Lukáš Křovák Manažer divize Windows Client Microsoft Česká republika

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

Využití cloudových služeb ve školství
Dotykove zařízení V cloudu Propojený se sociálními sítěmi Nové scénáře.
Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Microsoft 5. Windows Live Essentials. Co je Windows Live Essentials ? Balíček moderních aplikací Dostupný zdarma V českém jazyce Další vývoj.
Windows 8 ZMVS. Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a.
OEMFPPOpen Open Value (s omezeným rozsahem) Open Value (pro celou společnost)OVSSelect PlusEAEAS Zákaznický profil Organizace kupující nový počítač nebo.
| Copyright© 2010 Microsoft Corporation Markéta Douděrová Microsoft PŘEDSTAVENÍ:
Polycom® RealPresence® Desktop
1 Small Business Windows XP Professional Platforma pro zpracování zpráv (Messaging Platform) 6 září, 2001.
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Tomáš Baďura ARI.  Mnoho velkých společností dávno začalo prosazovat přesun výpočetního výkonu IT do velkých datových center.  Decentralizované systémy.
Aleš Chudý ředitel divize IW Microsoft Slovakia.
Správa počítačů z cloudu Tomáš Kantůrek IT Evangelist Microsoft.
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
OREA Hotel Voroněž 5. – TOP Hotel Praha 7. –
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Vaše jistota na trhu IT Důvěryhodná výpočetní základna Ladislav Šolc Microsoft, s.r.o. Solution.
Představení Office365 Břetislav Regner PROJEKT financovaný
Palatinum Excellence Software na řízení firmy. 1.Proč Software Excellence 2.Představení Software Excellence 3.Jak zavést do praxe Obsah Prezentace.
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
Markéta Mead Anti-Piracy Manager Microsoft Česká republika.
Bezpečnost na platformě Microsoft & Petr Hartmann Solution Specialist Microsoft.
Řízené služby v praxi. CENA - NIŽŠÍ TCO - SNADNÁ KONTROLA NAD INVESTIČNÍMI A PROVOZNÍMI NÁKLADY Provozní náklady Porovnání nákladů při pořízení systému.
1 | Kaspersky Endpoint Security Přehled. 2 | Kaspersky Endpoint Security Kaspersky Endpoint Security for Windows Kaspersky Endpoint Security for Mac Kaspersky.
Oracle a svět HCM Alexandr Pomazal Senior Sales Manager.
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
E-Learning Strategie společnosti Microsoft pro podporu vzdělávání
Simon, Štancl, Vajdl, Valenta.  Sunnysoft mControl je komplexní řešení pro kontrolu a správu firemních PDA zařízení. Jde o nový produkt na trhu přinášející.
Zvyšování kvality poskytovaných služeb - efektivní řízení servisní péče Konference SIS2010, Brno Petr Bříza, Versino CZ, s.r.o.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-14.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
Obchodní spolupráce pro vývojářské společnosti Veronika Macáková ISV Partner Account Manager
Ing. František Hůlka lektor webináře pro ICT metodiky
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
Seznámení se službami Office 365 Microsoft Online Services Přechod ze sady BPOS na služby Office 365 pro stávající uživatele BPOS.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Windows Intune Tomáš Kantůrek.
Partner SBSC evening university , Čestlice.
Předplatné pro více zařízení Katka Office 365 pro domácnosti* Office 365 pro vysokoškoláky* Office 365 Small Business Premium Trvalá práva pro 1 PC nebo.
Copyright 2009 FUJITSU TECHNOLOGY SOLUTIONS Luboš Výrostek Clearingové centrum centrální smlouvy.
Kam kráčí telekomunikační sítě Morava a Slovensko Jiří Lešek (ředitel velkoobchodu datových národních služeb) Milan Petrásek (produktový.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Příležitost pro partnery s Windows 7 Lukáš Křovák Produktový manažer divize Windows
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
Kamasová Silvie 9.C. Mozilla firefox Rychlejší prohlížení webu Blokování vyskakovacích oken Prohlížení stránek v panelech Snadná změna vzhledu Intuitivní.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Windows XP a live distribuce Knoppix, Danix apod
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Nokia Czech Republic, s.r.o. Igor Šmerda, program manager.
Aktuální bezpečnostní výzvy … a jak na ně ….. v praxi Dalibor Lukeš Platform and Security Manager Microsoft Czech and Slovak Michal Pechan Production Stream.
Windows 7.
Ivana Topolová VŠE v Praze
4/18/2017 7:41 PM Lukáš Svoboda.
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Windows 7. stejné HW požadavky jako Vista dokonce možná i o malinko nižší snaha prosadit i do netbooků, nettopů a podobných zařízení s nižším výkonem.
Tomáš Kantůrek IT Evangelist, Microsoft. Správa a zabezpečení PC kdekoliv Jednoduchá webová konzole pro správu Správa mobilních pracovníků.
Operační systém Windows
Operační systém Windows
Windows 7.
Transkript prezentace:

