Public relations pro stavební a developerské projekty a společnosti Zdeňka Kuhnová, managing director, IMPACT PR & Consultancy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Marketingový mix – Propagace (komunikace)
Advertisements

Komu se nelení, tomu se školení… 1. Co to vlastně je Public relations? 2. Co v těch novinách zase píšou? 3. Jaké máme publikum? 4. Jak se dělají noviny.
PROPAGACE MARKETING.
OVLIVŇOVÁNÍ SPOTŘEBITELE
Veronika Dubská A09B0007P KMA/MAB
Reklama v rozhodování firmy. Reklamní výdaje a jejich účinnost
UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ
Ing. Daniel Konczyna U Prostředí marketingu Ing. Daniel Konczyna U
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
ÚLOHA MARKETINGU V PODNIKU
EVENT MARKETING.
Co je PR? PRoboha PRůšvih PRosím PŘijeďte!. Existence PR je podmíněna schopností a ochotou efektivně komunikovat existencí komunikačních kanálů existencí.
Corporate identity Vítám Vás na přednášce.
Podnikatelské prostředí: Mezoprostředí
Outsourcing a Facility Management
VY_32_INOVACE_EKO_19 PROPAGACE I.
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Komunikační mix Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
9.Komunikace.
Internet jako nástroj vlivu ? Dana Bérová
Nástroje komunikačního mixu. Komunikační politika v územním marketingu Podstatou komunikační politiky je: prosazování produktu obce na trhu a vůči cílovým.
Propagace - Promotion -
Propagace Monika Ferdová, Radka Hejzlarová,
Firemní komunikace Obsah 1.Pojem firemní komunikace 2.Tvorba podnikové komunikace 3.Komunikace formou marketingových aktivit 4.Podniková kultura 5.Otázky.
Koncepce marketingového řízení
-v tržním hospodářství zaujímá klíčovou pozici
Podpora prodeje v MOB Maloobchod musí předat informace o své : společnosti, nabídce, cenách, cílové skupině zákazníků Podpora prodeje znamená cílenou komunikaci.
Marketingová komunikace
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 34Číslo.
Kotler-Armstrong: Marketing. Grada 2004, s.783
Marketingové prostředí
úvod pojetí a obsah marketingu
1.1. PUBLIC RELATIONS JAKO SOUČÁST MK doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Inovace je změna daného stavu a lze ji aplikovat ve všech směrech lidských aktivit. Tyto změny mají sedm řádů, sedm faktorů a sedm zdrojů. Inovační proces.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Marketingové prostředí obce
MARKETINGOVÝ MIX.
PUBLIC RELATIONS JAKO SOUČÁST MK doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc.
Ing. František Řezáč, Ph.D. Masarykova univerzita Public relations a řízení vztahů se zákazníky.
MARKETINGOVÝ MIX VE SLUŽBÁCH
Řízení a kontrola ve veřejné správě
8. Marketing.
Vítejte na Marketingu.
1 Neziskové organizace Neziskovky jsou nedělitelnou součástí občanské společnosti a jako takové mají nezastupitelnou roli v rozvoji demokracie a řešení.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
PROPAGACE EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Mgr. Petra Bartáková.
Václav Navrátil Sociální média jako nástroj vlastní propagace.
 Public relations se často překládá doslovně jako „veřejné vtahy“, avšak public relations jsou především procesem, jeho úkolem je tyto vztahy zlepšit.
MARKETING. Marketing Metoda řízení, při níž se zaměřujeme na potřeby zákazníků 1. výběr vhodné cílové skupiny 2. výběr marketingových nástrojů.
 Vztahy s veřejností můžeme zaznamenat už v dávné historii. V Mezopotámii, Asýrii, Persii a Egyptě, stejně jako v antickém Řecku a Římě se používalo.
Event Marketing. Komunikační mix podle účinku EfektKrátkodobýDlouhodobý ImageEvent marketing Reklama na značku Public relations Korporátní reklama Reklama.
Oblíbený předmět Public Relations Koudelová Lenka, 1.A.
Reklamní agentura. Reklamní agentura obvykle produkuje kreativní koncepty a materiály (TV reklamy, rozhlasové spoty, tiskové inzeráty a mnoho dalších),
Autor: Zuzana Dvořáková Vedoucí práce: Ing. Ludmila Opekarová, Ph.D.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb Název vyučovací oblasti: Public Relations v.
Kdo je to stakeholder? Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna
Marketingová komunikace. Účastníci Dodavatelé Odběratelé Veřejnost Zaměstnanci Státní a místní samospráva Umělci Znalci Kritici Žurnalisté Sponzoři.
Sponzoring. Tři pilíře Sponzor (firma, podnik) Sponzorovaní (neziskové organizace) Zprostředkovatelé spolupráce (média)
Marketingové techniky
Osobní prodej Osobní forma komunikace s 1 nebo více zákazníky
Vítejte na Marketingu.
Lidé, procesy, partnerství
Sponzoring.
Marketingová komunikace
MARKETING V NEZISKOVÉM SEKTORU
Propagace, reklama VY_32_INOVACE_41_831
Lidé, procesy, partnerství
Transkript prezentace:

