Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Praha 14.10.2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009
Advertisements

_ Setkání koordinátorů Počátky Mgr. Jan Martinec.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Předsednictví ČR v Radě EU Gita Vašíčková Úřad vlády ČR Odbor koordinace evropských politik.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Popularizace výsledků VaV – aktivity Útvaru vnějších vztahů.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Pravidla publicity projektu
Obsahová stránka předsednictví ČR v Radě EU Ing. Marek Mora, náměstek místopředsedy vlády pro evropské záležitosti, Sekce pro evropské záležitosti Prezentace.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
Výsledky českého předsednictví v Radě EU 29. června 2009, Praha.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Česká republika a Evropská Unie
Předsednictví ČR v Radě EU Agenda a Priority
OMC Pracovní expertní skupina
Setkání členů SPIS 13. června 2007 Sahara Café.
České předsednictví EU 2009 – Co znamená z organizačního a logistického hlediska pro ČR.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Liberec 9. října 2008.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Propagace informačního systému pro mládež. Proč propagovat ISM? Mobilita studentů – cílová skupina Síť informačních center jako celek Jasný společný vizuální.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Církve a předsednictví Jak se církve v ČR připravují na české předsednictví v Radě EU.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Zpráva o činnosti Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Ján Říha.
Příprava předsednictví České republiky v Radě EU (zapojení podnikatelského sektoru) Leden 2008 Příprava předsednictví České republiky v Radě EU (zapojení.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Víceúčelové kulturní centrum Jan Kučera Odbor strategického rozvoje 4. června 2008.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
Koordinace Evropského roku dobrovolnictví /10 Michal Urban 31. ledna 2011.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví 2009 Odbor komunikace Webový portál CZ PRES České Budějovice,
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Předsednictví ČR v Radě EU Česká inspekce životního prostředí 14. května 2008 Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 Praha 10, Ústředna:
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
ICT triatlon - 5. ročník triatlonu pro pracovníky ICT Račice června 2010.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 5. schůze P RVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Ján Říha.
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
Komunikační plán RPS Realizované projekty leden-červen 2007 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1
Národní fytosanitární workshop EUPHRESCO / ERA-Net Příležitosti k mezinárodní spolupráci s EFSA v oblasti bezpečnosti potravin Ministerstvo zemědělství.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví v Radě Evropské unie Eurocentrum Praha 4. prosince 2008.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
Předsednictví ČR v Radě EU Tereza Grünvaldová Úřad vlády ČR Odbor komunikace.
Vytváření a prosazování českých zájmů v Evropské unii Členství ČR v EU, 18. ledna 2011.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Hana Kavánková Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Sekce pro evropské záležitosti Úřadu vlády ČRSekce pro evropské záležitosti Úřadu vlády ČR Digitální jednotný trh Marta Vojtová Odbor koordinace evropských.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví v Radě Evropské unie Eurocentrum Brno 25. listopadu 2008.
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
N. Witzanyová Lichtenštejnský palác 16. října 2012; obrázky v prezentaci jsou z webu EK ohledně Evropského výzkumného prostoru
Komunikace evropských záležitostí Současná komunikační politika EK: konkrétní nástroje a projekty Michaela Kozlová.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
25. porada národní sítě IMPEL a porada národní sítě IMPEL a 41. porada skupiny pro mezinárodní spolupráci ČIŽP 29. červen 2017.
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
SVAZEK OBCÍ VÝCHODNÍ KRKONOŠE
Oficiální internetový portál českého předsednictví EU EU.2009.CZ
Praktické aspekty příprav českého předsednictví 2009
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
Transkript prezentace:

Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Praha

Útvar místopředsedy vlády pro evropské záležitosti Alexandr Vondra Místopředseda vlády pro evropské záležitosti Sekce pro předsednictví Jana Hendrichová náměstkyně Odbor logistiky a organizace Radomír Karlík ředitel Odbor rozpočtu a veřejných zakázek David Mlíčko ředitel Odbor komunikace Gabriela Švecová ředitelka Kabinet místopředsedy vlády Antonín Berdych ředitel Odbor informování o evropských záležitostech Pavlína Bartoňová ředitelka Sekce pro evropské záležitosti Marek Mora náměstek Odbor koordinace evropských politik Karolina Kottová ředitelka Odbor koncepcí a analýz Lenka Pítrová ředitelka

Fungování OKE (Odbor koordinace evropských politik) -formulace, koordinace a provádění politiky ČR ve vztahu k EU (v úzké spolupráci s resorty a Stálým zastoupením ČR při EU) -zázemí pro činnost -zázemí pro činnost Výboru pro EUVýboru pro EU -koordinace přípravy mandátů, instrukcí a pozic na jednání orgánů EU -stanoviska k materiálům pro potřeby MVEZ AKTUÁLNĚ: DAP (databáze agend předsednictví) - koordinační mechanismus pro CZ PRES

Fungování OKA (Odbor koncepcí a analýz) -Obsahová stránka předsednictví, koncepce a analýzy -program -priority -institucionální otázky AKTUÁLNĚ: pracovní program CZ PRES

Programová náplň předsednictví Priority Širší program Mikro: Programy jednotlivých zasedání Rady – COREPERů – Pracovních skupin Makro: 18měsíční program FR, CZ a SE 1 programový dokument

Motto a priority Motto: Evropa bez bariér Priority: 1.KONKURENCESCHOPNÁ EVROPA 2.ENERGETIKA A ZMĚNA KLIMATU 3.EVROPA OTEVŘENÁ A BEZPEČNÁ

Děkuji Vám za pozornost! eu.vlada.cz Linda Kopecká

Odbor komunikace Internetové stránky: Logo CZ PRES a jednotný vizuální styl Propagační předměty a dary Dekorace jednacích prostor Tiskoviny Práce s médii Doprovodné kulturní a společenské akce v ČR i v zahraničí

Logo a jednotný vizuální styl Vítězné logo bylo vybráno ve veřejné soutěži; je moderní, hravé a originální Logo tematizuje motto „Evropa bez bariér“ a motto EU „Jednota v rozmanitosti“ Logo bude odhaleno v polovině listopadu 2008

Propagační předměty a dary Budou distribuovány v ČR, Bruselu, na zastupitelských úřadech, v rámci jednání mezinárodních organizací Součást jednotné vizuální prezentace Protokolární dary – důraz na tradiční značky v moderním designu Propagační předměty – důraz na praktičnost

Dekorace prostor předsednictví Součást jednotného vizuálního stylu Stálé konferenční prostory v Praze a v regionech VIP vchod vstupní lobby, hlavní jednací sál, sál pro tiskové konference, zázemí pro novináře, family foto, orientační systém apod. Výzdoba budovy Rady v Bruselu i v Lucemburku Prostory SZB v Bruselu Strakova akademie, Černínský palác

Tiskoviny - Informační Kalendář českého předsednictví Publikace „Kdo je kdo“ Kulturní kalendář českého předsednictví Průvodce pro novináře Průvodce pro delegáty - Prezentační ČR v kostce

Média Veškerý servis pro novináře – Tisková centra Akreditace novinářů Koordinace ubytování Koordinace dopravy Informační materiály (programy, letáky, tiskové zprávy apod.) Občerstvení Doprovodný program pro novináře

Doprovodné kulturní akce Zahajovací kulturní akce v ČR představení v Národním divadle Zahajovací kulturní akce v Bruselu Český ples Závěrečná kulturní akce v ČR United islands of Europe Závěrečná kulturní akce v Bruselu open-air festival

Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Mgr. Veronika Cvejnová Šéfredaktorka webu tel.: mobil: