Třináctá komnata Emoce a stres nás dovedou až k nemoci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

ZVÝŠENA HLADINA CHOLESTEROLU
Hra riskuj pro opakování znalostí.
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
Výživa člověka.
Lidské zdraví a potrava - pokračování
VÝŽIVA – základní složky potravy
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Song Presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Ten, ta, to II Fill in the blanks with the appropriate forms of ten. Vzor: Proč potřebuješ ___ knihy? Proč potřebuješ ty knihy? *Taken from Review Lesson.
Přehled základních výsledků šetření Rušiče spánku a nykturie Březen 2009/ Tisková informace k výsledkům šetření / STEM/MARK a.s.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Proč je důležité studovat Principy
Zásady výživy sportovce
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Nemoci oběhové soustavy

Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
MUDr. Josef Jonáš Teorie toxinů.
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
PYRAMIDA Práce a energie

Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_2.18 TEMATICKÁ OBLAST: Vybraná témata z teorie tělesné kultury Zdravý životní styl. TYP: DUM výkladový Předmět: TVZ.
Opakování - člověk VY_3/2_INOVACE_115_Opakování – člověk1
Regenerační schopnost tkání. Zevní a vnitřní prostředí organismu.
Společnost pro alergiky, ekzematiky a astmatiky
VÝŽIVA – MÝTY A SKUTEČNOST
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět:Chemie Ročník:9. Téma:Přírodní.
Vylučovací soustava Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
LEDVINY Jak vypadají, kde jsou uloženy, jejich funkce, selhání ledvin, možnosti léčby při selhání ledvin.
Výživa a potraviny Metabolismus člověka Obrázek:
DETOXIKACE – očista organismu
ČLOVĚK – VNITŘNÍ ORGÁNY, KOSTRA A SVALY
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
JÁTRA Trávicí soustava.
Výživa Metabolismus = látková výměna – soubor chemických dějů v buňkách katabolismus: štěpení živin na jednodušší látky, definitivně končí u CO2, H2O a.
Trávicí soustava Práce s učebnicí str
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
TRÁVÍCÍ SOUSTAVA mgr. Jana Gajdošová
Zdravá výživa I Dagmar Šťastná.
Název školy: D ě tský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, p ř ísp ě vková organizace T ř ebívlice Autor:
© CELIA – život bez lepku o.p. s Celoživotní onemocnění, způsobené nesnášenlivostí lepku Celiakie je: vrozená dědičná nevyléčitelná Celiakie.
Agnès Sorel Dame de beauté Milenka krále Karla VII otrávena rtutí synem svého milence Karla VII., Ludvíkem XI. z důvodu špatného vlivu na krále.
Potraviny poživatiny s výživovou (nutriční) a energetickou hodnotou.
Člověk. Etapy lidského života Kostra a svaly Orgánové soustavy Zdraví
Alena Soukalová 4.D Střední škola KNIH.  Obecné informace o vitamínech  Rozdělení vitamínů  Příjem vitamínů  Poruchy související s vitamíny  Minerály.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Přídatné živiny Vypracoval: Lukáš Karlík.
Anotace Výukový program pro žáky 8. ročníku na 2. stupni ZŠ. Téma: Přeměna látek a energií - výživa. Možnost využití: interaktivní tabule.
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ AutorIng. Dana Sobotková Ročník5. Datum ŠablonaV/2 Č. materiáluVY_52_INOVACE_47.
VY_52_INOVACE_51_TRÁVENÍ A METABOLISMUS ČLOVĚKA Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Bc. Petr Grossmann.
Osobnost Biologická (tělesná), sociální (společenská) a psychologická (duchovní) jednotka Struktura osobnosti Soubor relativně stálých vlastností.
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Trávicí soustava tercie.
Autor: Bc. Renáta Bojarská Datum: Název: VY_32_INOVACE_10_PŘÍRODOPIS
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
CHEMIE - Metabolismus živin
Vliv radiace na člověka
= přeměna látek a energií
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

Třináctá komnata Emoce a stres nás dovedou až k nemoci

2 Člověk není jenom tělo, má i svou složku duševní a duchovní a je nezbytně nutné, aby tuto skutečnost dnešní medicínská věda konečně přestala přehlížet a brala ji s plnou zodpovědností do úvahy při léčbě a výrobě léčiv, kterou stále více ovlivňují obchodní zájmy nad potřebami léčených klientů a pacientů - rád bych tu rozvinul diskusi na uvedená témata, kde by se propojovalo to, co dnešní věda ví o těle, s moudrostí našich předků o podstatě lidské bytosti.

