VADY DEKORACE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Označení hasičů na přilbách
Advertisements

Metrické vlastnosti.  Odchylka dvou r ů znob ěž ných p ř ímek je velikost ka ž dého z ostrých nebo pravých úhl ů, které p ř ímky spolu svírají. • (R.
 A) 6  B)5,22  C) 9 ABC 0,3+3,7 = 4 0,08+0,92 = 1 1/4+3/4 = = 6.
 Je soubor jednoduchých a ú č elných opat ř ení vedoucích k záchran ě ž ivota.
Pica pica Straka obecná.
Životní zkušenosti se stigmatem a diskriminací. Dagmar Zomerská a Jaroslav Hodbo ď Stigma a diskriminace osob s duševním onemocněním.
Název projektu:Učení pro život Reg. číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo šablony:V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí.
N ORMÁLNÍ JE NEKOU Ř IT Ž ALOUDÍKOVÁ, I., H RUBÁ, D. P D F A LF MU BRNO Výchova ke zdravému životnímu stylu a nekuřáctví na I.stupni ZŠ.
Konference UNIV 2K 1. a Ing. Petr Richter ředitel školy VOŠ, SPŠ a OA Čáslav Přemysla Otakara II. 938 VOŠ, SPŠ a OA Čáslav.
Č ím se zabývám ve volném č ase Já se ráda ve volném č ase zabývám tím, ž e kreslím na malí ř ském stojanu, hraju na po č íta č i a ráda chodím na krou.
(principy funkce a oblasti vyu ž ívání tabulkových procesor ů, struktura tabulky, vzorce a funkce obecn ě, adresace bun ě k - relativní a absolutní editace.
Pro č práv ě hotelový porcelán?. N ě co málo o G. Benedikt G. Benedikt je č eská porcelánka, kterou vlastní č eský majitel, její historie se za č ala.
LINKOVÁNÍ A PÁSKOVÁNÍ ZLATEM
Tupování BARVOU.
Od návrhu k výrobku.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_745.
Fyzikální aspekt vody.
PRAVÝ LEPT.
Rozdělení dekorace porcelánu podle nanášení na glazuru a pod glazuru
Pálení porcelánových výrobků.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_743.
Hammondovy varhany, Syntetyzéry, Keyboardy
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registra č ní č íslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona III/2VY_32_INOVACE_668.
AIRSOFT.
Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
KURZ PRVNÍ POMOCI Ve č tvrtek 13. února 2014 jsme navštívili Mendelovu st ř ední školu v Novém Ji č ín ě, kde si pro nás ž ákyn ě 4. ro č níku pod vedením.
Srpkovitá anémie.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_688.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registra č ní č íslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona III/2VY_32_INOVACE_672.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_695.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registra č ní č íslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona III/2VY_32_INOVACE_662.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_681.
Keramika 1 Chemie VY_32_INOVACE_234, 12. sada, CH ANOTACE
DEKORACE TISKEM.
KERAMICKÉ SUROVINY A MATERIÁLY.
FONDOVÁNÍ - STŘÍKÁNÍ.
PODGLAZUROVÁ DEKORACE
Toto je jeden z nejkrásn ě jších a nejsympati č t ě jších mail ů, který práv ě obíhají… P ř ekrásný týden p ř átelé !! Š ť astný p ř átelský týden !
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_686.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_685.
VY_32_INOVACE_VkZ.8.14-Postižené dítě a jeho okolí název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník – Člověk a zdraví.
Materiál používaný při dekorování keramiky
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registra č ní č íslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona III/2VY_32_INOVACE_667.
VYPALOVÁNÍ DEKOROVANÝCH VÝROBKŮ
DEKORACE EM.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
52_INOVACE_ZBO2_6164HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti.
LINKOVÁNÍ A PÁSKOVÁNÍ BARVOU. Pomůcky a materiál : sklen ě ná paleta na keramickou barvu porcelánový kalíšek na terpentýn ocelová st ě rka št ě tce na.
NAPODOBENÝ LEPT.
RAZÍTKOVÁNÍ BARVOU. Velmi málo používaná dekorace. Jedná se o přenášení motivu razítka na porcelánový výrobek a zaprašování barvou. Touto dekorační technologií.
DEKORAČNÍ TECHNIKY NA GLAZURU.
Dekorace keramického výrobku Dekorace keramického výrobku Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registra č ní č íslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona III/2VY_32_INOVACE_670.
Č ÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLUVYS_32_INOVACE_500_DEPILACE,EPILACE NÁZEV ŠKOLYVyšší odborná škola, St ř ední pr ů myslová škola.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Marie Havránková Název prezentace (DUMu): Odborný styl – popis pracovního postupu Název sady:Funkční styly pro 2.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Optimální naložení kontejneru ISO 1C.
PhDr. Pavel Be ň o Tel nebo
VY_32_INOVACE_Fi_II_17 Název Itálie a Řecko II. Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “ 3. Komunitní.
VÝUKOVÝ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Kód vzd ě lávacího materiálu: VY_62_INOVACE_0107 Název vzd ě lávacího materiálu: Ochranné.
Vypracovala Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mlado ň ovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE.
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_III.Vu_SBĚR.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradišt ě, p ř ísp ě vková organizace AUTOR: Mgr. Marcela Maršálková NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_VV_06.
Ikona je okno do jiného světa, dimenze, která nás přesahuje, jednoduše řečeno okno do nebe. Nechává nás nahlédnout do svého tajemství a zároveň skrze ni.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Dispoziční řešení prodejen.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Č íslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Č íslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Transkript prezentace:

