Mycroft Mind Sémantický a vizualizační engine nejen pro novou generaci eShopů InterSystems Sympozium 2009 www.mycroftmind.com.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INTERNET A WORL WIDE WEB JAKO SOUČÁST INFORMAČNÍHO SYSTÉMU ZÁKLADNÍ ŠKOLY Petr Vitásek, 2004 Diplomová práce.
Advertisements

Využití cloudových služeb ve školství
Poznejte jak je skvělé Mít to pod Kontrolou a máte svou infrastrukturu pod kontrolou Michal Hroch Produktový manažer Microsoft ČR.
Webové rozhraní pro datové úložiště
I. Dálkový přístup k postupům řešení životních situací Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele.
CXPath Dotazování nad heterogenními XML zdroji s pomocí konceptuálního schéma Jan Vávra, 21. dubna 2004
eGovernment – aplikace principů v ISKN
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Mobilní aplikace TECH/NTK. -cílem poskytnout rychlý a jednoduchý mobilní přístup k základním službám pro typické zákazníky NTK -část aplikační a informační.
školení internetového vyhledávače
Studie a zhodnocení domácích volně dostupných API mapových služeb Diplomová práce Vysoká škola Báňská – Technická univerzita Ostrava Hornicko – geologická.
Vyhledávání na Internetu
Ing. Jan Mittner IT445 – Komponenty UI, Mail.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
PROGRAMOVACÍ JAZYKY (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
Vedoucí:Dr.Ing.Bronislava Horáková Řešitel:Bc.Ondra Richard.
Technologie pro CI. Od technologií pro CI vyžadujeme především funkce vyhledávání v rozsáhlých databázích na základě libovolných dotazů, propojování a.
Základy práce s počítačem – lekce V.
1IT Relační datový model
HELPDESK Pomoc uživatelům s jejich IT problémy a zefektivnění práce servisních techniků.
INSPIRE Metadata Štěpán Kafka. Draft Implementing Rules Profil pro vyhledávání Obsah/vyhledávání (směrnice INSPIRE) a)Souhlas prostorových dat s implementačními.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Tomáš Janda
Relační databáze.
Tomáš Urych, ESO9 Intranet a.s.
XML Web Services: Včera, dnes a zítra Jaroslav Bengl Atlas.cz Atlas.cz.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: únor 2012,
Bc. Martin Dostal. Co to je sémantické vyhledávání? Vyhledávání s využitím "umělé inteligence" Vyhledávání v množině dat na stejné téma katastrofy sport.
Dokumentace objektů a zveřejnění funkcí
Internet a cestovní ruch
WWW – hypertextový informační systém
GIS??? Ve státní správě Karel Charvát. GIS?????? Je správné používat v souvislosti s využíváním prostorových informací ve státní správě, ale i v komerčním.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: únor 2012,
MUDr. David Hačkajlo Datové Centrum IKEM, ÚIK
Filtrace web stránek s využitím profilu uživatele Petr Doskočil
Informace a Informatika. Terminologie Informatika – anglicky information science Zabývá se zpracováním informací nejen na počítačích. Informatika (počítačová.
organizační struktury Implementace EOS III na Olomouckém kraji Pro:Krajský rok informatiky 2005 Autor:Jan Kadlec Datum:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_245 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
Česko a Slovensko, výhledy do budoucnosti Michal Tomek – InterSystems BV.
INTERNETOVÝ OBCHOD S POČÍTAČOVÝMI KOMPONENTY. PŘEDSTAVENÍ SKUPINY Zuzana Malaníková Ondřej Břížek Aleš Pěnkava Jiří Vávra Jaromír Veber.
Spojení obzorů: Lotus Domino a Caché/Ensemble Možnosti jsou i tam, kde je nečekáte…
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
Robert Hernady Regional Solution Architect Microsoft.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
Projekt Perfull Personifikovaný fulltextový vyhledavač Vedoucí: RNDr. Leo Galamboš, Ph.D. Řešitelé: Ondrej Bechera Vojtěch Kulvait Eva Kustrová Ondřej.
IDEA Web Systém 5.0 Pavel Bezstarosti IDEA spol. s r.o
Posílání fotek Letecká pošta- První web ne který můžeme umístit velké množství fotek.
Internet – služby Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Datové Centrum IKEM, ÚIK David Hačkajlo, Jana Hyánková, Daniela Němcová Datové Centrum IKEM, ÚIK Symposium InterSystems 2004, Praha.
Systém pro sledování vývoje cen produktů AVT LS 2015 Petr Kalas.
Selekční jazyky Současné trendy Přednáška č. 5 ( ) Filozofická fakulta Masarykova Univerzity, Kabinet knihovnictví - Ústav české literatury a knihovnictví.
Josef Bělehrádek, DiS Možnosti usnadnění a efektivnější práce v aplikaci Acta Publica.
Úvod do databází zkrácená verze.
© 2016 InterSystems Corporation. All rights reserved. Integrace OAuth 2.0 a OpenID Connect.
Inf Webové aplikace. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Yekaterina Vanina Yelena Vanina Arina Kositskikh Maxim Kim.
GIS HZS ČR odkud jdeme a kam směřujeme J. Lepeška, J. Forman, HZS Plzeňského kraje ISSS/LORIS 2010 Hradec Králové,
Seminář k soutěži Parádní web 21. leden 2014 Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský Brod.
Kyberšikana Denisa Opatrná ČJL+AJ. Centrum pro rodiče a děti Google  Je dostupné na
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
Skenování obálek a obsahů v praxi NK ČR Seminář účastníků SK ČR,
MAPY VY_32_INOVACE_20 Sada 6 ZPRACOVÁNÍ A VYUŽITÍ INFORMACÍ
Orientace a vyhledávání na internetu
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_17_16_internetový vyhledávač.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Pohled uživatele Jindřiška Pospíšilová Národní knihovna ČR
Využití sociálních sítí pro propagaci regionálních potravin
OnLine Analytical Processing ESF MU 2005 J.Skorkovský
Reklama na sociálních sítích
Transkript prezentace:

