wilhems-Universität Münster – Universität Tübingen (University of Tuebingen) Francie – Université Blaise Pascal Clermont-Ferrand (Blaise Pascal University) Université Blaise Pascal Clermont-Ferrand – Université de Tours (University of Tours) Université de Tours Španělsko – Universidad de Sevilla (University of Sevilla) Universidad de Sevilla – Universita Autonoma Barcelona (Autonomous University of Barcelona) Universita Autonoma Barcelona – Universidad de Salamanca (University of Salamanca) Universidad de Salamanca Dánsko – Roskilde Universitetscenter (University of Roskilde) Roskilde Universitetscenter

Slovinsko – Univerza v Ljubljani (University of Ljubljana) Univerza v Ljubljani Rumunsko – Universitatea din Oradea (University of Oradea) Universitatea din Oradea Rakousko – Alpen-Adria-Universität Klagenfurt (University of Klagenfurt) Alpen-Adria-Universität Klagenfurt Finsko – Joensuun Yliopisto (University of Joensuu) Joensuun Yliopisto Portugalsko – Universidade do Minho (University of Minho (Braga)) Universidade do Minho – Universidade do Coimbra (Universidade of Coimbra) Slovensko – Univerzita Mateje Bela Banská Bystrica (Matej Bel University) Univerzita Mateje Bela Banská Bystrica – University of Presov (University of Prešov in Prešov) University of Presov Švédsko – Stockholms universitet (University of Stockholm) Stockholms universitet

Polsko – Uniwersytet Gdański (University of Gdansk) Uniwersytet Gdański – Uniwersytet Jagielloński w Krakowie (Jagellonian University of Krakow) Uniwersytet Jagielloński w Krakowie – Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie (Univertsity of Lublin) – Universytet Warszawski (University of Warsaw) Itálie – Universitá di Bologna (University of Bologna) Belgie – Katholieke Universiteit Leuven Katholieke Universiteit Leuven (Catholic University of Leuven) – Vrije Universiteit Brussel Vrije Universiteit Brussel (Free University of Brussels) Norsko – Høgskolen i Buskerud (Buskerud University College) Turecko – Sakarya Üniversitesi (University of Sakarya (Adapazari)) Sakarya Üniversitesi – Istanbul ÜniversitesiÜniversitesi (University of Istanbul)