VADY DEKORACE

Při dekoraci porcelánu můžou vznikat různé vady, které jsou ovlivněny jednak lidským faktorem a jednak materiálem. Proto musí být porcelánové výrobky, dekorační materiál a pomůcky dokonale připraveny a musí se dodržovat režim vypalování barev. Toto platí pro všechny druhy zdobení porcelánu.

Vady při zlacení Linkování a páskování Výrobek před dekorováním musí být zbavený prachu a mastnoty. Pokud tomu tak není způsobí to: rozpíjení linek, pásek přerušení souvislé linie Tyto vady mohou být způsobeny i nevhodným ředěním zlata, nebo použitím nesprávného ředidla a špatným protřepáním před použitím.

Ukázka Rozpité zlato Přerušovaná páska

Razítkování Rozpité kontury – špatné, opotřebované razítko Vyhoření zlata – silný nános vrstvy Fialovošedé zabarvení – slabý nános vrstvy

Ukázka vady razítka rozpité vytrhané správné

Vada po výpalu

Odstranění špatného razítka Při odstranění chybně provedeného úkonu musí být setření dokonalé, jinak zůstává po výpalu fialový flek.

Po výpalu

Odstranění vad při dekoraci zlatem Vady lze odstranit vygumová- ním speciální gumou na zlato.

Vady při dekoraci barvou Zde hraje úlohu správně připravená barva. Krupičková barva – špatně utřená Flekatá barva – suchá Rozteklá barva – přemaštěná Po výpalu se loupe – silný nános

Suchá barva Špatně táhne, je vydřená.

Řídká přemaštěná barva Rozpíjí se, teče.

Nános barvy Silný nános po výpalu se loupe

Vady při dekoraci tiskem Správně nalakovaný a vystřižený obtisk musí být na výrobek správně nalepen a vyhlazen. Potrhaný tisk – nevyhlazené vrásky Vyhořelé fleky – vzduchové bubliny Vyvařený dekor – obráceně nalepený tisk Křivě nalepený tisk

Nevyhlazené vrásky Před výpalem Po výpalu

Vzduchové bubliny Před výpalem Po výpalu

Obráceně nalepený tisk Před výpalem Po výpalu

Vady vzniklé při výpalu Vinou špatného odvětrávání v zažíhací peci mohou vzniknout vady jako např. – rozpité kontury, matná barva. Špatným ložením v peci může dojít k sesunutí výrobků a tím k znehodnocení. Neproložení plochých výrobků vede k přilepení a následně k vytržení dekoru.

KONTROLNÍ OTÁZKY

Otázka Jak jsou ovlivňovány vady vzniklé při dekoraci?

Odpověď Vady při dekoraci jsou ovlivněny jednak lidským faktorem a jednak materiálem.

Otázka Co musíme udělat s výrobkem před dekorováním?

Odpověď Před dekorováním musíme výrobky zbavit prachu a mastnoty.

Otázka Co způsobí silný nános barvy po výpalu?

Odpověď Silný nános barvy způsobí olupování po výpalu.

Otázka Čím lze odstranit vady zlata po výpalu?

Odpověď Vady zlata lze odstranit speciální gumou na zlato.