Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 6. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy Středa 20. listopadu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Projekt „Přeshraniční ekologická výchova v oblasti ochrany přírody a trvale udržitelného rozvoje v Českosaském Švýcarsku, Hornolužickém pohoří a Lužických.
ŠKOLENÍ TECHNIKŮ A MONTÁŽNÍKŮ PRO ROK 2007
V PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Školní projekt pro rok   Všechny třídy 1. a 2. stupně  Rodiče  Veřejnost Určení.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
Výuka cizích jazyků technických předmětů
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 3.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Olomouc, RCO, 16. června 2008 ZÁVĚREČNÉ SETKÁNÍ A VYHODNOCENÍ VÝUKY PROJEKTOVÉHO ŘÍZENÍ NA VYBRANÝCH STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH Projektové řízení na SPŠS Olomouc.
Proměny rodiny II. Ohrožující dítě, ohrožující rodina.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
Termín: vždy první středa v měsíci Začátek: 9 30 hod Vstupné: 20,-Kč - výstava čertů vyrobených rodiči s dětmi doma Termín: začátek prosince - Mikulášská.
Centrum celoživotního vzdělávání
1 NNO a strukturální fondy EU Liberec, 16. dubna 2009.
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ DO 20 S PŘECHODEM DESÍTKY
EKOTOXA s.r.o. Otická 761/37, Opava GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU CÍL A PROGRAM ŠKOLENÍ SPOLUFINANCOVÁNO EVROPSKOU UNIÍ EVROPSKÝM.
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Jak se cítím… A –hurá už jsem tady B – já to zvládnu C – proč zrovna já jsem vyvolený.
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Realizace KA v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ září 2010 bylo zahájeno na UHK vzdělávání pro pedagogické pracovníky MŠ a ZŠ v rámci realizace.
2. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Téma : Veřejné zakázky Úvodní prezentace Ing. Renata Aulová
Metodická podpora úprav RVP ZV
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
Maturitní zkouška z cizího jazyka Anglický a německý jazyk.
Vítáme vás na semináři vedoucích klubů Asociace malých debrujárů ČR – Hotel Ogar Luhačovice-Pozlovice.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Oficiální jazyk: Němčina (dialekt – curyština) 5maturity pro dospělématurity k povolání 4 odborné maturity 3vyšší střední odborné školy 2gymnázia (4,
Gymnázium a Jazyková škola Zlín
Mgr. Eva Komínková Využití digitálních učebních materiálů z oblasti elektrotechniky a ICT v anglickém jazyce JAZ.
Etická výchova a ZŠ Lupáčova
2. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Pardubice 15. a 16. listopadu 2012 Ing. Petr PETŘÍK
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 3. setkání metodiků středních škol okresu Vsetín Středa 11. prosince 2013.
12. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy
8. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 5. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy Středa 23.
Nejprve provedeme výpočet v závorce
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 1.setkání metodiků škol okresu Vsetín Střední školy Středa 21. listopadu 2012.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
11. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 9. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy Středa 2. dubna 2014.
3. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy
4. setkání metodiků škol okresu Vsetín Střední školy
Zavedení výuky programování hradlových polí FPGA ve VHDL Školení pedagogů Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
Systém zvyšování kvality výuky anglického jazyka Projekt z OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity Tamara Váňová, Jitka Kazelleová 1 Praha, 2013.
Systém zvyšování kvality výuky anglického jazyka Projekt z OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
CELOSTÁTNÍ SEMINÁŘ ŘEDITELŮ STŘEDNÍCH PRŮMYSLOVÝCH ŠKOL Pozlovice,
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
Krajská konference o environmentálním vzdělávání, výchově a osvětě ve Zlínském kraji
Autor: Linda Dufková Vedoucí práce: PhDr. Pavla Kovářová, Ph. D.
Moderní metodické materiály a metody výuky angličtiny pro 1. a 2
Plánování prvních kroků
Název operačního programu:
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Podzimní setkání zástupců CKP 7. listopadu 2017 Hotel Prokopka, Praha
Centrum kolegiální podpory CKP
Pracovní setkání středních škol
Transkript prezentace:

Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 6. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy Středa 20. listopadu 2013

