Myšlenkové mapy Nina Čevorová 29.4.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
• Větší přehlednost dat • Grafické znázornění • Zakonzervování dat (podobně jako pdf) 2.
Advertisements

Vyhledávání informací na mapových serverech Ing. Zdeňka Javorková Základní škola Ostrava-Stará Bělá Určeno pro 6. ročník základní školy Vytvořeno v prosinci.
MS Office PowerPoint 2007 pro pokročilé – praktický kurz
Tvorba webových stránek
Základní struktura, metainformace
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.02/Ku Html dokument a jeho struktura Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
Internet pro programátory. Jaké nám dává internet možnosti? Jaké nám dává internet možnosti? …………………………..……………… Tematicky zaměřené portály a servery Internetové.
Jiří Dlouhý Centrum pro otázky životního prostředí UK Výuka v otevřeném virtuálním prostoru – Wikipedie, nebo vlastní wiki?
Systémový software Aplikační software
Softwarový systém DYNAST
MAPA BUDOV A ZAŘÍZENÍ V MAJETKU STATUTÁRNÍHO MĚSTA OLOMOUCE Jan Příborský.
Tutorial Zobrazení článku na EBSCOhost rozhraní
Elektronické prezentace Jiří Fejfar Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí - na závěr (pokud je nutno.
Metody zpracování vybraných témat (projektů)
KIP - KM 3. Myšlenkové mapy.
Jednoduché aplikace ve Windows Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_aplikace_widows Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
Praha6.cz Nové trendy v e-publishingu Statické stránky, mapa stránek, menu a fulltextové vyhledávání.
POJMOVÁ MAPA JAKO NÁSTROJ AKTIVNÍHO UČENÍ V MATEMATICE
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.01/Ku Základní pojmy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
Výstupy z GIS Pojmy a typy výstupů, aneb pro koho, co a jak Ing. Jiří Fejfar, Ph.D.
Vizualizace dat Jan Vágner 3MA381. Co je vizualizace dat?  Matematická nebo fyzikální nebo jiná data či informace, která jsou převedena do grafického.
Matematické metody v ekonomice a řízení II
* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,
LiveContent Univerzální Formulářové Řešení Michal Petrtýl, Marek Beneš.
WebMathematica MathMl.CDF aneb ZASE JEDEN POVEDENÝ PROJEKT Petr Bělaška OA aVOŠE Zlín.
Myšlenkové mapy Michal Černý
WWW – hypertextový informační systém
Power Point– popis prostředí
HTML editory HTML editory se dělí na dva základní typy:
MYŠLENKOVÉ MAPY Udělej si svoji myšlenkovou mapu „Smysluplný obchod“ (semináře)
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
Vítá vás PowerPoint Nádherné prezentace navrhnete a předvedete snadno a s jistotou.
Vytvoření hypertextového odkazu
Referát č.8 Daniela Venusová.
Klikací mapy v GIMPu Tvorba tzv. klikacích (obrázkových) map s pomocí grafického editoru GIMP Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
Počítač a příslušenství
Elektronická prezentace Alžběta Srnová Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí– na závěr (pokud je nutno.
Myšlenkové mapy Jedním z prvních uživatelů byl Porfyrios z Tyru (232–304) -novoplatónský filosof. Jeho rodné jméno bylo Malchos („král“), ale po příchodu.
InstantAtlas dynamické webové interaktivní atlasy.
Podnikání na Internetu internet - zdroj informací Letní semestr 2005 Jana Holá III.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
Navigace a mapování pomocí GPS
MYŠLENKOVÉ MAPY ÚVOD A PRÁCE S NIMI MODUL KURZU PRÁCE S INFORMACEMI
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
INTERNETOVÉ ŘEŠENÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU Vedoucí práce: doc. RNDr. Vít Voženílek, CSc. Univerzita Palackého v Olomouci Přírodovědecká.
Jan Růžička, Leden /01/05 Proč pro prezentaci prostorových dat využívat nástrojů WWW Nízké náklady na vybavení klientského počítače Snadné zvýšení.
Výuka základů algoritmického myšlení na prvním stupni základních škol
Jak učit tvorbu www stránek Filip Procházka. Úvodem HTML není programovací jazyk, neobsahuje žádné programovací ani datové struktury, jejichž pochopení.
Generování 3D modelů budov pro potřeby vizualizace v prostředí Internetu Michal Kramář, G562 Diplomová práce.
ZVUKOVÁ KUCHAŘKA MENTÁLNÍHO MAPOVÁNÍ
Digitální portfolio Dominik Fellner Důvody a cíle: -Všichni máme přirozenou potřebu uchovávat a předávat svou historii a poznání. -Způsoby,
Myšlenkové mapy Myšlenkové mapy ("Mind maps") jsou jedním z mnoha způsobů strukturovaného záznamu informací. K vynálezu "moderních" myšlenkových map se.
TVORBA STUDIJNÍCH TEXTŮ V DISTANČNÍM VZDĚLÁVÁNÍ Simona F e i t o v á Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Využití citačních databází při psaní odborného textu.
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Vizualizační 3D projekt rozhleden na území Moravskoslezského kraje řešitel : vedoucí projektu : konzultant : zadavatel : Michal Osovský Mgr. Ivana Češková.
Jan Mánek. O čem budu povídat? Digitální fotografie – Google PICASA Slideshow z fotografií Bubliny v obrázcích Prezentace na internetu Dokumenty na internetu.
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt OBZORY MYŠLENOVÉ MAPY a jejich využití při.
Algoritmizace a programování Algoritmy 5 – Myšlenkové mapy.
Páteřní doprava ve městě Verze na web Město na zelné louce.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
ČAS Mgr. Alena Ščuková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Ščuková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Efektivní komunikace – cesta k úspěchu Modul II - Komunikace
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Myšlenkové mapy ve vzdělávání – software
Textový Editor.
Možnosti audio-vizuálních aplikací v IS MU Mgr. Jitka Daňková
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
Transkript prezentace:

Myšlenkové mapy Nina Čevorová 29.4.2009

AGENDA Myšlenkové mapy obecně Využití myšlenkových map Jak vytvořit myšlenkovou mapu Využití softwaru FreeMind Zdroje

MYŠLENKOVÉ MAPY OBECNĚ MM vychází z principu propojení pravé a levé hemisféry Graficky uspořádaný text doplněný obrázky s vyznačením souvislostí Vynálezce Tony Buzan Podobná schémata však již ze starého Řecka

VYUŽITÍ MYŠLENKOVÝCH MAP Pomáhají při strukturovaném psaní poznámek Nástroj analýzy a řešení problémů Nástroj pro efektivní plánování a řešení projektů Proč fungují? Pomáhají myslet nelineárně Otevírají kreativitu a nové cesty myšlení Více realistické Pomáhají se zapomínáním

JAK VYTVOŘIT MM Ručně Více user-friendly Možnost více se soustředit na téma Nelinkovaný papír A5 Pracovat bez pauz, hodnocení a úprav Doprostřed centrální myšlenka Kolem prostředky jak dosáhnout cíle Pomocí šipek stanoveny vazby a vztahy Doporučuje se využít barvy, obrázky, symboly

VYUŽITÍ SOFTWARE Freedownload software Bubbl.us – umožňuje mapy sdílet online FreeMind Pimki VUE – vizuální prostředí k porozumění, možnost využití pro vytváření prezentací Wikimindmap XMIND

VYUŽITÍ SOFTWARE Placené software 3D Topicscape Comapping ConsentDraw MINDMAP HeadCase Mind Mapper iMindMap – vytvořené Tony Buzanem Inspiration Software MindMapper MindMeister Mindmono OmniGraffle Personal Brain

FREEMIND Programovací jazyk: Java V češtině Důvody využití právě FreeMind: Zobrazuje trasu projektu, podúkoly, plnění úkolů, záznam času Workspace pro využití hledání v Google Grafické odkazy spojující uzly Možnost sbalit a zase rozbalit některé větve mapy a tím řídit složitost zobrazení Export do HTML, XHTML, PDF, Flash, JPEG, SVG

FREEMIND PRAKTICKÁ UKÁZKA

NEJVĚTŠÍ MM NA SVĚTĚ

POUŽITÉ INTERNETOVÉ ZDROJE: milosnemec.cz/clanek.php?id=147 mind-mapping.org/mindmapping-and-you/basic- introduction-to-mindmapping.html mujmac.cz/art/sw/myslenkove-mapy.html ceskaskola.cz/ICTveskole/Ar.asp?ARI=103438 abclinuxu.cz/clanky/recenze/myslenkove-mapy- a-aplikace-freemind-iv mindmaps.cz/search.php?rsvelikost=sab&rstext =all-phpRS-all&rstema=7