Public relations pro stavební a developerské projekty a společnosti Zdeňka Kuhnová, managing director, IMPACT PR & Consultancy

Public Relations Funkce řízení, která identifikuje, buduje a udržuje vzájemně výhodné vztahy (prostředí vzájemného porozumění) mezi organizací a různými skupinami veřejnosti, na kterých závisí její úspěch nebo neúspěch (aby bylo dosaženo cílů organizace).

Public Relations PR jsou proces směřující k vytvoření pozitivních postojů na základě znalostí nebo k přeměně negativních postojů a názorů na pozitivní. PR činnost je záměrné, plánované a dlouhodobé úsilí vytvářet a podporovat vzájemné pochopení a soulad mezi organizacemi a jejich veřejností.Institut Public Relations PR v praxi jsou umění a sociální věda analyzující trendy a jejich dopady a také poradenské služby managementu firem při provádění naplánovaných programů a aktivit, které poslouží jak zájmům organizace, taj zájmu veřejnosti. Mexická deklarace

Rozdíl mezi reklamou a PR Reklama kontrolujete, co se řekne kontrolujete, jak se to řekne kontrolujete, komu se to řekne kontrolujete, kdy se to řekne (zveřejní) kontrolujete, jak často se to řekne platíte za to PR nemáte žádnou kontrolu jako při reklamě pořídíte s podstatně menšími náklady (daleko větším úsilím a vynaložením času) má větší kredibilitu (dodává důvěryhodnosti)

Rozdíl mezi reklamou a PR PR Dlouhodobá komunikace společnosti, značky Budování vztahu vzájemného porozumění Vzbuzování zájmu médii  formulace sdělení a zpráv je kontrolovatelné pouze do určité míry Reklama Okamžitá propagace výrobku nebo služby Informování a motivování k nákupu Nákup prostoru v médiích  úplná kontrola nad zněním zprávy

Využití PR a reklamy při řízení podniku P U B L I C R E L A T I O N S R E K L A M A

Public Relations - vztahy s veřejností Cílové skupiny státní správa veřejnost místní veřejnost dotčená stavbou veřejnost využívající stavbu veřejnost se zájmem o tvorbu veřejného prostoru neziskový sektor média zákazníci nájemci komerčních prostor nájemci a kupující bytů a rodinných domů dodavatelé dodavatelé služeb a materiálu investoři banky, investiční fondy, soukromí investoři odborná veřejnost architekti, asociace a komory, opinion leaders zaměstnanci

Cíl komunikace Cílem je rozvíjení a udržování pozitivního vnímání a celkové pozitivní image společnosti; prevence či překonávání negativních vlivů na pověst společnosti. Důvěryhodná stabilní společnost Společnost zvyšující kvalitu života, tvořící hodnoty Spolehlivý obchodní partner Zodpovědný partner, který zohledňuje zájmy svých partnerů i zaměstnanců Společnost nabízející kvalitu a cenu ve výhodném poměru

Očekávatelná úskalí Potenciální příčiny krizové komunikace … pošramocená pověst branže »odběratelé a dodavatelé / výběrová řízení obstrukce a protesty v místě výstavby »petice občanů »protesty NGOs »odborní oponenti zpožďování výstavby »spekulace nedostatky v kvalitě vysoký stupeň konkurence » pomluvy, cenový dumping potíže s financováním, cashflow »spekulace

Obvyklé nástroje Public Relations vztahy s médii –regionální, celostátní, odborná a oborová přímé oslovení –direct marketing, lobby third party endorsement –odborní mluvčí, celebrity komunikační události – speciální akce publishing –interní i externí veřejnost Internet, Intranet, Extranet sponzoring a dárcovství interní komunikace

Vztahy s médii Zpráva Přizpůsobení prezentace zprávy individuálním potřebám médií Vytváření příznivého image a povědomí o firmě Pro-aktivita (iniciování témat, vytváření zajímavých mediálních příležitostí) Reakce na požadavky médií Diskuse, dialog - stát se respektovaným zdrojem informací ne jen o firmě, ale i o oboru, tzn. vybudování vztahu vzájemné důvěry