Francie Francie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_18 Asie - Japonsko
Advertisements

Monako (Principaute de Monaco) Monako je maličký evropský státeček, který patří mezi nejbohatší a nejvyspělejší země světa…
Nizozemsko.
Geografická charakteristika Střední Evropy I.
SLOVINSKO.
FRANCIE - HOSPODÁŘSTVÍ
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Rusko Největší země světa, rozkládající se na evropském i asijském kontinentu. 2/3 země leží v tzv. severní zóně s trvale nepříznivými klimatickými podmínkami.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
EVROPA HOSPODÁŘSTVÍ Mgr. Iva Lulayová.
IRSKO Robin Plch 8.A
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Francie 9.A.
Oblast: Západní Evropa Belgie
Francie.
Francie.
FRANCIE.
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace.
REGIONY EVROPY SEVERNÍ EVROPA.
SEVERNÍ EVROPA Více ZDE.
Polsko Eliška Pokorná.
BELGIE.
Nizozemí Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
USA United States of America
Velká Británie oficiální název: " Spojené království Velké Británie a Severního Irska" 4 historické země: Anglie, Skotsko, Wales a Severní Irsko (IRA)‏
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
Nizozemí Eliška Pokorná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
SLOVENSKO Střední vnitrozemský stát střední Evropy ze S a SZ ohraničen Karpatským obloukem k J se postupně sklání k úrodným nížinám Dunaje a Tise, kde.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
ITALSKÁ REPUBLIKA HOSPODÁŘSTVÍ.
BENELUX.
Číslo 1, 2 nebo 3 na světových trzích?!
Velká Británie (Great Britain).
PORTUGALSKO.
Francie Petra Kovaříková 8.A
FRANCIE.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Referát-Německo Aleš Novotný 8.A
FRANCOUZSKÁ REPUBLIKA République française Kateřina Hájková
SLOVINSKO.
KANADA.
Finsko Finská republika Zastarale: Čuchonsko Finsky: Suomen Tasavalta
Velká Británie a Francie Vlastivěda – 5. ročník
Německo.
Francie Miroslav Chmelka.
Martin VRZALA. * 1. Obyvatelstvo * 2. Hospodářství, těžba * 3. Průmysl * 4. Zemědělství * 5. Doprava * 6. Hlavní oblasti.
Itálie Portugalsko Jižní Evropa Španélsko Recko.
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Francie (Západní Evropa)
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
ZÁPADNÍ EVROPA Otázka: Které státy řadíme mezi státy západní Evropy?
CHILE. Přímořský stát, jihozápad Jižní Ameriky Hlavní město: Santiago de Chile Rozloha : km² Počet obyvatel: Jazyk: španělština Ostrovy:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Chorvatsko TÉMATICKÝ CELEK: Evropa ČÍSLO.
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_ZEMĚPIS Téma: Německo Ročník: 8. Číslo projektu:
FRANCIE Země galského kohouta Autor prezentace: Mgr. Iva Roubalíková.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NĚMECKO. NĚMECKO Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357 tis. km² počet obyvatel: 82 mil. – 2. místo v Evropě.
Název učiva: Amerika severní
Autor prezentace: Mgr. Iva Roubalíková
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Obecná charakteristika kontinentu
POLSKO. POLSKO CHARAKTERISTIKA hlavní město: Varšava rozloha: cca km2 počet obyvatel: jazyky: polština náboženství: katolické (89.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Transkript prezentace:

Francie Francie

Informace Rozloha: 547 030 km² Počet obyvatel: 60 180 529 Jazyk: francouzština Nejvyšší bod: Mont Blanc Náboženství: římskokatolické Měna: euro Hlavní město: Paříž

Paříž Paříž je typickým městem služeb. také je sídlem mnohých velkých firem a k tomu ještě úřadů, bank a pojišťoven., také centrem cestovního ruchu ( 20 mil. turistů ročně ). Průmyslové podniky se zaměřují na oblasti polygrafie, letecké dopravy, elektrotechnického, automobilového a farmaceutického průmyslu. Počet obyvatel samotného města Paříž rostl až do 20.let 20.století. Název města pochází od původních obyvatel, keltského kmene Parisiů. V Paříži žije 2 152 423 obyvatel na ploše 150,16km2.Hustota obyvatelstva je 20 421obyvatel / km2

Zemědělství Francouzské hospodářství, které patří v evropském společenství k nejvyspělejším, zaznamenalo od padesátých let bouřlivý rozvoj. Francie jako největší evropský producent a vývozce zemědělských produktů značně profituje (má úspěch) ze štědré subvenční (podpůrné) politiky EU i přesto, že význam hospodářství neustále klesá. Nadprodukce pšenice, mléčných výrobků a vína působí EU i v zámoří problémy. Francie disponuje největší rozlohou zemědělské a orné půdy v Evropě. Pěstuje se zde pšenice,cukrová řepa, brambory, slunečnice, olivy, chmel, tabák, a dokonce i rýže. Země je třetím největším producentem dřeva v Evropě. Velká část lesních oblastí je spravována státem, realizován je rozsáhlý program obnovy lesů. Rybolov se soustřeďuje hlavně na pobřeží Atlantského oceánu, při pobřeží Středozemního moře nejsou možnosti lovu příliš velké.Tradiční je chov ústřic. Nejdůležitější rybářské přístavy jsou La Rochelle, Concarneau, Boulogne a Lorient.

Podnebí a povrch vlhké přímořské na západě, kontinentální na východě, horká a suchá léta na pobřeží Středozemního moře. Průměrná teplota v Paříži je od 1°C v lednu do 25°C v červenci povrch státu je převážně tvořen nížinami, pánvemi ( nejrozsáhlejší je Pařížská pánev ) a středohořími. část území je vyplněna Alpami, kde je také nejvyšší hora Francie i Evropy - Mont Blanc ( 4 810 m ) na hranici s Itálií, poprvé zdolaný v roce 1786.

Průmysl a obchod V současné době je Francie čtvrtou nejsilnější průmyslovou velmocí na světě, po Spojených státech, Japonsku a Německu. Evropsky významné jsou zásoby bauxitu, potaše, kamenné soli a uranových rud. Francie zaujímá v Evropě 2. místo v produkci automobilů (Renault, Citroen, Peugot) a 3. ve výrobě oceli, je rovněž hlavním producentem civilních a vojenských letadel. Jejich vývoj je realizován v rámci společných evropských projektů, jako Concorde nebo Airbus. Francie je také v čele evropského kosmického výzkumu. Velmi významná je výroba dalších dopravních prostředků (vysokorychlostní železniční soupravy), zbraní, umělých vláken, pneumatik a světově proslulé kosmetiky. Vysokou úroveň si udržuje textilní průmysl soustředěný na severu a v Paříži- centru světové módy a výroby oděvů. Velmi rozsáhlé, rozmanité a kvalitní je potravinářství.

Vypracoval: David Gažík Děkuji za pozornost Vypracoval: David Gažík