INFORMAČNÍ VĚDA 2 UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ V OBORU INFORMAČNÍ SYSTÉMY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IBM … creating the future of learning Konference ISSS 2005, Hradec Králové Omyly při přípravě i realizaci distančního vzdělávání dospělých RNDr. Jana Pradlová,
Advertisements

LAO - průmyslové systémy s.r.o.
Prezentace pro studenty a absolventy vysokých škol Prosím o odpověď do pátku na můj . ZEMĚDĚLSKÁ DIVIZE SKUPINY.
Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
DRMS forum Brno, září 2009 Mgr. Daniela Kobilková Praha, 7. září 2009.
Podnikové informační systémy úvod
Řízení vztahu se zákazníky integrované do ERP systému
Informační systémy a technologie
ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKT: Rozvoj klíčových kompetencí zaměstnanců členských podniků sdružení KPKV, reg. č. CZ.1.04/1.1.06/ Období realizace: 1.
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému Knihovnické profese v NSP Havlíčkův Brod, Zlata Houšková.
Oblast nástrojů Prostředí Popis produktů Kritéria Vyhodnocení.
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
Granty pro IT a jak jimi podpořit prodej Robert Šedivec.
LCS International, a.s..
ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKT: Rozvoj klíčových kompetencí zaměstnanců členských podniků sdružení KPKV, reg. č. CZ.1.04/1.1.06/ Období realizace: 1.
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
Prezentace společnosti Metrostav a.s.
Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ
Vzdělávání a výcvik pro automobilový průmysl 2. ročník odborné konference Kroměříž, 10. března 2005.
Ekonomická fakulta EKONOMICKÁ INFORMATIKA FINANČNÍ A POJISTNÁ MATEMATIKA.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
2 Martin Sedlák 3  výukový software  naučí pracovat s aplikacemi Microsoft Office Word, Excel a PowerPoint  rozsah – začátečníci i pokročilí.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Řízení lidských zdrojů v mezinárodním prostředí Seminář pro studenty VŠE listopad 2003 Alena Olšarová, HR & Development Manager.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Efektivní vzdělávání pro efektivní úřad Bohumil Havel.
Teleworking v Asseco CR Renata Leflerová Ředitel LZ Praha
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. 7. STATISTICKÉ ÚDAJE K DALŠÍMU PROFESNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ Doc.PhDr. Jaroslav Mužík, DrSc.
Účetní systémy na PC (MPF_USPC) 1. TÝDEN (25. – )
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
Risk Analysis Consultants s.r.o
Graduate Recruitment Zakladatelé Deloitte Touche Tohmatsu.
osobní prezentace konzultant ICT
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Bakalářský obor STM-ECTS Manažerská informatika. Vidíte své budoucí uplatnění spíše v managementu a řízení, než v čistě inženýrské/technické pozici? Chcete.
Zkušenosti KOMA-Servis s absolventy pro obor hydrauliky Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM Ů STROJNÍCH OBOR Ů “ Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM.
Účetní systémy na PC (MPF_USPC)
Aim high. Achieve higher.. Graduate Recruitment.
YOUR SYSTEM, spol. s r. o. Ing
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Personální strategie mezinárodní firmy
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Jak vybrat ty správné zaměstnance? Bronislava Plesníková, CSR Manager LMC s.r.o.
Crux information technology, s.r.o. Ostravská universita, information technology.
Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.
Řízená praxe Asistence oddělení vývoje , Informatické praxe 2011, Jitka Němečková.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Antonín Krejčí Zvyšování konkurenceschopnosti firem pomocí metod průmyslového inženýrství a inovace s podporou e-learningu Číslo projektu: CZ.1.07/3.2.05/
Řešení rozhodovacího problému Volba kancelářského software (Microsoft Office vs. Open Office) v prostředí podniku Autor: Dalibor Kaláb Ročník II: 2006/2007.
INISOFT s.r.o. softwarová společnost v Liberci
ŠKODA předsériová logistika
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
7. STATISTICKÉ ÚDAJE K DALŠÍMU PROFESNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ
Demoverze QI Informace pro partnery DCC
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Projekt byl řešen v rámci projektu FRVŠ 2839/2010 F1 d.
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
NÁKUPČÍ NEVÝROBNÍHO MATERIÁLU
Demoverze QI Informace pro partnery DCC
Informační systémy podnikové systémy CRM
Transkript prezentace:

INFORMAČNÍ VĚDA 2 UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ V OBORU INFORMAČNÍ SYSTÉMY

PRŮZKUM UPLATNĚNÍ ERP KONZULTANT ANALYTIK PODNIKOVÝCH PROCESŮ A INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ CYBRARIAN Znalostní inženýr Informační architekt Administrátor systému e- learningu Systémový integrátor

ERP SYSTEM ERP (Enterprise Resource Planning) je podnikový informační systém, který pokrývá plánování a řízení všech klíčových procesů ve firmě na všech úrovních. Trendem poslední doby jsou ERP systémy pro střední a menší firmy, které se vyznačují mimo jiné velkou přizpůsobivostí firemním procesům

ERP KONZULTANT Komunikuje se zákazníky Vyhodnocuje stěžejní procesy Organizuje implementaci systému a sestavuje harmonogram Dokončuje spolu s uživatelem úpravy a doplňuje data Zajišťuje základní nastavení systému dle požadavků zákazníka Dohlíží nad testování verzí Poskytuje manažerské a odborné konzultace zákazníkům a členům projektového týmu Poskytuje základní zaškolení pracovníků.

