Motivace – základ úspěšnosti ŠVP… ? !. Ztotožnění se  Bez přijetí myšlenky vytvoření vlastní koncepce ze strany ředitele, učitelů, žáků na jakoukoliv.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Od eTwinningu Od eTwinningu Národní konference eTwinning, Most, 11. května 2012 k eTwinningu? k eTwinningu?
© Radek Maca Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z ICT plán školy možný přístup k jeho zpracování odbor 55 SIPVZ MŠMT.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
ŠVP na gymnáziích: od mírné skepse k chuti pokračovat Zkušenosti z projektu Pilot G/GP Lucie Slejšková Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
EU a Rusko – konkurence či strategické partnerství?
Ze zástupce ředitelem Mgr. František Rada
Evaluace ŠVP Ing. Libuše Burešová Únor 2011, Litvínov - Hamr.
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Veřejná diskuse o standardu kvality profese učitele Váš hlas je důležitý, Váš hlas má vliv. Mgr. Vladimír Srb, MŠMT manažer pracovní skupiny.
Vítejte v Církevní základní škole a mateřské škole Přemysla Pittra.
Kurikulární reforma a pedagogický sbor ZŠ Vrané nad Vltavou.
Integrace na pilotních školách Zkušenosti z Gymnázia v Rumburku Gymnázia Jana Keplera v Praze.
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Role školního koordinátora EVVO
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
Základní škola T. G. Masaryka, Studénka ředitelka školy: Mgr. Alena Dvorská počet žáků 291, počet pedagogických pracovníků 20 součásti školy: škola, školní.
Projekty rozvoje ICT ve škole Blanka Kozáková MŠMT odbor 55 SIPVZ
© Radek Maca1 Úvod do strategie řízení. © Radek Maca2 Hlavní oblasti činností ve škole Škola (šk. zařízení) vzdělávání (služby) uplatnění (trh)řízení.
Aktuálně k Operačnímu programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva k předkládání individuálních projektů ostatních.
Příklady úspěšného využití ICT prostředků ve výuce David Lesch, člen představenstva.
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
JAK TVOŘÍME UČEBNÍ TEXTY PRO ŠVP NA ZŠ LIBEREC, LESNÍ
Evropské jazykové portfolio v praxi
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Rámcové a školní vzdělávací programy
Evropské jazykové gymnázium s.r.o.
Autoevaluace gym. Brno, tř. Kpt. Jaroše 14. Obecně zahajujeme dvouleté evaluační období evaluace proběhne v celém období, postupně.
Koncepce třídy  Činnost třídního učitele.  Třídní učitel by měl mít podporu v pracovníkovi pověřeném prevencí, ve školním psychologovi, ve výchovném.
1 Evaluace a hodnocení EvaluaceAutoevaluace ©. 2 EVALUACE /Autoevaluace EVALUACE vyjadřuje souhrnně teorii, metodologii a praxi veškerého hodnocení nejrůznějších.
Struktura podnikatelského plánu
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Výsledky dotazníkového šetření potřeb mateřských a základních škol v rámci projektu MAP OP VVV v ORP Turnov.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Národní institut pro další vzdělávání Příspěvková organizace přímo řízená MŠMT Působnost v celé České republice Státní garance DVPP.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Integrovaný vzdělávací systém města Jáchymov jako součást aktivit Lokálního partnerství Lokality Jáchymov Viktor Piorecký, Agentura pro sociální začleňování.
Příprava schůzky zájmového útvaru Seminární práce z předmětu Metodiky zájmových činností I.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
B Y O D Otázky, které nastolily dva roky experimentálního ověřování projektu BYOD – Vzděláváme pro budoucnost Studijní materiál v rámci projektu Informační.
„Podpora činnosti základního uměleckého školství při realizaci výuky podle Rámcového vzdělávacího programu pro umělecké obory základního uměleckého vzdělávání“
SWOT 3 analýza - MAP pro ORP Kladno Verze Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Projekt je spolufinancován Evropskou.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
InovaJET Podnikatelský inkubátor ČVUT
Asociace ředitelů gymnázií ČR
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Polytechnická hnízda pro Prahu Partnery projektu jsou Hospodářská komora hl.m. Prahy a cechy řemeslníků Cílem je vybudování sítě dílen na SŠ pro ZŠ vychází.
Komunitní plánování cesta k aktivní roli klienta sociálních služeb
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Implementace kariérního systému - IMKA
IMKA Cílem projektu IMKA Je komplexně připravit, ověřit a implementovat metody, opatření a nástroje, které zajistí úspěšné zavedení a přijetí kariérního.
Téma: Spolupráce MŠ a ZŠ v rámci jednoho právnického subjektu
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Hrozby a příležitosti pro vzdělávání v pražském prstenci
MARKETING V NEZISKOVÉM SEKTORU
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Zapojíte se letos se svou akcí i Vy?
Transkript prezentace:

Motivace – základ úspěšnosti ŠVP… ? !

Ztotožnění se  Bez přijetí myšlenky vytvoření vlastní koncepce ze strany ředitele, učitelů, žáků na jakoukoliv smysluplnou změnu ZAPOMEŇME!

Ředitel  Obavy ze stagnace  Hledání nových metod, forem  Nevyhovující učební plán  „Legalizace“ zaběhlých činností  Mladý učitelský sbor  Narůstající konkurence…

Učitelé  Vše už děláme!  Zájemců máme pořád dost!  Zase nám někdo něco vnucuje!  Kde na to vezmeme čas?  Kdo a jak to zaplatí!

Učitelé v akci  „Klíčoví“ učitelé  „Předmětoví tahouni“  Individuální komunikace  Prostor pro nápady  Představy jednotlivců…

Výsledky,profit,příklady...  Pololetní výuka  Vlastivěda - dějepis + ZSV  Estetická výchova - Vv + Hv + Dram.v  Výuka jazyků - evropské portfolio úrovní  Úvod do přírodovědy- 4 živly

MŠMT bez akce!  Vysvětlovací kampaň?  Strategičtí partneři?  Finanční zajištění! Chce vůbec MŠMT změny?

Zřizovatelé  Jsou dostatečně informováni?  Umí si představit souvislosti?  Zajistí dostatečně finance?  Školy už nebudou pilotně podporovány z EU…!

Základem úspěšnosti ŠVP je motivace !