Lukáš Křovák Manažer divize Windows Client Microsoft Česká republika

Velikost trhu a příležitosti – situace loni Celkem přes 4,6 miliónu počítačů v ČR Více než 50% počítačů splňuje HW požadavky systému Windows 7 Od uvedení systému do konce roku 2010 se prodá více než 1 milión počítačů s tímto systémem Každé Euro, které vydělá Microsoft na systému Windows 7, vygeneruje pro partnery zhruba 19,18 EUR* 40,7% HW 36,3% SW 23,0% služby *Zdroj IDC, The Economic Impact of Windows 7 Study, 2009

Velikost trhu a příležitosti – situace letos Celkem 5,27 miliónu počítačů v ČR V následujícím roce se prodá cca 1,4 miliónu počítačů v ČR Prodáno více než 175 miliónů licencí Windows 7 Od uvedení systému do konce roku 2010 se v ČR prodá více než 1 milión počítačů s Windows 7 Windows XP se blíží ke svému konci Již se neprodává – pouze skladové zásoby Windows XP Home na netboocích skončí na podzim 2010 Ukončení podpory 14. dubna 2014 pro Windows XP SP3 SP2 a starší aktualizace již nepodporovány

Na co se zaměřit při prodeji Prodej správné licence Domácnosti – Windows 7 Home Premium Organizace – Windows 7 Professional Spokojený/nespokojený zákazník Možný prodej dalšího SW, HW, služeb Co dělat, když si zákazník vybere model s nevhodným typem licence, např. Home Premium do organizace? Nabídnout Windows Anytime Upgrade Pomoc zákazníkům s přechodem na Windows 7 Odstranění problému s kompatibilitou aplikací Přeinstalace počítače, migrace dat a instalace aplikací Změnu způsobu správy počítače, aplikací, instalací

Raďte uživatelům s výběrem počítače Výhody a nevýhody různých typů počítačů Desktop Nettop All in one Notebook Netbook Tablet Windows platforma obrovské množství různých typů počítačů od různých výrobců => vysoká míra inovace a konkurence největší množství aplikací a zařízení na trhu

Proč prodávat Software Assurance k počítači s OEM licencí? Výhody pro zákazníka Windows 7 ve verzi Enterprise Právo k nákupu sady nástrojů Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP) Právo na provoz 4 systémů Windows ve virtuálním prostředí nebo 2 fyzické instalace Licence VDA pro virtualizaci desktopu VDI (zdarma) Další společné výhody Software Assurance Příležitost pro vás Služby spojené s nasazením dodatečných technologií System Center, Windows Server DirectAccess, BranchCache, BitLocker MDOP

Proč přejít na Windows 7 co nejdříve? Hlavní důvody Úspora energie Růst produktivity uživatelů Snažší správa koncových stanic Nové technologie Konkrétní čísla 44 hodin úspora času/rok – běžné činnosti* úspora nákladů za rok na počítač 1400 USD* *Studie IDC - The Benefit of Using Windows 7 in Small and Medium-Sized Businesses Úspora času spojená s běžnými uživatelskými činnostmi je za rok 44 hodin, Windows 7 ve srovnání s předchozími verzemi, většinou Windows XP.

Legalizace Windows Podíl počítačů s nelegálním systémem Windows stále vysoký = obchodní příležitost Počítač zakoupený bez operačního systému je horkým adeptem pro použití nelegálního OS Rizika spojená s nelegálním softwarem Bezpečnost Právní a finanční postih Ztráta času Možnosti legalizace systému Windows GGK (W7 HP, W7 Professional, XP Professional) GGWA (GGWA-SMO, GGWA-A) FPP GGOK

Co je Windows Intune? On-line služba pro pokročilou správu koncových stanic Není nutná žádná infrastruktura pro správu koncových stanic na straně zákazníka, vše přístupné přes webové rozhraní. Informace o počítačích shromažďována a hostována v datových centrech společnosti Microsoft. Ochrana počítače před malwarem Microsoft Malware Protection Engine Kombinace Forefront Endpoint Protection a Micrsoft Security Essentials Předplatné, díky němuž získá zákazník přístup k Windows 7 Enterprise a nástrojům Microsoft Desktop Optimization Pack

Výzvy mnoha organizací při správě počítačů Řešení v podobě cloudových služeb a systému Windows 7 Několik konfigurací PC, různé verze a licence Správa a zabezpečení počítačů kdekoliv (cloudová služba) Pracovníci v mnoha pobočkách, terénu Nejnovější systém Winodws (jednotná platforma Windows 7) Není k dispozici nástroj pro kontrolu/správu počítačů Flexibilní řešení pro všechny typy organizací (maximalizace technologie s minimální investicí) Vysoká počáteční investice do nástrojů pro správu PC

Příležitost pro vás Více obchodních příležitostí Možnost obsloužit více zákazníků Další projekty související s Windows 7 Pravidelné platby za používání Windows Intune 100 uživatelů = 1. rok 2 376 USD, 2. a další roky 792 USD Zjednodušení poskytovaných služeb Standardizace prostředí u zákazníků Správa a zabezpečení jakýchkoli počítačů Stejná správa mnoha zákazníků Zlepšení spokojenosti zákazníka Snížení počtu problémů a zlepšení provozuschopnosti Rychlejší reakce na vzniklé problémy Lepší technologie pro zákazníky

Windows Intune prodejní model Microsoft Online Services Partner Sales Model Windows Intune používá stejný prodejní model jako BPOS 1 2 3 4 Registrace Prodej Nákup Tržba/příjem Podpis smlouvy Microsoft Online Services Agreement v případě, že nejste Online Services reseller Otevřete Objednávku jménem zákazníka prostřednictvím Microsoft Online Commerce Portal (MOCP) Zákazník dokončí objednávku přes MOCP a obdrží přístup ke službě Windows Intune a stažení VL obrazů Windows Partner obdrží: První rok 12% z částky ročního předplatného 6% každý rok z částky ročního předplatného pro aktivní smlouvy Partnerský prodejní model 18% první rok 12% za nového zákazníka 6% další roky Microsoft Partner Zákazník Windows Intune prodej Smlouva a fakturace

Dostupnost, ceny, další kroky Dostupnost – začátek roku 2011 Cena bude upřesněna (hrubá cena předběžně stanovena na 11 EUR/počítač/měsíc) MDOP jako dodatečná koupě 1EUR/počítač/měsíc Více informací o produktu na www.windowsintune.com (v angličtině) Podepiště smlouvu Microsoft Online Services Agreement v případě, že nejste Online Services reseller – možnost prodávat následně: BPOS Windows Intune Microsoft Dynamics CRM Online Další služby Microsoftu v budoucnu www.quickstartonlineservices.com

DEMO Windows Intune

S IE9 přichází „nová éra“ webu Akcelerovaná grafika Stírání hranic mezi lokální aplikací a webovou Zaměřeno na webovou stránku a její obsah Nové minimalistické uživatelské rozhraní Využití grafiky počítače Nové funkce ve Windows 7 IE s největší podporou webových standardů Bezpečnost a ochrana osobních údajů Rychlejší Nový DOM a JavaScript engine Intuitivní rozhraní pro vypnutí doplňků zpomalující IE9

Dostupný od 15. září 2010 večer v Beta verzi česká verze pro Windows 7 (32/64bit, Vista 32bit) není dostupný pro Windows XP Beta verze bude plnohodnotným prohlížečem, který bude možné plně využít Kompatibility mód s IE8/IE7

Poštovní schránka zdarma s těmito výhodami Neomezená kapacita schránky Integrovaný Windows Live Messenger Pokročilé filtrování nevyžádané pošty Jednoduchý způsob správy a čištění schránky Zobrazení, úprava a sdílení souborů Word, Excel, PowerPoint a OneNote Integrace dalších e-mailových účtů, např. Gmail, Yahoo! Mail Obsah a aktualizace ze sociálních sítí Facebook, LinkedIn, YouTube a další Kalendář

Bezplatné on-line úložiště Kapacita 25GB Možnost ukládat fotografie, videa a dokumenty Sdílení s ostatními uživateli – nastavneí práv Propojení na Office Web Apps – online dokumenty Word, Excel, PowerPoint, OneNote Přístup z telefonu

Doplňkové programy pro Windows 7 Vazba na služby Windows Live Programy zdarma Fotogalerie Mail Movie Maker Messenger Writer Zabezpečení rodiny Toolbar Doplňkové programy pro Windows 7 Vazba na služby Windows Live Hotmail, Messenger, Fotografie, SkyDrive

Microsoft Live@edu Služby pro komunikaci a spolupráci určené školám - zdarma, co-branded Spravováno studenty Spravováno IT oddělením 10GB hostovaný Exchange Office Web Apps na Skydrive Office Web Apps + SharePoint (v budoucnu) 25GB online datové úložiště na Skydrive Windows Live Messenger Windows PowerShell Exchange Web Services Windows Live Messenger Connect API: …a přístupné přes web, Windows Live Essentials, aplikace Office i mobilní zařízení. Vše propojeno přes Windows Live ID

Kde je hodnota pro partnery? Služby nasazení Standardní nasazení: Zřízení a nastavení domény Nastavení admin přístupů Nastavení emailových služeb Vytvoření uživatelských účtů Prvotní aktivace účtů Pokročilé nasazení: Konfigurace toku emailů (složitější příp.) Nastavení prvků kontroly (i legislativní) SSO Toolkit Integrace do portálů / řešení zákazníka Automatický identity management (ILM) Integrace s adresářovými službami (AD) Migrace z jiných řešení SI / ISV Partnerská řešení a služby SharePoint, Exchange, ILM, SQL atd. Cross-sell / Up-sell SI / ISV Rozšíření možností řešení od partnera Vylepšení vlastního řešení zákazníka Snížení nákladů Integrace Live@edu služeb ISV

Microsoft Live@edu Zdroje informací, kontakty http://www.liveatedu.com http://www.liveatedu.cz http://help.outlook.com http://www.modernispravce.cz Kontaktní osoba: Jiří Kadavý Solution Specialist – Education Microsoft ČR v-jirika@microsoft.com

Windows® MultiPoint™ Server 2010

Některé z problémů s ICT ve školství Omezené finanční prostředky na nové počítače Omezené finanční prostředky na správu ICT prostředí Omezené možnosti a prostředky pro další vzdělávání učitelů v oblasti ICT Lepší vybavení ICT většinou znamená vyšší účty za elektřinu Je žádoucí maximálně využít investic do stávajícího HW – monitory, myši, klávesnice atd.

Řešení - Shared Resource Computing (SRC) O co se jedná? Použití výpočetního výkonu jediného počítače více uživateli v daný okamžik SRC pomáhá snížit celkové náklady vlastnictví (TCO) pro školy díky: Nižším nákladům na HW Nižším provozním nákladům Nižší náročnosti správy Nižší spotřebě energie 29

Co je k tomu potřeba? Windows® MultiPoint™ Server 2010 Přínosy Několik stanic sdílí výpočetní výkon jediného (host) počítače Každá uživatelská stanice, sestávající z klávesnice, myši a monitoru, je přímo připojena k host počítači Přínosy Školy mohou nabídnout více studentům přístup k ICT při nižším celkových nákladech (TCO) Studenti vidí vlastní pracovní plochu a ovládají vlastní uživatelské prostředí Učitelé bez detailních technických znalostí snadno vytvoří uživatelské účty, sdílí data se studenty atd. 30

Windows® MultiPoint™ Server 2010 v praxi 31

Jednoduché, ale efektivní řešení pro školy Navrženo pro netechnicky zaměřené vyučující Spravuje se jediný (host) počítač – nikoli několik, což šetří čas Uživatelské prostředí aplikace MultiPoint Manager umožňuje netechnickým vyučujícím připravit, nakonfigurovat a spravovat studentské stanice Jednoduché pro učitele i studenty Známé prostředí Windows® učitelům i žákům usnadňuje orientaci bez nutnosti učit se nové věci 32

Jak jednoduché? Uživatelské prostředí MultiPoint Manageru umožňuje učitelům: Vidět, zda jsou žáci přihlášení, a na jaké stanici Připojit, odpojit, ukončit sessions žáků Zkontrolovat, zda je ke každé stanici připojen požadovaný HW Snadno centrálně přidat a odebrat uživatelské účty Spravovat uživatelské účty – nastavovat přístupová práva, hesla atd.

Známé prostředí Windows Poskytuje základní vlastnosti Windows 7 např. uživatelská plocha, Internet Explorer, Windows Media Player, Windows Search, Jump Lists, Malování atd. Umožňuje žákům přizpůsobit si uživatelské prostředí - např. ikony na ploše a Start menu, hlavní panel atd. Systém si zapamatuje jejich nastavení bez ohledu na to, ke které stanici se příště přihlásí.

Varianta s více grafickými kartami Hardwarové varianty USB varianta Varianta s více grafickými kartami STANICE 1 STANICE 2 STANICE 3 Video spojení HOST POČÍTAČ USB spojení Lesson Eight Dva kabely pro každou stanici (max. 5 metrů) Jeden kabel pro každou stanici (max. 5 metrů)

Doporučené HW nároky pro host počítač Scénář využití Do 4 uživatelů 5-6 uživatelů 8-10 uživatelů CPU RAM Produktivita Office, prohlížení internetu, školní aplikace X64 Dual-core 2GB 4GB 6GB Smíšené využití Produktivita plus: občasné přehrávání videa některými uživateli, občas současně Quad-core Intenzivní využití videí produktivita plus: časté přehrávání videa většinou uživatelů, často současně Nedoporučuje se Hard Disk: 10GB USB je vyžadováno pro všechna zařízení unikátní pro uživatele – klávesnice, myš, reproduktory apod. * Toto jsou hrubá doporučení. Konkrétní HW požadavky závisí na předpokládaném využití a možnostech daného HW. Vždy si ověřte funkčnost a bezproblémový chod na vašem HW a aplikacích.

Jak pořídit Windows® MultiPoint™ Server 2010? Windows® MultiPoint™ Server 2010 Academic Prodejní kanál Předinstalováno Original Equipment Manufacturer (OEM) Volume Licensing (Academic) Licencování Windows MultiPoint Server 2010 – na host počítači Windows MultiPoint Server 2010 Client Access License (CAL) – každá stanice a host počítač, je-li použit jako stanice Windows MultiPoint Server 2010 Academic Windows MultiPoint Server 2010 CAL spolu s Windows Server® 2008 CAL Připojení do domény & Group Policy NE – může se připojit pouze do workgroup ANO Uživatelské stanice Maximálně 10 Aktuální počet připojených stanic závisí na HW host počítače (procesor, paměť atd.), HW stanice (PCI-E nebo USB) a úlohách spouštěných uživateli Bez limitu

Děkuji za vaši pozornost a čas