SENÁT PČR 11. ZÁŘÍ 2012 STANOVISKO SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV ČESKÉ REPUBLIKY K NÁVRHU KONCEPCE DOKONČENÍ REFORMY VEŘEJNÉ SPRÁVY ING. JOSEF BARTONĚK PŘEDSEDA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kolik opravdu stojí veřejná správa?
Advertisements

Samospráva venkovských obcí v komplexu veřejné správy.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
SYSTEMIZACE PRACOVNÍCH MÍST
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Prohlubování meziobecní spolupráce na území ORP Kutná Hora.
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
P ř íprava nového zákona o RUD Mgr. Petr Gazdík -starosta obce Suchá Loz -člen komise MF pro přípravu nového zákona o RUD.
Financování výkonu státní správy územních samosprávných celků
Příprava nového zákona o rozpočtovém určení daní.
Odbor veřejné správy a eGovernmentu v roce 2013
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ „Zdravotnictví nejvyšší kvality dostupné pro všechny!“ MUDr. David Rath.
Faktory ovlivňující výsledky zadávacích řízení - komparace veřejných zakázek zadaných obcemi a centrální státní správou Jan Pavel Listopad 2012 Názory.
Ekonomický pokles a hospodaření českých obcí a měst Ekonomický pokles a hospodaření českých obcí a měst Ing. Ivan Černý předseda Finanční komise SMO ČR.
1 Evropská dimenze ekonomické krize Ing. Oldřich Vlasák předseda SMO ČR a poslanec EP XII. Celostátní finanční konference 23. listopadu 2009.
POSTAVENÍ OBCÍ PO ROCE 1989 Mgr. Radko Martínek Senátor PČR Mgr. Radko Martínek Senátor PČR Mezinárodní konference k meziobecní spolupráci 28.
Nové volební období a očekávaní obcí a měst Nové volební období a očekávaní obcí a měst XIII. celostátní finanční konference – 2. – 3. prosince 2010 Ing.
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
Společná zemědělská politika Transformace organizací v resortu.
Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.
Reforma daňového systému Cíle vlády Efektivní veřejná správa Přátelské veřejné služby.
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Veřejná správa.
Finanční a rozpočtové právo
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Státní správa Petr Machala.
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
Obce jako oběť reforem? Obce jako oběť reforem? XIV. celostátní finanční konference 10. – 11. listopadu 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda SMO ČR Primátor.
Systém organizace finanční správy
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Územní členění státu a právo na samosprávu v ČR
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Převod kompetencí krajům (decentralizace a dekoncentrace) Ing. Světlana Kubíková Vrchní ředitelka sekce veřejné správy, Ministerstvo vnitra Praha, 24.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. arch. Lucie Poláková, Odbor územního plánování 16. září 2014 Přístup MMR k problematice postavení a působnosti městského.
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
Procesní modelování agend veřejné správy Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR Chomutov,
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
“Analýza agend a optimalizace výkonu státní správy v resortu životního prostředí” Aleš Vokál Ministerstvo životního prostředí.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Problematika exekucí ve veřejnoprávních smlouvách Ing. Michal Obrusník.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
1 Řešení rozporů při pořizování ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Územní samospráva a její organizace
Odměňování členů zastupitelstev ÚSC
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Veřejné opatrovnictví: Zkušenosti a pohled obcí
Právo člena zastupitelstva obce na informace
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
STANOVISKO SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV ČESKÉ REPUBLIKY K NÁVRHU KONCEPCE DOKONČENÍ REFORMY VEŘEJNÉ SPRÁVY ING. JOSEF BARTONĚK PŘEDSEDA SMS ČR SENÁT PČR.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
SAR Konference: 10 VIZÍ PRO STAVEBNÍ ROZVOJ PRAHY A ČR
Veřejný ochránce práv.
Střední Morava – křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
PODNIKATELSKÁ RADA 23. zasedání
Transkript prezentace:

SENÁT PČR 11. ZÁŘÍ 2012 STANOVISKO SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV ČESKÉ REPUBLIKY K NÁVRHU KONCEPCE DOKONČENÍ REFORMY VEŘEJNÉ SPRÁVY ING. JOSEF BARTONĚK PŘEDSEDA SMS ČR

1.K návrhu obecně 2.Úhrada výkonu přenesené působnosti 3.Legislativa 4.Centralizace výkonu služeb 5.Existence malých obcí OBSAH:

1. K NÁVRHU OBECNĚ -Nejedná se o návrh na dokončení, ale pokračování reformy (neřeší ústřední státní správu, jiná gesce) -Chybí analýza dosavadní reformy jako východisko -Přehnaný důraz návrhu na hledisko efektivnosti -Nedostatečné využití nových technologií

2. ÚHRADA VÝKONU PŘENESENÉ PŮSOBNOSTI -SMS ČR požaduje plnou úhradu výkonu PP -Přijatelná úhrada podle jednotlivých provedených výkonů

-Podpora projektu eSbírka, přístup ke všem závazným předpisům -Zjednodušení legislativy -Vyčíslení nákladů vyvolaných změnami legislativy a zajištění financí -Prostor a podmínky pro připomínkování zákonů 3. LEGISLATIVA

4. CENTRALIZACE VÝKONU SLUŽEB -NE omezování služeb na venkově matriky stavební úřady přesun agendy z obcí I. typu na ORP

-Nesprávné výchozí předpoklady – problém hustoty a efektivnosti malých obcí -NE tlakům na slučování obcí (zákonným, ekonomickým, odborným, administrativně byrokratickým, přesunem role na osadní výbory atd.) -NE násilnému vyprazdňování role menších obcí -Nedostatečné využití současných možností ke zjednodušení práce a administrativy 5. EXISTENCE MALÝCH OBCÍ

DĚKUJI ZA POZORNOST ING. JOSEF BARTONĚK PŘEDSEDA SMS ČR Tel.: SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV ČESKÉ REPUBLIKY