Repozitář AV ČR ASEP Repozitář AV ČR vznik 2. 1. 2012 I. VO II. VOIII. VO celkem Ústavy se smlouvou9 811 28 Ústavy bez smlouvy910 6 25 Počet uložených.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ASEP pracovní setkání Praha Brno.
Advertisements

DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
OPEN ACCESS Otevřený přístup k vědeckým informacím.
Získávání primárních dokumentů * Mgr. Miluše Mírková Univerzitní knihovna ZČU URL:
Pracovní setkání ASEP • Ukládání plných textů do ASEP ( příprava na hodnocení) ASEP jako repozitář, ASEP jako archiv • Citace a recenze v ASEP.
1 Repozitář MU Mgr. Michal Petr Odbor pro akademické kvalifikace a kvalitu
Systémy pro zpřístupňování eVŠKP DSPACE CZ Zpráva o české komunitě DSpace Zpracovala Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO.
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha.
ASEP-ARL Pracovní seminář Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i
Seminář pro začátečníky. Zpracovatel - 1 Pokud zpracovatel není vědec Potřebuje úplné podklady, na jejichž základě zpracuje záznam a odešle ho k vystavení.
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
Principy open access Když máte jedno jablko a já mám jedno jablko a ta jablka si vyměníme, tak stále budeme mít každý jedno jablko. Ale pokud máte myšlenku.
Iniciativa open access v roce 2011 Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO.
Open Access Week 24. – 30. října 2011 ciks.vse.cz/oa Open Access: podporujeme citační ohlasy 24. – 30. října 2011 Mezinárodní akce na.
Digitální publikace a e-knihy v Ústavu pro českou literaturu AV ČR Pavel Janáček, Michal Kosák, Praha,
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha Brno
Eva Filípková Informační zdroje = zdroje, který přináší uživatelům informace, = zdroje, který přináší uživatelům informace, poznatky.
Model řešení otevřeného přístupu Akademie věd ČR Iva Burešová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha,
8. prosinec 2009, PrahaSeminář ASEP Spolupráce Národního úložiště šedé literatury (NUŠL) a ústavů AV ČR Iveta Fürstová
Budování Digitální knihovny Vysokého učení technického v Brně Barbara Šímová /
Metodika hodnocení výsledků výzkumných organizací a hodnocení výsledků ukončených programů (platná pro léta 2013 až 2015) návrh od Rady vlády pro výzkum,
DSPACE na ZČU v Plzni 5. setkání uživatelů Dspace, Ostrava Ing. Radka Tichá Mgr. Anna Andrlová.
Podzimní seminář Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Otevřený přístup – Open Access (OA) Jak je definován a čeho se týká, proč je prosazován, jak ho zajistit… Mgr. Iva Prochásková, Mgr. Lucie.
Sherpa/ RoMEO Iva Burešová + rozšířený kolektiv ASEP.
Studijní IS a publikační činnost Jitka Brandejsová 8. října 2014 Fakulta informatiky Masarykovy univerzity.
Repozitář AV ČR, otevřený přístup a příprava na hodnocení vědeckých ústavů Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. Otevřené repozitáře , Brno.
Jarní seminář ASEP Jana Doleželová Praha, Knihovna AV ČR.
Půjčování čteček jako služba knihovny Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT Seminář E-knihy
Otevřený přístup (nejen v AV ČR) Iva Burešová Knihovna AV ČR, v. v. i. Open Access Week 2012.
Seminář ASEP Kolektiv ASEP Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha , Brno
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Sherpa/ RoMEO Iva Burešová + rozšířený kolektiv ASEP.
Podzimní seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna akademie věd, v. v. i. Praha,
Open Access v AV ČR Iva Burešová Knihovna AV ČR, v. v. i. Ostrava,
Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava
ASEP-ARL Jana Doleželová Seminář Knihovna AV ČR, Praha.
Realizace institucionální politiky podpory otevřeného přístupu Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. OPEN ACCESS: OTEVŘENÝ PŘÍSTUP K VĚDECKÝM INFORMACÍM.
Pracovní seminář ASEP IPAC 3 - novinky.
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
Publikace a hodnocení Publikace a vládní hodnocení vědy 2007.
Kontrola dat do RIV KONTROLY Doplnit data o nová pole struktury 2012 Zkontrolovat DOI, linky (pozor na dočasné odkazy) Zjistit duplicity (klient) Kontroly.
Pracovní setkání ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
Dana Sigmundová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Mazancová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, 8. a Ústřední knihovna FSS MU.
Klient ARL a IPAC pohled zpracovatele Nina Ramešová, Ústav informatiky AV ČR, v.v.i.
Miroslav Bartošek ÚVT MU x KIC MU
WINTER Template DSpace, OBD, WoS naše první pokusy o propojení 01 Lucie Vyčítalová Univerzitní knihovna Univerzity Pardubice Otevřené repozitáře 2013 Brno,
Návod pro vkládání výsledků vědy a výzkumu do IS.MUNI Mgr. Michal Petr Oddělení pro výzkum, rozvoj a projektovou podporu LF MU Platné pro rok 2011.
Seminář ASEP Jana Doleželová Knihovna AV ČR, v. v. i. Praha, Brno,
EndNoteWeb a ResearcherID – užitečné nástroje Web Of Science
Vyhledávání v IPACu Přístup ze stránek Knihovny AV ČR (ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz) Data od roku 1993 Kontrola zpracovaných.
3. Odborná literatura, její zdroje na Internetu a PřFUK
Katalogy a databáze I. Mgr. Anna Vitásková. Knihovny Národní knihovna Praha – Vědecká knihovna v Olomouci –
Open Access v AV ČR Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. 3. setkání českých uživatelů systému DSpace , Ostrava.
Bibliografická a rešeršní činnost Získávání primárních dokumentů 2011.
ZMĚNY VE VĚDECKÉ KOMUNIKACI - POHLED VYSOKOŠKOLSKÉ KNIHOVNY (POLITIKA AUTOARCHIVACE) Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT.
Digitální autoarchiv Národní lékařské knihovny Mgr. Lenka Maixnerová Národní lékařská knihovna.
Ing. Petr Sochor Výhody spolupráce OBD a DSpace Ing. Petr Sochor
Kurz pro doktorandy „ ELEKTRONICKÉ INFORMAČNÍ ZDROJE NA ČVUT “ Fakulta biomedicínského inženýrství Mgr. Zdeňka Civínová Ústřední knihovna ČVUT v Praze.
Evidence publikační činnosti dle Směrnice č. 2/2015 se zaměřením na ukládání plných textů Iva Prochásková, Lucie Melicharová Univerzitní knihovna UPa 19.
Knihovna AV ČR - evidence výsledků výzkumu v AV ČR Jana Doleželová, Zdeňka Chmelařová 1. ASEP – představení systému sběru dat v AV ČR 2. Systém ARL 3.
NÁVOD NA ZADÁVÁNÍ do databáze OBD dle úprav pro Open Access
Theses Abecední rejstřík klíčových slov.
Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
Ústřední knihovna FSS MU
OBD a open access Ukládání publikačních výsledků, druh výsledku J - recenzovaný odborný článek a druh výsledku D – stať (článek) ve sborníku z OBD do Digitální.
Transkript prezentace:

Repozitář AV ČR ASEP Repozitář AV ČR vznik I. VO II. VOIII. VO celkem Ústavy se smlouvou Ústavy bez smlouvy Počet uložených plných textů I. VO 643 II. VO205 III. VO265 Celkem ( )

Počet uložených plných textů do IR AV ( – celkem 1113 plných textů)

Druhy dokumentů v IR AV ČR ( ) Výzkumné zprávy 466 Článek ve sborníku 241 Článek v periodiku 238 Článek v impaktovaném periodiku 80 Abstrakt 39 Recenze 20 Patent 7 Sborníky 4 Kapitoly v knize 3 Certifikovaná metodika 1

Smlouva KNAV - Elsevier Smlouva umožňuje vkládat autorské preprinty do Institucionálního repozitáře AVČR. Autorské preprinty jsou plné texty, které mají stejnou podobu, jako článek v časopise, ale bez vydavatelského „lay-out“ (přesná podoba článku v periodiku) Embargo Ke každému periodiku je zadáno embargo, tj doba po kterou je možno daný preprint poskytovat na vyžádání. Po uplynutí této doby, je článek volně zpřístupněn.

Počet výsledků Elsevier ( ), jejichž postprinty je možno uložit do IR AV (podle vědních oblastí)

Počet výsledků Elsevier ( ), jejichž postprinty je možno uložit do IR AV (ústavy se smlouvou)

Repozitář AV ČR v roce 2013 Proškolení dalších zpracovatelů (pokud bude zájem) Uzavírání smluv s dalšími vydavateli o ukládání plných textů(např. SPRINGER, …) Tvorba statistických výstupů Plnění repozitáře – podpora zpracovatelů Úpravy repozitáře dle praktických zkušeností a námětů pracovišť

Proč ukládat záznamy do repozitáře Výhody: Plné texty všech dokumentů pracoviště na jednom místě, dostupné pro všechny zaměstnance bez přihlášení Využití při hodnocení – možnost nastavení dočasného přístupu pro hodnotitele Při kontrole Rady vlády (výsledků v RIV) – snadné poskytnutí dokumentů v době prázdnin, kdy tato kontrola probíhá Podpora politiky OA Dostupnost pro veřejnost – dle licenční politiky vydavatelů (OA, na vyžádání) Archivace dat a plných textů Permanentní link – neměnící se adresa s linkem na plný text Viditelnost výsledků pro běžné internetové vyhledávače – vyšší využití Ústavy (autoři) mají k dispozici spolehlivý systém, který je spravován KNAV Ústavy mohou vývoj a úpravy systému ovlivnit Nevýhody: Více práce pro zpracovatele