Zoologická zahrada Východ ZOO.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SAVCI.
Advertisements

Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Ověř si své znalosti z živočišné říše.
Zpracovala Jitka Ciprová
Základní skupiny živočichů
PRVOUKA 3. ročník Gabriela Mikulková 2012
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Rozmanitost přírody Třídění živočichů Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová
TŘÍDĚNÍ ŽIVOČICHŮ.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
PLAZI, OBOJŽIVELNÍCI, RYBY, BEZOBRATLÍ
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka, přírodověda Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_06_10.
Jedná se o štíhlého čolka s drobnými končetinami a dlouhou hlavou. Pokud se vyskytuje ve vodě, jeho kůže je hladká, na souši ji má suchou a jemnozrnnou.
PTÁCI RYBY PLAZI SAVCI OBOJŽIVELNÍCI BEZOBRATLÍ ÚKOL ÚKOL ÚKOL ÚKOL
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: ROZDĚLENÍ ŽIVOČICHŮ
Živočichové opakování Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.
Třídění živočichů Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.16
Živočichové - obratlovci
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Člověk a jeho svět Ročník.
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
ŽIVOČICHOVÉ.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
PTÁCI.
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
Plazi 4. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Plazi Plazi patří mezi obratlovce
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka, přírodověda Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_06_11.
Savci 4. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám ZŠ Grünwaldova, Č. Budějovice Mgr. Zuzana Šimečková Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Bezobratlí.
RYBY 2 Obojživelníci plazi.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: STAVBA TĚL ŽIVOČICHŮ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Jana Dobrá Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.7 Živočichové - dělení Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník Číslo.
Plazi. Znaky  plazi patří mezi obratlovce  tělo mají pokryto suchou zrohovatělou kůží, u želv krunýřem  hadi se plazí, nemají vyvinuty končetiny, někteří.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ ŽIVOČICHOVÉ Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
RYBY. Stavba těla: Tělo se skládá z hlavy, trupu a ocasu, končetiny jsou přeměněné v ploutve. Pokryv těla: Tělo je kryto šupinami, které jsou neustále.
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. STANISLAVA OHANKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_294_ŽIVÁ_PŘÍRODA_ŽIVOČICHO.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Václava Horniková NÁZEV: VY_32_INOVACE_133_Škodlivý hmyz TÉMA: Živá.
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov Autor: Mgr. Jarmila Kolářová Název: VY_32_INOVACE_1A_04_Dělení živočichů Téma: Člověk a jeho svět Datum tvorby:
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Třídění přírodnin.
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
VY_32_ INOVACE_ 06_ PŘÍRODOVĚDA 5
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
ŽIVOČICHOVÉ - PROCVIČOVÁNÍ
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
OBRATLOVCI.
Obratlovci-prezentace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání
SAVCI CHARAKTERISTIKA.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_117_Obratlovci
VY_32_INOVACE_10_PŘV_OBRATLOVCI A BEZOBRATLÍ
Obratlovci Autor: Mgr. Iva Hirschová
projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Třídění živých organizmů
OBRATLOVCI Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
OBRATLOVCI - POPIS Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Živočichové.
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
Transkript prezentace:

Zoologická zahrada Východ ZOO

SAVCI Jsou to živočichové kteří mají kostru složenou z kostí - obratlovci Mláďata sají mateřské mléko, proto se jim říká savci Části těla jsou : hlava , krk , trup , přední a zadní končetiny (ocas) Jejich tělo je většinou pokryto srstí Pohyb savců závisí na životních podmínkách 1) Na souši – chůze,běh (kočka,pes) 2) Ve vodě – plavání (velryba,delfín) 3) Ve vzduchu – létání (netopýr) Rozdělení podle druhu potravy – býložravci , masožravci , všežravci

Plazi Patří mezi živočichy – obratlovce Mezi plazi patří – hadi, ještěrky, želvy Tělo mají pokryto suchou zrohovatělou kůží, želvy krunýřem Hadi nemají vyvinuté končetiny – plazí se Ještěrky a želvy mají vyvinuty přední a zadní končetiny Samičky kladou vajíčka s kožovitým obalem, o která se dále nestarají Někteří plazi jsou živorodí – slepýš, zmije Hadi jsou obratní lovci, loví hmyz, malé ptáky a drobné savce Zmije je jedovatá! Užovka ne!