UPLATNĚNÍ 1.Ve firmě vyvíjející ERP systémy, např.: o STORMWARE s.r.o. (POHODA E1) STORMWARE s.r.o. o J.K.R. spol. s r.o. (Byznys) J.K.R. spol. s r.o. o ABRA Software a.s. (Abra Gold) ABRA Software a.s. o Asseco Solutions, a.s. (systém HELIOS) Asseco Solutions, a.s. o GORDIC spol. s r.o. (Gordic Ginis) GORDIC spol. s r.o. o Microsoft s.r.o. (Microsoft Dynamics AX) Microsoft s.r.o. o A mnoho dalších …. o na pozici JUNIOR KONZULTANT, později SENIOR KONZULTANT V konzultační firmě zastupující autorskou firmu o Daisy IT s.r.o., IS Berghof s.r.o., ITeuro, a.s., a mnoho dalších …. Daisy IT s.r.o.IS Berghof s.r.o.ITeuro, a.s. 1.Zastoupení autorské firmy „na volné noze“

PROČ SE STÁT ERP KONZULTANTEM Konzultanti ERP jsou jedna z nejlépe placených IT technických pozic Ohodnocení: Kč až Kč + Prémie Kč až Kč Nabízíme - klidné a příjemné pracovní prostředí - práci v dynamickém a přátelském kolektivu - zázemí úspěšné společnosti - práci s nejmodernějšími technologiemi - možnost dalšího osobního a profesionálního růstu - účast na zajímavých projektech - odpovídající finanční ohodnocení - umožňujeme pracovat studentům VŠ posledních ročníků presenčního nebo dálkového studia Požadujeme - VŠ vzdělání - analytické schopnosti - zkušenosti s návrhem řešení - výhodou - dobrý přehled v IT technologiích - organizační a komunikační dovednosti - vysoké pracovní nasazení, orientaci na výsledek a zákazníka - spolehlivost, flexibilitu, smysl pro týmovou práci - anglický jazyk na dobré komunikativní úrovni - ŘP sk. B

Další informace Na Na stránkách Nebo v časopisech

ANALYTIK PODNIKOVÝCH PROCESŮ A INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ Analyzuje požadavky procesů a potřeb a podle toho navrhuje schématické diagramy částí informačních systémů a jejich celků Zabývá se nejen technickým provedením, ale také funkčními požadavky a legislativními podmínkami Ke každému procesu vypracovává podrobnou technickou dokumentaci

UPLATNĚNÍ 1. Firmy, které vyvíjejí informační systémy: KARAT Software a.s. DC Concept (IS QI) DEFINITY Systems s.r.o. CÍGLER SOFTWARE a.s. (Money S5) SEFIRA spol. s r.o. 2. Organizace soukromého a státního sektoru

PROČ SE STÁT ANALYTIKEM PP A IS? POŽADUJEME: VŠ nebo SŠ vzdělání technického směru analytické a strategické myšlení komunikační schopnosti flexibilita a vysoké pracovní nasazení znalost informačních systémů znalost AJ NABÍZÍME: možnost profesního růstu odpovídající platové podmínky ( Kč) práce na zajímavých projektech práce v mladém kolektivu jazykové kurzy

CYBRARIAN Název tohoto povolání pochází z angličtiny, jedná se o spojení slov: Librarian a cyber Jedná se tedy o specifický druh knihovníka, který pracuje převážně na internetu Vytváří především elektronické katalogy

Proč se stát cybrarianem? Náplň tohoto povolání je akvizice, katalogizace, výpůjční služby atd. pro potřeby elektronických knihoven... Cybrarian pracuje na kterémkoli místě, může pracovat i z domova Všechno, co dělá se uskutěčňuje především za použití PC s internetem Stará se a spravuje tedy el. katalogy Podílejí se také na on - line vzdělávání

Požadavky Zkušenosti s MS Office software, včetně MS Project, MS Excel, MS Access, MS Word a MS PowerPoint. Mimořádné interpersonální dovednosti a schopnost řídit malé i velké týmy. Mimořádné administrativní dovednosti (schopnost psát nebo vytvářet materiály, jako jsou zprávy, prezentace, předpisy, články, školicí materiály, vědecké práce, referenční díla, atd.) Schopnost analyzovat a vybrat vhodné informace a rozvíjet prezentace

Použité zdroje ERP systémy - ERP forum [online] [cit: ].Dostupné na Konzultant ERP systému | Gentea [online] [cit: ].Dostupné na Nabídka práce - JUNIOR ERP KONZULTANT | IW PARTNERS LLP | iKariéra.cz [online] [cit: ].Dostupné na offers/iw_partners_llp/junior_erp_konzultant/ Konzultant ERP [online] [ ][cit: ].Dostupné na

Použité zdroje: KARAT. Informační systém. [online] [cit ]. Dostupný z: QI. První elastický informační systém. [online]. [cit ]. Dostupný z: Definity Systems. [online] [cit ]. Dostupný z: Cígler Software. Informační systém Money S5. [online] [cit ]. Dostupný z: Sefira. Solve it together. [online] [cit ]. Dostupný z: Práce Praha. Nabídka volných pracovních míst. [online] [cit ]. Dostupný z: Nabídky úřadu práce. [online] [cit ]. Dostupný z: Job Dnes. [online] [cit ]. Dostupný z: Encyklopedie profesí. [online] [cit ]. Dostupný z: