Iniciační seminář 2014. Úkol 1 Výše uvedenou číselnou řadu jsem vytvořil podle určitého pravidla, řeknete-li mi jakoukoli jinou číselnou řadu, já vám.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IV. Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů
Advertisements

Prezentaci a projekt připravili: Vojta, Miky, Míša T., Míša K.
Základy fotografování kompozice snímku
Výdaje a rovnovážný HDP Martina Hedvičáková
F U N K C E II Funkce 5 Mocninná funkce 3 Čihák Plzeň 2013, 2014.
GEOMETRICKÉ TVARY v rozsahu učiva 1. stupně ZŠ
Welfare = „životní pohoda˝ „kvalita života” – PRODUKCE je hlavním cílem komerčních chovů: – Světová organizace pro výživu a zemědělství (FAO) udává,
Základní počítačové díly
Kinetická teorie látek
Halogenidy.
Procenta.
Kinematika 2. DRÁHA Mgr. Jana Oslancová VY_32_INOVACE_F1r0202.
MozkolamnaI. Byl vytvořen i.soubor do mozkolamny typu soutěže „Prověř sám sebe“, který byl také předveden pro veřejnost na akci Věda na radnici. Vyzkoušejte.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Hra na zapamatování Informace o hře Vytvořil: Jakub Hrubý 6.A
Statistika 8. ročník Autorem materiálu je Mgr. Jana Čulíková
LOM SVĚTLA Jaroslav Solfronk 2013 Příroda II.
Problematika úvěrů a zadlužování ve finančním vzdělávání dětí Ing. Dušan Hradil sekce Finanční trh Ministerstvo financí 3. odborný seminář „Měření finanční.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o. Tato prezentace.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“
Fakulta životního prostředí Katedra informatiky a geoinformatiky
Laboratorní práce č. 3 Vlastnosti aktivního uhlí Mgr. Helena Roubalová
Jaderná energie Jádra atomů.
Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: Informatika Téma: Excel - tabulka a graf 2 Klíčová slova: Tabulka, součet, buňka,
Posloupnosti a jejich vlastnosti (2.část)
Základní charakteristiky látek
Zpracováno: Autor: Mgr. Dobruše Fajkusová
POČET PRAVDĚPODOBNOSTI
Galerie optických klamů
VY_32_INOVACE_M.2.10_Geometrické tvary-prezentace
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Draw – objekty Autor: Mgr. Vojtěch.
VLASTNOSTI GRAFŮ Vlastnosti grafů - kap. 3.
STATISTIKA Zdeňka Hudcová.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.04 Téma: PowerPoint Číslo.
Zdravotnický asistent, první ročník Diskriminace na základě věku Autor: Mgr. Lenka Březíková Vytvořeno: jaro 2012 SZŠ a VOŠZ Zlín ZA, 2. ročník, Planimetrie,
ZÁKLADNÍ GEOMETRICKÉ TVARY
Rozcvička Počítej zpaměti, zapisuj výsledky: -0, ,92 -0,02 0,04
Co je převodovka a převodový poměr?
INFORMATIKA 9 MS Excel IV. III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
MINIMUM MAXIMUM V MS Excel Tvůj úkol V souboru výšek chlapců a dívek vytvoř kopii Listu1 a přejmenuj ji na min_max. Z tohoto listu odstraň graf.
PROCENTA % % % 7. ročník ZŠ Vytvořila: Mgr. Marie Jíšová
Výpočty obvodů a obsahů rovinných obrazců
Příklad 1 Urči pravděpodobnost získání výhry ve Sportce pro 4 uhodnutá čísla. Řešení: Ve Sportce se losuje 6 výherních čísel ze 49 čísel v osudí. Výherní.
BAREVNÉ TVARY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Halogenidy Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
TVARY I. VY_32_INOVACE_5C_01 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 3 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Měření v sociálních vědách „Měřit všechno, co je měřitelné, a snažit se učitnit měřitelným vše, co dosud měřitelné není“. (Galileo Galilei)
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_12_17 Název materiáluOchranné.
Mezinárodní konference projektu Evropského fondu regionálního rozvoje „Diagnostika stavu znalostí a dovedností žáků v česko-slovenské příhraniční oblasti.
AZ KVÍZ Dělitelnost Spustit hru Pravidla hry
Tematická oblast Numizmatika Datum vytvoření Ročník 6. ročník osmiletého nebo 1. ročník čtyřletého gymnázia Stručný obsah Student se seznámí.
Jako jedna z částí úkolu Podpora gramotnosti, který řeší VÚP v Praze. Matematická gramotnost RNDr. Eva Zelendová.
Procenta. Základní pojmy procento % základ z procentová část č počet procent p.
Okruh: Grafomotorická cvičení Učební materiál č. 4: Najdi a vybarvi
STROMY A KOSTRY Stromy a kostry - odst. 3.2.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
VY_32_Inovace_4.3.7 Násobení a dělení 7 Matematika 3. ročník
Vzdělávací materiál zpracovaný v rámci projektů EU peníze školám
ZLOMEK JAKO ČÁST CELKU.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 2
VY_32_Inovace_ Násobení a dělení 10 Matematika 3. ročník
Histogram VY_32_INOVACE_GR_787.
Graf závislosti rychlosti na čase
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_08_Hra TEMA: Hra
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Matematika Funkce - opakování
GEOMETRICKÉ TVARY Poznáš je?.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_20 Síly.
Transkript prezentace:

Iniciační seminář 2014

Úkol 1 Výše uvedenou číselnou řadu jsem vytvořil podle určitého pravidla, řeknete-li mi jakoukoli jinou číselnou řadu, já vám řeknu zda byla či nebyla vytvořena v souladu s tímto pravidlem. Máte neomezený počet pokusů. Jak zní dané pravidlo? 2416

Úkol 2 83o  Kolik minimálně karet a které musím obrátit, abych jednoznačně potvrdil platnost/neplatnost následujícího pravidla? „Pokud je na lícové straně karty sudé číslo, je na rubové straně karty křížek.“

Úkol 3a Tento graf expozicí dětí Hg a Al z očkování a počtem diagnostikovaných případů autismu. Co nám tento graf říká o vztahu mezi autismem a expozicí těžkým kovům? R = 0,9024; p  1,

Úkol 3b Tento graf popisuje vztah mezi počtem vražd a % minoritní (nebílé) populace v jednotlivých státech USA → co nám graf říká o kriminalitě minorit?

Úkol 4 Roztok lugdunamu – přírůstek sladkosti odpovídající 3g/kg sacharózy, tedy 6-ti násobku běžného prahu citlivosti Roztok lugdunamu – 0; 1; 2 nebo 3 g/kg ? Pozitivní kontrola Negativní kontrolaExperiment

Úkol 5 Zvolil jsem si barvu (bílou nebo černou) a tvar (čtverec nebo kruh) – symbol, který má právě jednu z mnou zvolených vlastností je THOG. Černé kolečko je THOG. Určete, který další obrazec/které další obrazce je/jsou také THOG.

Úkol 6 Lindě je 31 let, je svobodná, otevřená a velmi bystrá. Vystudovala filosofickou fakultu. Jako student byla velmi angažována v antidiskriminačním hnutí a zabývala se otázkami sociální spravedlnosti, rovněž se účastnila protiválečných demonstrací a demonstrací proti jaderné energetice. Které z následujících tvrzení o Lindě je více pravděpodobné? 1.Linda je bankovní úřednice. 2.Linda je bankovní úřednice a aktivní feministka