PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/02.0059 Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
ECVET v Programu celoživotního učení
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
ŘEMESLO OČIMA ŽÁKŮ Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Představení zajímavých projektů OPVK
Podpora uměleckého vzdělávání CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
prezentace1 Zaměstnavatelé v komunikaci se středními školami Jaroslava Raisová.
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Nástroje daňových úlev
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Tematické setkání externí skupiny MŠMT Prioritní osa 4 OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
„Okna technickým oborům dokořán“
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
Základní škola, Znojmo, náměstí Republiky 9
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Závěrečná konference projektu
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Setkání kariérových poradců
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Název projektu: „Propojení praxe s výukou mechatroniky a automatizace pro žáky středních odborných škol a učilišť“, reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ Souhrnná.
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání Oblast podpory:Zvyšování kvality ve vzdělávání Příjemce:SOU Sedlčany,o.p.s. Realizace:4/2013 – 12/2014

Aktivity projektu: 1)Zvyšování motivace žáků ZŠ ke studiu technických a řemeslných oborů 2)Zvýšení kvality přenositelných odborných kompetencí 3)Odborné stáže žáků SŠ ve spolupráci s podnikatelskými subjekty v regionu

1)Zvyšování motivace žáků ZŠ ke studiu technických a řemeslných oborů schůzky s vedením ZŠ (9/2013) – předání informací o realizaci projektu

1) Zvyšování motivace žáků ZŠ ke studiu technických a řemeslných oborů Informační schůzky na základní školách (9/2013) – cílem je motivovat žáky k účasti v projektu

1) Zvyšování motivace žáků ZŠ ke studiu technických a řemeslných oborů Tvorba metodiky Technického kroužku(5-6/2013)

1) Zvyšování motivace žáků ZŠ ke studiu technických a řemeslných oborů Kroužek Hrajeme si s řemesly (9/ /2014) –žáci sedmi ZŠ se hravou, poutavou formou seznámí s technickými novinkami a moderními technologiemi, prakticky si je vyzkouší a získají motivaci ke vzdělávání v technické oblasti.

1) Zvyšování motivace žáků ZŠ ke studiu technických a řemeslných oborů Kroužek Hrajeme si s řemesly (9/ /2014)

1) Zvyšování motivace žáků ZŠ ke studiu technických a řemeslných oborů Exkurze do podnikatelských subjektů K.M.Racing Sedlčanské strojírny OFF-ROAD CAR SERVIS – Milan Kříž M-B Komplex STS Olbramovice GS Technik

1) Zvyšování motivace žáků ZŠ ke studiu technických a řemeslných oborů Exkurze do podnikatelských subjektů

1) Zvyšování motivace žáků ZŠ ke studiu technických a řemeslných oborů Soutěž v manuálních dovednostech Teoretický test Montáž podpěry Stavebnice Merkur Výroba lopatky Vazba cihelPC-vánoční přání

1) Zvyšování motivace žáků ZŠ ke studiu technických a řemeslných oborů Soutěž v manuálních dovednostech Výměna kola Výroba prstenu Test mostní konstrukce

1) Zvyšování motivace žáků ZŠ ke studiu technických a řemeslných oborů Den otevřených dveří

2) Zvýšení kvality přenositelných odborných kompetencí Odborné stáže pedagogů u podnikatelských subjektů v regionu –8 jednodenních stáží (6/2013, 10/2013) –pedagogové zpracují jako výstup ze stáže „Přehled pracovních činností s využitím ručního zpracování a přehled použitých nástrojů a nářadí (11/2013) –na základě těchto přehledů budou upraveny ŠVP dle kterých se bude od 9/2014 vyučovat a dále budou pořízeny moderní nástroje a nářadí, které budou využívány v přípravě žáků v rámci odborného výcviku (1- 3/2013)

3) Odborné stáže žáků SŠ ve spolupráci s podnikatelskými subjekty v regionu 4-6/2013, 9-12/2013 – 6/2014, 1-6/2014, 9-12/ žáků absolvuje stáž u vybraných podnikatelských subjektů minimálně v rozsahu 6 týdnů. Cílem aktivity je podpořit velmi důležitý a potřebný prvek v přípravě na budoucí povolání a to poznání reálného pracovního prostředí budoucích zaměstnavatelů. Tímto prvkem jsou odborné stáže. Díky odborným stážím poznají žáci střední školy požadavky a nároky potencionálních zaměstnavatelů, získají příležitost vytvořit si dobrou pozici pro získání zaměstnání. Stáž pak pomůže nahradit odbornou praxi, jejíž absence je v mnohých případech důvodem pro nepřijetí čerstvých absolventů škol do zaměstnání.

3) Odborné stáže žáků SŠ ve spolupráci s podnikatelskými subjekty v regionu

PUBLICITA PROJEKTU Tiskové zprávy V regionálním periodiku Info inzert informujeme o projektu jedenkrát měsíčně. V regionálním periodiku Sedlčanský kraj informujeme o průběhu realizace projektu.

PUBLICITA PROJEKTU

Internetové stránky projektu O projektu a jeho aktivitách informujeme prostřednictvím webových stránek žadatele.