3 Dnešní medicínská věda potřebuje duchovní obnovu, tím naléhavěji, čím více roste její vliv a působení ve společnosti.

4 Tento stav se začíná čím dál víc projevovat na našem stavu,, zdraví“. Pro tyto stavy se vžívá velice rychle souhrnný název PSYCHOSOMATIKA

5 Každý člověk si přinese do svého života od svých rodičů svoji první,,Třináctou komnatu“.

Třináctá komnata

7 Během svého života si těchto třináctých komnat postavíme ještě několik. Někdo více a někdo méně.

8 Co je náplní těchto komnat? Všechno to, čeho se sami nejvíc bojíme a všechno to, co zásadním způsobem odmítáme. Mnohdy si tyto komnaty stavíme i nevědomky (podvědomě).

9 Přísloví:,,Život není to co chceme, ale to co máme.“ Dita Saxová

10 Startují se negativní emocionální programy, např.: Co chceš nejvíc, to nikdy nedostaneš. Čeho se nejvíc bojíš, to tě vždy dostihne.

11 Každá negativní emoce je schopna se ukládat v našem organismu. Pro uložení těchto emočních zátěží se používají vždy tkáně, které jsou nějakým způsobem přetížené a nebo poškozené.

12 12

13 Orgány, které jsou dlouhodobě ve stresu a zánětu mají jinou strukturu ( kvalitu ) tkáně.

14 Pro ukládání toxinů se v těle používají zejména tkáně, které jsou v dutých orgánech. Jsou to orgány: žlučník, tenké a tlusté střevo, slepé střevo a apendix, pánvička ledvinná a močový měchýř, žaludek a dvanácterník, děloha a pochva, nosní a čelní dutiny, atd..

15 Hlavní tkání v těchto orgánech je kůže a vazivo. Přítomností emocí jako jsou: zlost, strach, starost, smutek, se výrazně zhoršuje kvalita kůže, která je základním prvkem primární ochrany v našem těle. Pokud se kvalita soudržnosti kožních buněk takto poruší, začne nám přes vazivo (pojivo) do organismu pronikat toxická zátěž, která postupně tento stav ještě umocňuje a prohlubuje.

16

17 Pokud jsme schopni se adekvátně bránit stresu znamená to, že naše primární ochrana funguje. V opačném případě je jasné,že do těla nám přitékají jedy ( toxiny ) a my jsme doslova otrávení, unavení a bez nálady. Vzniká dnes velice častý problém chronický únavový syndrom.

18 Pokud je tento stav krátkodobý, náš vegetativní nervový systém to velice rychle opraví. Pokud se, ale toxin dostává stále dále (hlouběji) do organismu končíme často s příznaky těžkých psychických poruch. Například v depresí.

19 Tento stav je způsoben tím, že se do organismu přes takto poškozenou sliznici všech dutých orgánů, (zejména však orgánů,které se podílejí na naší výživě), nedostávají živiny potřebné pro naši tkáňovou regeneraci a pro získání ztracené energie. Nastává nedostatek minerálních látek, vitamínů a stopových prvků!

20 Dalším problémem je fakt, že přes takto nekvalitní a zánětlivou sliznici nemohou odcházet toxické zátěže ven z organismu.

21 Vznikají psychosomatické příčiny nemoci.

22 Tabulka primární intoxikace organismu Cizorodé látky Mikrobiální toxiny Metabolické toxiny Emoce Nervy Svaly Kůže Vazivo

23 Hlavním zdrojem našich zdravotních problémů je stres a strava

24 Hlavní kolizní potraviny. Mléko – laktóza,kasein Mouka – gluten (pšeničná mouka) Sůl Glutamát Cukr Konzervanty – Éčka

25 Hlavní neživé toxiny Léky – ATB, očkovací látky, kortikoidy, antiepileptika, anestetika, antikoncepce, atd.. Radioaktivita – Černobyl (duben 1986). Zubní materiály – amalgám. Zemědělská chemie – hnojiva, postřiky. Potravinové doplňky, které se dnes používají ve velkém množství.

26 Pokud se nám nepodaří v co nejkratší době nastolit v těle správnou rovnováhu ( harmonii) mezi přísunem živin a odchodem toxinů, nemůžeme docílit u klienta samo-uzdravovací proces.

27

28 Jakeš Pavel Poradce a lektor pro metodu řízené a kontrolované detoxikace organismu podle MUDr. Josefa Jonáše Fyzioterapeut Body centrum Vodní 16 Telefon na objednání: Mobil.: – – hod. info-brno.cz/detox-jakes/ .: