BIOCEV Biotechnologické a biomedicínské centrum Akademie věd a Univerzity Karlovy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
ZKUŠENOSTI PRACOVIŠŤ ZAPOJENÝCH DO ŘEŠENÍ PROJETŮ EU NA LF UK PLZEŇ ENDOKRINOLOGICKÝ ÚSTAV V. Zamrazil Endokrinologický ústav Praha Subkatedra endokrinologie.
INBIT – výstavba biotechnologického inkubátoru CENY SOUTĚŽE TOP INVEST 2008 – NEJLEPŠÍ INVESTICE ROKU 2008.
Ústav experimentální botaniky Akademie věd ČR, v. v. i. Setkání ředitelů fakultních škol PřF UP Mgr. Jan Bartoš, Ph.D.
Bakalářský studijní obor Elektronika a sdělovací technika B-EST.
ZŠ Liberec, ul. 5. května B.R.A.I.N. team.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Jan Kofroň Seminář Galerie inovací FOR INDUSTRY,
Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ochrana obyvatelstva a řešení krizových a mimořádných událostí Doc.Ing. Jozef Sabol, DrSc., FBMI.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Národní program výzkumu III Konference SCHP Praha 23.ledna 2007.
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. Praha Uhříněves.
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního.
1.
Výzkum ve FN HK Ing. Karel Antoš, Ph.D. Stáž CEPIN
Finanční zdroje pro oblast zdravotnictví z fondů a programů EU.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Medicínské informační centrum pro evropské projekty Medical Information Centre for European Projects.
CEITEC BRNO | ČESKÁ REPUBLIKA středoevropský technologický institut /central european institute of technology – ceitec/ vzdělávání, výzkum.
Zvyšování znalostí v oblasti nových diagnostických metod a biotechnologií Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince.
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
VĚDECKO - TECHNICKÝ PARK BRNO
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Povrchová modifikace materiálů vodivými polymery Поверхностная модификация материалов проводящими полимерами Návrh projektu dvoustranné spolupráce v rámci.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
INSTITUT ČISTÝCH TECHNOLOGIÍ TĚŽBY A UŽITÍ ENERGETICKÝCH SUROVIN
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
Doktorské studium na AF
Biology Park Brno a.s. Brno,
Spektroskopie cirkulárního dichroismu -
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Úvod do biomedicínské informatiky Lenka Lhotska Gerstnerova laboratoř, katedra kybernetiky ČVUT FEL Praha
Nabídka spolupráce Ostravské univerzity v Ostravě s podniky doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prorektor pro rozvoj a informatizaci Seminář Podpora vědy, výzkumu.
Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015 Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Centrum výzkumu Řež s.r.o. Výzkum a vývoj v jaderné energetice Ján Milčák
1 Masarykova univerzita - partner pro spolupráci s aplikační sférou Eva Janouškovcová Jan Alán, Jan Brulík Centrum pro transfer technologií MU 6. března.
Fakulta aplikované informatiky / Nad Stráněmi 4511 / Zlín 1.
Aktuální výzkum kmenových buněk: ze zkumavky k terapeutickému využití. Aktuální výzkum kmenových buněk: ze zkumavky k terapeutickému využití. PŘIHLASTE.
Biotechnologie, technologie budoucnosti Aleš Eichmeier.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze špičková, otevřená, přátelská.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
CEITEC – představení centra a možností spolupráce Roman Badík Projektový manažer Brno,
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Spolupráce Akademie věd ČR a Technologického centra AV ČR
Biology Park Brno a.s..
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
! ! ! Aktuální výzkum kmenových buněk: ze zkumavky
REALITA HEMATOLOGICKÝCH NÁDORŮ A DALŠÍCH ONEMOCNĚNÍ KRVE V ČR Doc. MUDr. Jaroslav Čermák, CSc. Ústav hematologie a krevní transfuze, Praha.
EURATOM: základ evropské spolupráce
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Studijní obor Fyzioterapie
VÁŽENÍ STUDENTI 2. – 5. ROČNÍKU! BUĎTE „IN“!
Transkript prezentace:

BIOCEV Biotechnologické a biomedicínské centrum Akademie věd a Univerzity Karlovy

Základní fakta o projektu Lokalita Středočeský kraj – Vestec Financování Evropský fond regionálního rozvoje OP Výzkum a vývoj pro inovace Prioritní osa 1 - Evropská centra excelence

Základní fakta o projektu Plánovaný počet zaměstnanců 500 Studentů 150 postgraduálních a magisterských Celková podlahová plocha cca 24 tis. m2 Výše požadované dotace 3,25 mld. Kč Plánované zahájení provozu 2014

Žadatel: Ústav molekulární genetiky AV ČR, v. v. i. Partneři projektu: Univerzita Karlova v Praze Přírodovědecká fakulta a 1. lékařská fakulta Biotechnologický ústav AV ČR, v. v. i. Fyziologický ústav AV ČR, v. v. i. Mikrobiologický ústav AV ČR, v. v. i. Ústav experimentální medicíny AV ČR, v. v. i. Ústav makromolekulární chemie AV ČR, v. v. i.

Mise projektu BIOCEV „Vybudovat centrum excelentního výzkumu jako součást Evropského výzkumného prostoru a garantovat rozvoj moderních biotechnologií a biomedicíny ve prospěch vědeckého pokroku a společnosti“

Vědecký program Funkční genomika - charakterizace komplexní funkce genů včetně jejich interakcí, zejména se zaměřením na molekulární podstatu chorob Buněčná biologie a virologie - asociace nádorových onemocnění s virovými infekcemi, regulační mechanismy transformovaných a kmenových buněk a mechanismy interakce mezi patogeny a hostitelem Strukturní biologie a proteinové inženýrství - vývoj a produkce rekombinantních proteinů s praktickým využitím (např. příprava léčiv cíleně směrovaných do patologicky postižených oblastí organismů) Biomateriály a tkáňové inženýrství - vývoj syntetických polymerních terapeutik a diagnostik a vývoj polymerních materiálů pro tkáňové náhrady v regenerativní medicíně Vývoj léčebných a diagnostických postupů - studium molekulární podstaty chorob směřující ke zlepšení diagnostiky a získání údajů využitelných pro další studie terapeutických možností

Centrální laboratoře Centrum pro fenogenomiku - centrum pro analýzu funkce jednotlivých genů Centrum molekulární struktury - krystalografie a hmotnostní spektrometrie Zobrazovací metody - mikroskopické techniky včetně konfokální a elektronové mikroskopie OMICS - sekvenace DNA a její charakterizace včetně mikročipových a proteomických analýz

Zapojení do evropských infrastruktur EUROBIOIMAGING - výzkum buněk pokročilými technikami elektronové a světelné mikroskopie a rozvoj zobrazovacích technik v biomedicíně INFRAFRONTIER - jako součást evropské infrastruktury se plánuje zřízení centra fenogenomiky, které umožní českým i evropským vědcům studovat funkci jednotlivých genů. INSTRUCT – sdílení nejpokročilejších technologií výzkumu struktury biomolekul) ELIXIR – infrastruktura pro bioinformatiku. Sdílení a zpracovávání databází

Kontakty Ústav molekulární genetiky AV ČR, v. v. i. Vídeňská 1083, Praha Žadatel: Ústav molekulární genetiky AV ČR, v.v.i. ředitel prof. RNDr. Václav Hořejší, CSc. Tel.: Vědecký koordinátor: prof. RNDr. Václav Pačes, DrSc. Tel.: Projektový manažer: MUDr. Jan Rajnoch Tel.: ,