RYBY Jsou přizpůsobeny životu ve vodě - plavou Patří mezi živočichy obratlovce Tělo je pokryto šupinami a slizem – chrání povrch těla Rozmnožují se vajíčky – vajíčka se nazývají jikry Rozdělení 1) dravé – štika, žralok 2) nedravé – kapr, pstruh Máme ryby sladkovodní a mořské

PTÁCI Patří mezi živočichy - obratlovce Tělo je pokryto peřím – sameček je pestře zbarven, samička má ochranné zbarvení Přední končetiny jsou přeměněny v křídla – létání, zadní končetiny – chůze Ptáci dobře létají, ale i plavou např. kachna, racek Ptáci nerodí živá mláďata – snášejí vejce Potrava ptáků je rozmanitá – hmyzožraví, semenožraví, všežraví, draví Ptáci vyhubí mnoho škodlivého hmyzu Svým vzhledem a zpěvem zpříjemňují náš život

OBOJŽIVELNÍCI Jsou to obratlovci Mohou žít ve vodě i na souši, proto se jim říká obojživelníci Mezi ně patří – žáby, mloci a čolci Tělo mají pokryto tenkou, vlhkou kůží Ve vodě – plavou, na souši – lezou, skáčou Samičky kladou vajíčka s rosolovitým obalem Z vajíček se líhnou larvy – pulci Je potřeba je chránit

Hmyz Bezobratlí – nemají kostru složenou z kostí, nemají páteř Skupiny hmyzu 1) motýli – bělásek, babočka 2) blanokřídlí – včela medonosná 3) brouci – slunéčko sedmitečné, střevlík Samička klade vajíčka – vylíhnou se larvy – kukla – dospělý jedinec Části těla hmyzu jsou – zadeček, hruď, hlava Užitečný hmyz – opyluje rostlinky, poskytuje med – včely Škodlivý hmyz – škodí na polích, zahradách – mandelinka, bělásek Některý hmyz přenáší nemoci – komáři, blechy, klíšťata

TESTÍK 1 Co jsou to obratlovci? a) živočichové, kteří mají kostru složenou z kostí b) živočichové, kteří nemají kostru složenou z kostí, nemají páteř Savce rozdělujeme podle druhu potravy na? a) hmyzožravé, semenožravé, dravé b) býložravce, všežravce, masožravce Ptáci a) rodí živá mláďata b) nerodí živá mláďata Tělo ptáků je pokryto peřím. Sameček bývá zabarven spíše do? a) pestrých barev b) má ochranné zbarvení Mezi plazi patří? a) mloci, čolci b) hadi, ještěrky, želvy Co jsou to obojživelníci? a) dospělý jedinec může žít ve vodě i na souši b) dospělý jedinec může žít jen ve vodě

testík 2 Kapr je ryba? Části těla hmyzu jsou? a) dravá b) nedravá Části těla hmyzu jsou? a) hlava, hruď, zadeček, ocásek b) hlava, hruď, zadeček Mezi užitečný hmyz řadíme? a) včela medonosná, slunéčko sedmitečné b) mandelinka bramborová, komár Jak nazýváme vajíčka ryb? a) jiskřičky b) jikry Zmije je? a) jedovatá b) není jedovatá Ryby rozlišujeme podle toho, ve kterých vodách žijí? a) slanovodní a sladkovodní b) sladkovodní a mořské

Klikni na obrázek pro spuštění videa

Závěr Režie Polívková Renata Účinkovali – Savci Ryby Obojživelníci Ptáci Plazi Hmyz Testík - Už vás všechny dobře znám , znovu se rád podívám Výukový materiál pro žáky 3. – 5. ročníku ZŠ obor prvouka - živočichové Režie Polívková Renata UČO: 322 465