Mycroft Mind Sémantický a vizualizační engine nejen pro novou generaci eShopů InterSystems Sympozium

Problém Chci si přes internet koupit nějaká dobrá vína InterSystems Sympozium 2009

Jak se to dnes dělá  Vína (zboží) v eShopech je tříděno podle „objektivních“ vlastností jako např. země původu, cena, ročník, druh vína …  eShopy nabízí možnosti hledání zboží podle těchto „objektivních“ vlastností  Jak se podle těchto vlastností pozná dobré víno? InterSystems Sympozium 2009

Nevýhody  Pokaždé když jdu do eShopu musím sestavovat svůj dotaz z „objektivních“ vlastností  Pokud nejsem schopen vyjádřit co chci pomocí „objektivních“ vlastností, mám smůlu InterSystems Sympozium 2009

Jak to lze vylepšit  Umožnit definovat oblasti mého zájmu a podle toho hledat „subjektivně“  Možnost si oblasti mého zájmu uložit a používat je opakovaně jako filtr v různých eShopech  Možnost sdílet a vyměňovat si takto definované oblasti zájmu s kamarády a lidmi, jejichž názory respektuji InterSystems Sympozium 2009

Produkt  Sémantický vyhledávací engine Vyhledává pomocí mých zájmů a zájmů lidí, které respektuji  Vizualizační engine Prezentuje výsledky vyhledávání v 2D mapách  Analytical engine Nabízí vhled do komunity uživatelů a její vývoj InterSystems Sympozium 2009

Jak funguje  eShopy publikují svoje produktové katalogy (XML feed)  Z nich jsou generovány kategorie, které lze při vyhledávání využívat  Uživatelé mohou definovat svoje kategorie a pohledy (kombinacemi již existujících kategorií a pohledů)  Uživatelé mohou vytvářet, sdílet a distribuovat svoje kategorie a pohledy přes sociální sítě (Facebook, …) InterSystems Sympozium 2009

Jak je poskytován  Klientská část je implementována ve Flashi a lze ji vnořit do libovolného webu  Serverová část je poskytována jako služba dostupná z našeho service centra InterSystems Sympozium 2009

Pro koho je určen  eShopy  Poskytovatelé eShop engines  Obecně: IT řešení, které chtějí poskytnout komfortnější vyhledávací služby komunitě uživatelů InterSystems Sympozium 2009

Proč Caché  Synergická kombinace globálů, SQL a objektů  Webové služby  Silný programovací jazyk s přímým přístupem k datům (Object Script)  Vysoký výkon použitelný při indexování a analýze dat  ECP, mapování globálů InterSystems Sympozium 2009

Mycroft Mind InterSystems Sympozium 2009 Sémantický a vizualizační engine nejen pro novou generaci eShopů