Operační program Rozvoj lidských zdrojů Název projektu: Aktivizační a vzdělávací centrum Období řešení projektu: 1.11.2005 – 30.10.2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zahajovací konference projektu UNIV 3 BRNO
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
NAŠE ZKUŠENOSTI S DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍM V OBLASTI GASTRONOMIE.
Počítačové kurzy v rámci projektu TyfloEmployAbility Mgr. Radek Pavlíček, TyfloCentrum Brno, o. p. s.
Tvorba a realizace programu výuky moderních komunikačních technologií na SŠ informatiky a spojů Brno Projekt ESF Realizační tým: odborní učitelé SŠ informatiky.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Inovační kurz pro sanitáře VFN v Praze
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Mgr. Rudolf Doležel Činnost Aktivizačního a vzdělávacího centra při OU a PrŠ Lomená 44.
Zaměstnávání osob se zdravotním postižením
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Základní škola, Brno, Štolcova 16
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
UNIV 2 KRAJE ve Střední škole živnostenské Sokolov.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Rekvalifikační zařízení: Mgr. Zbyněk Rybka
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
v 1. ročníku Praktické školy jednoleté
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Integrationsfachdienst Integrační odborné vzdělávání Asistence při odborné přípravě.
Soustava vzdělávání po základní škole. základní škola odborné vzdělávání poskytují odborné vzdělání cílem je příprava na povolání všeobecné vzdělávání.
Kurz Všeobecný sanitář
1)Získání odborné způsobilosti v kurzech V-40. 2)Možnost získání odborné způsobilosti v kurzu V-40 formou e-learningu. 16 hod. výuky pomocí prezentací.
Téma: ABSOLUTNÍ HODNOTA CELÝCH ČÍSEL 2
Rekvalifikační kurz ČLEN PRVNÍ POMOCI.
VÍTÁME VÁS u přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015 Praktická škola jednoletá Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková.
Na cestě k úplným kvalifikacím 29. – Lednice Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106 RNDr. Jana Marková.
Veřejně správní akademie Brno Filipínského
Praha, 26/08/ Kontext projektu : systémy odborného vzdělávání a kurikula Olga Kofroňová.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Název projektu: Aktivizační a vzdělávací centrum Období řešení projektu: –
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA DALOVICE PŘEDSTAVUJE NOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROJEKT V OBLASTI ROZVOJE A ÚDRŽBY ZELENĚ v KARLOVARSKÉM KRAJI TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Opravář zemědělských strojů
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
Kurz IT Essentials na DFJP UPCE Ivan Panuška. IT Essentials: PC Hardware and Software Version 4.0  kurz nabízí úvod do odvětví IT  seznámení interaktivní.
VZDĚLÁVÁNÍ PO SPLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY Mgr. Blanka Vohníková.
Projekt UNIV 2 Kraje Proměna škol v centra celoživotního učení Program dalšího vzdělávání Obsluha a programování CNC obráběcích strojů Autoři projektu:
Projekt Pšov Evropský sociální fond Operační program rozvoje lidských zdrojů ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Most Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Základní škola, Nemyčeves, okres Jičín. Abychom mohli uplatňovat plánované výchovné a vzdělávací strategie, bylo zapotřebí propracovat didaktický postup.
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
Projekt TRAWI Vyhodnocení dotazníkového šetření v ČR.
Profesní příprava a možnosti zaměstnávání osob s MP Vyhláška č.13 ze dne o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři. Podmínky přijetí.
ŠKOLA – ZÁKLAD ŽIVOTA Mgr. Michal Oblouk. ŠKOLA  slovo řeckého původu – SCHOLÉ = hra, volný čas, zotavení duše  systém českého školství: a)mateřská.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Attavena, o.p.s. Jana Kloudová Eva Kalmíková. Vzdělávání a rozvoj neziskových organizací v České republice a střední a východní Evropě; podpora a vzdělávání.
Česká sestra Bc. Tomáš Válek, DiS. Profesní a odborová unie zdravotnických pracovníků, z.s.
Střední škola jako centrum celoživotního vzdělávání.
Používání veterinárních rentgenových zařízení podle zákona č
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Prezentace fiktivní firmy Ing. Vladimíra Trnčáková
Rozvoj výuky cizích jazyků
Reforma školství, kurikula a systém kurikulárních dokumentů
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Cisco Networking Academy
Adaptační program lékařů – absolventů 2018
KMT/DIZ1 Příprava na vyučování Příprava na vyučovací hodinu
Setkání kariérových poradců
Adaptační program lékařů – absolventů 2019
Transkript prezentace:

Operační program Rozvoj lidských zdrojů Název projektu: Aktivizační a vzdělávací centrum Období řešení projektu: –

Jednoduché pracovní činnosti (zácvikové kurzy) Realizovány na: OU a PŠ Lomená, Brno, Kociánka,Brno

Komu je zácvik určen? (osoby s těžším stupněm postižením) Kdo se podílel na jeho tvorbě? (učitelé učebních oborů) Jak probíhala příprava? (experimentální ověřování výukových materiálů, pravidelné schůzky s didaktikem)

Pomocné práce při správě a údržbě objektu Pomocné práce při přípravě pokrmů Pomocné práce v prádelně Pomocné práce v knihařské a kartonážní výrobě Pomocné práce v ovocnářské a zelinářské zahradě Pomocné práce při výrobě papírových briket Pomocné práce při ekologické demontáži

Cíl kurzu: seznámení žáků se základními technologickými postupy používanými na jednotlivých pracovištích, získání pracovních a profesních návyků a znalostí ve zvoleném oboru na úrovni zaučených pomocných sil, osvojení si základních pracovních návyků a znalostí / pracovní doba, bezpečnost práce, pracovní náplň …/, procvičení trivia (čtení, psaní, počítání) a praktických sociálních dovedností.

Způsob ukončení: závěrečná zkouška s pohovorem získání osvědčení o absolvování zácvikového kurzu.

Organizace výuky: délka kurzu je rozdělena do dvou pětiměsíčních částí vyučující jednotkou je vyučující hodina s délkou 45 minut Obsah je rozdělen na: všeobecně vzdělávacího bloku pracovní příprava

Všeobecně vzdělávací blok Procvičování trivia (čtení, psaní, počty) Sociální dovednosti Komunikační dovednosti Literární dovednosti Početní dovednosti

Pracovní příprava Cíl získávat, rozvíjet a prohlubovat dovednosti a návyky, které tvoří náplň pracovních činností zvoleného oboru a současně upevňovat vědomosti, které účastník kurzu získá ve všeobecně vzdělávací části kurzu. Pracovní příprava: Technologie Odborný výcvik

Možnosti uplatnění Absolvent zácvikového kurzu si osvojí znalosti a manuální dovednosti potřebné k výkonu konkrétních jednoduchých pracovních činností a získal tak perspektivní možnost uplatnění ve zvoleném oboru na úrovni zaučených pomocných sil.

Děkuji za pozornost