Adolf Hitler Způsobil smrt milionů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
9. ročník Novověk, moderní dějiny
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Vlastivěda- dějepisná část (4. a 5. ročník) Název a číslo učebního.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Nacismus v Německu.
Adolf Hitler * 20. dubna 1889 – Braunau am Inn Socialistický politik
Totalitní ideologie 20.století
Významné osobnosti 20. a 30. let 20. století
Adolf Hitler.
Adolf Hitler a jeho Německo
Vznik a vzestup totalitního Německa
Revize a zánik Versailleského systému
Nacismus.
Ohrožené Československo
příprava na 2. světovou válku
Nacistické Německo II. Petr Machala.
Německý nacistický politik, později kancléř Způsobil holocaust židů a jiných skupin obyvatel 1938 – bez boje ovládl Rakousko a ČSR 1939 – napadnul Polsko.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Nástup nacismu v NĚMECKU
2.SVĚTOVÁ VÁLKA Vypracovali: Průžek.
Meziválečný svět 30. léta.
Nástup fašismu.
Jak se podařilo Adolfu Hitlerovi dostat k moci?
Digitální učební materiály ŠIII/2 DĚJEPIS
Jméno autora Mgr. Štěpánka Kočová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyIII/2.
Jméno autora VMPavlína Gärtnerová Datum vytvoření VM září 2011 Ročník použití VM 9. ročník Vzdělávací oblast/obordějepis Anotace VM Powerpoint prezentace,
Socialismus Průmyslová revoluce a převratné změny ve společnosti
ČESKOSLOVENSKÁ REPUBLIKA MEZI VÁLKAMI
Druhá světová válka Elizabet,Kačka a Eli.
Franklin Roosevelt New Deal
Válka V Tichomoří a důsledky 2. sv. války
Vlna odporu, která se rozšířila v českém národě a kterou nezastrašilo ani preventivní zatýkání předpokládaných odpůrců nacismu v rámci akce Albrecht I.
Ruské revoluce 1917.
Totalitní ideologie Test. Totalitní ideologie Test.
Nacistické Německo I. Petr Machala.
Nástup A. Hitlera k moci Německo jako fašistická diktatura
ČESKOSLOVENSKÁ REPUBLIKA MEZI VÁLKAMI POLITICKÝ SYSTÉM, HRANICE, MENŠINY.
Poválečný vývoj v Německu
ZLOČINY PROTI LIDSKOSTI
 USA  SSSR  Německo Cesty k překonání krize.  V roce 1932 zvítězil v prezidentských volbách Franklin Delano Roosewelt s programem k překonání hospodářské.
Česká literatura mezi válkami
Šárka Nová a Lenka Petráková
Počátky fašismu v ČSR.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Nacismus Michal Kolář.
NĚMECKO A RAKOUSKO Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
DIKTÁTOŘI VŮDCI AUTOKRATÉ.
FAŠISMUS.
KOMUNISMUS UTOPIE NEBO ZLOČIN?.
NSDAP Hitlerova nacistická strana (nacionalismus + socialismus)
HOLOKAUST. Holocaust patřil k nejhrůznějším obdobím v dějinách Jednalo se o systematickou likvidaci 6 milionů židů v průběhu druhé světové války Antisemitismus.
Nástup nacismu v Německu Název sady materiálů: Dějepis pro 9. ročník Název materiálu: VY_32_INOVACE_D_9_2814_Nástup_nacismu_v_Německu Autor: Mgr. Kočíř.
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov Autor: Mgr. Iveta Kohoutová Název: VY_32_INOVACE_2A_12_Druhá světová válka Téma: Vlastivěda Datum tvorby:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jindřiška Řehořková Název DUM: VY_32_Inovace_ Fašismus - opakování Název sady: Moderní dějiny 1914.
NÁSTUP FAŠISMU V NĚMECKU Německo a hospodářská krize nadvýroba => krize Německo 2. nejvíce postižená země krizí (prům.výroba pokles o 41%) krize průmyslu.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jindřiška Řehořková Název DUM: VY_32_Inovace_7.2.6 Situace v Německu v předvečer nástupu nacistů k moci.
Adolf Hitler. * 20. dubna 1889 Braunau am Inn, RAKOUSKO Otec Alois Hitler Matka Klára Hitlerová (Polzlová)
NÁZEV ŠKOLY: SOŠ Net Office Orlová, spol. s r. o.
Erich Maria Remarque VY_12_INOVACE_Rů_I_36
Nacismus NACISMUS V NĚMECKU árijec = příslušník „vyšší rasy“ (Němci)
VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a společnost VZDĚLÁVACÍ OBOR: Dějepis
ZŠ Brno, Řehořova 3 Občan, žák a společnost 6. -9
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Adolf Hitler ( ).
Postavení Židů v Evropě 4
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
SŠ-COPT Uherský Brod Mgr. Jana Krchňáčková 6. Totalitní režimy
Nacismus v Německu uč
Anotace: Seznámení se s obdobím 2. světové války
1. Ve kterém roce vypukla 1. světová válka
Transkript prezentace:

Adolf Hitler Způsobil smrt milionů

Na začátku Pocházel z Rakouska Měl velmi těžké dětství Chtěl se věnovat umění Byl obyčejným vojákem v 1SV Nikdy nepřijal porážku v roce 1918 Angažoval se ve vznikající nacistické straně

Počátky kariéry Převzal a přejmenoval NSDAP Pokusil se o převrat v Mnichově v roce 1923 Tzv. „Pivní puč“ byl neúspěšný, Hitler byl odsouzen a strávil necelý rok ve vězení Napsal tam knihu Main Kampf (Můj boj) Po návratu z vězení pokračoval v politice a pomalu sbíral procenta, nicméně pořádný úspěch byl v nedohlednu

Politický úspěch Hitler byl vynikající řečník, dokázal strhnout publikum – posluchači vnímali silné emoce spíše než obsah Příležitost přišla spolu s Velkou hospodářskou krizí v roce 1929 Hitlerova popularita raketově vzrostla a nacisté se postupně stali nejsilnější stranou v parlamentu Po několika pokusech o odklad ho nakonec prezident Hindenburg 30. ledna 1933 jmenoval říšským kancléřem Hitler toho okamžitě využil k uchvácení absolutní moci

Führer Po uchvácení moci začal Hitler prosazovat svůj program Zbavil se odpůrců zvenčí i ve vlastní straně (Noc dlouhých nožů) Začal zbrojit Postupně porušoval Versailleskou dohodu a dařilo se mu Zahájil represe proti menšinám, zejména židům (9. listopadu 1938 tzv. Křišťálová noc)

Válka 2SV zahájili Němci 1.9. 1939 První tři roky se jim velmi dařilo Hitler získal pocit, že je neporazitelný a i díky jeho zásahům začali Němci dělat chyby Hitler rozpoutal holocaust Když se začalo dařit Spojencům, Hitler šílel stával se zcela paranoidním Přežil pokus o atentát Nakonec však válku prohrál a 30. dubna 1945 spáchal sebevraždu

Shrnutí Adolf Hitler se stal nejznámějším diktátorem a masovým vrahem v dějinách Je zodpovědný za smrt více než 50 000 000 lidí Vytvořil nacismus, který na okraji společnosti stále přežívá Dodnes je nejlepším příkladem toho, jak nebezpečné je, když se radikál dostane k absolutní moci Je třeba to dobře vědět a být připraven na další pokusy politiků, kteří by ho rádi v mnoha ohledech napodobili