Třetí metodické setkání - učitelé anglického jazyka ze základních škol okresu Vsetín. Termín konání: středa 20. listopadu 2013 Místo konání: ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí, Palackého 49 Program setkání: 7.45 – 8.00Prezence 8.00 – 8.15Zahájení 8.15 – 9.00Ukázková hodina – „ A House“ (Mgr. Eva Hyjánková, MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené Valašské Meziříčí) 9.00 – 9.30Diskuse k ukázkové hodině, další návrhy do Sborníku dobré praxe 9.30 – 9.50Přestávka, občerstvení, zapůjčení metodické literatury 9.50 – 10.35Ukázková hodina (Elzabeth Woock USA) – 11.00Diskuse k ukázkové hodině – 11.30Shrnutí, diskuse a vlastní náměty k tématu širokospektrálních tříd, návrh témat pro ukázkové hodiny na příští setkání – 11.45Informace o připravovaných dalších fázích projektu (Ing. Karolina Ondrůšková, KCDPV, o.p.s., Uherský Brod) – 12.00Zakončení, evaluační dotazník Oběd

Ukázková hodina na téma „ A House“ (Mgr. Eva Hyjánková)

Ukázková hodina – Elizabeth Woock, rodilá mluvčí USA Výuka hebrejského jazyka v češtině

3. metodická skupina učitelů angličtiny Základní školy okresu Vsetín JménoŠkola 1 Laštovicová Eva, MgrZŠ Hošťálková 2 Žambochová Pavlína, Mgr.ZŠ Hošťálková 3 Ondřejová Dana, Mgr.ZŠ Žerotínova, Valašské Meziříčí 4 Šimková Alena, Mgr.ZŠ Hošťálková 5 Pytlíková Kateřina, Mgr.ZŠ Salvátor Valašské Meziříčí 6 Tvardíková Pavlína, Mgr.ZŠ 5. května, Rožnov p/R 7 Záslavová Monika, Mgr.ZŠ Křižná, Valašské Meziříčí 8 Komínková Veronika, Mgr.ZŠ Křižná, Valašské Meziříčí 9 Šoborová Elen, Mgr.ZŠ Šafaříkova, Valašské Meziříčí 10 Hrabovský JiříZŠ a MŠ Police, Hyjánková Eva, Mgr.MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené Valašské Meziříčí 12 Fišrová Renata, MgrMŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené Valašské Meziříčí

Stručný výstup z metodického setkání učitelů základních škol okresu Vsetín Prvním bodem setkání byla ukázková hodina na téma „A House“, vedená Mgr. Evou Hyjánkovou z MŠ a ZŠ a SŠ pro sluchově postižené Valašské Meziříčí. Hodina byla plná inspirace. Probíhalo skupinové vyučování: „Žáci“ byli vtahováni do nové slovní zásoby jak verbálně, tak i poslechem a prací na interaktivní tabuli, v rámci ruční výroby vlastní knížky si pak odnášeli novou slovní zásobu v kopiích domů. Řada podnětných prvků oslovila všechny přítomné, v následné diskusi si pak učitelé vyměnili vlastní zkušenosti s propojením výuky jazyka s jiným předmětem (v tomto případě ruční práce). Po přestávce následovala další, zcela netradiční ukázková hodina. Rodilá mluvčí z USA Elizabeth Woock si připravila vyučovací hodinu v hebrejštině, a to proto, aby si učitelé základních škol dokázali představit situaci, ve které se při začátku výuky angličtiny ocitá většina žáků. Vyzkoušet si výuku v jazyce se zcela odlišnou fonetikou a pro nás nečitelným písmem byla zcela originální zkušenost, v rámci experimentu využila navíc Elizabeth i podnětnou didaktickou hru, kterou mohou učitelé aplikovat do výuky angličtiny. Posledním bodem programu byl přenos nových informací k další části projektu. Ing. Karolina Ondrůšková z KCDPV Uherský Brod seznámila přítomné se současnou fází přípravy seminářů a školení. Znovu byl zmíněn a názorně představen virtuální kabinet projektu, byla nabídnuta možnost tvorby vlastního e-learningového kurzu, který bude následně akreditován MŠMT. Po vyčerpání připraveného programu zůstal prostor pouze na evaluační dotazník a rozloučení.