Generační Účetnictví K.D.. Úvod Současná FP dopadá na jedince generací: a)Současných b)Budoucích ad a) Jedinci odlišně platí daně a spotřebovávají veřejné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kolik opravdu stojí veřejná správa?
Advertisements

Vyhodnocení úspěšnosti fiskálních predikcí
MAKROEKONOMICKÁ SITUACE V ČESKÉ REPUBLICE
GENERALI TOP TALENT 2007 Návrh koncepce penzijní reformy Jan Krejsa.
ROZPOČET Mgr. Michal Oblouk.
Fiskální udržitelnost - definice a indikátory
DŮSLEDKY SOCIÁLNÍCH UDÁLOSTÍ V RODINĚ Šimon Plecháček.
Makroekonomie I ( Cvičení 12 – Fiskální politika - shrnutí )
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
Finanční statistika v národním účetnictví (makroekonomická analýza, 5HP501) Václav Rybáček kontakt: katedra institucionální ekonomie konzultace:
Představení sady indikátorů pro hodnocení dopadů návrhů Odborné komise pro důchodovou reformu a referenční (základní) varianty Jednání pracovního týmu.
Činnost Skupiny pro fiskální dopady stárnutí populace (AWG) Zbyněk Štork Smilovice
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Předpokládaný vývoj počtu osob v produktivním a důchodovém věku
Veřejné finance Ing. Vojtěch Jindra. Veřejné finance Finance představují proces tvorby, rozdělování a užití peněžních fondů a peněžního kapitálu. Finance.
Fiskální cyklus – dekompozice salda Lukáš Lang – oddělení Fiskálních predikcí a makroekonomického modelování, MF ČR.
Státní rozpočet Rozpočet přebytkový Rozpočet vyrovnaný
Ing. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)
Koncept PTJ a modelování mikrofinančních kritérií Jan Škorpík ČSA,
1/6 Makroekonomické dopady fiskální politiky Aleš Krejdl.
Co se má vyrábět, v jakém množství a kdy?
THEME 7 Social Security Welfare State Types of Social Security Systems.
Kritéria. Makrofinanční kritéria Výdaje důchodového systému v % HDP Příjmy důchodového systému v % HDP –při aplikaci makroekonomického scénáře jsou v.
Plnění Národního programu reforem Ing. Tomáš Zídek Ministerstvo financí ČR Odstraňování bariér konkurenceschopnosti EU a ČR.
Veřejné finance Ing. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)
VY_32_INOVACE_ 17 Státní rozpočet.  Je schvalován každý rok parlamentem  Obsahuje část příjmovou a část výdajovou VY_32_INOVACE_ 17 Státní rozpočet.
Citlivostní analýza k některým parametrům důchodového systému a migraci.
Makroekonomický scénář, nástin modelů a stručná zadání variant důchodové reformy Výkonný tým Smilovice,
Vnitřní míra výnosu – souhrnný ukazatel výnosnosti důchodového systému z pohledu jednotlivce Smilovice,
1 Důchodová reforma v České republice - aktuální informace - Vladimír Bezděk Praha, 3.května 2010, Smilovice.
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Navrhovaná reformní opatření důchodový systém Ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas.
Důchodový systém v České republice a jeho reforma zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění ve znění pozdějších předpisů.
Novela zákona o důchodovém pojištění (I. etapa důchodové reformy) Technická novela nového zákona o nemocenském pojištění Petr Nečas ministr práce a sociálních.
Fiskální politika.
Druhá fáze reformy veřejných rozpočtů - prorůstové daňové změny - Ministerstvo financí ČR
Evropský semestr a posílená koordinace hospodářských politik v EU Jakub Mazur Oddělení 532 Hospodářská a finanční politika EU Prezentace pro seminář MF.
Struktura přednášky Analýza poptávky
Česká fiskální politika jako přizpůsobovací mechanismus
Vývoj terciárního vzdělávání
TÉMA 10 VÝDAJE NA SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ. Člověk se dostane v životě do nesnází, v nichž potřebuje pomoc a podporu - peněžní, věcnou i jinou POMOC může.
Sociální pojištění Veřejný systém založený na rozpočtovém, nikoli pojistném principu. SZ a VZP.
Zatížení domácností důchodců daní z přidané hodnoty autor práce: (titul) Jméno a Příjmení vedoucí práce: (titul/y) Jméno a Příjmení (titul) (Vzorovou prezentaci.
Veřejné finance Veřejný sektor, veřejné statky
Rozpočty obcí a krajů v roce 2009 v návaznosti na aktuální ekonomický vývoj Ministerstvo financí ČR Praha červen 2009 Jan Zikl ředitel odboru financování.
Vliv demografického vývoje na důchodový systém v ČR Ing. Lenka Fulínová.
STATUTÁRNÍ MĚSTO CHOMUTOV Ing. Jan Mareš Závěrečný účet města za rok 2013.
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
Růst počtu lidí v poproduktivním věku jako zdroj ohrožení veřejných financí, formy penzijního připojištění v ČR a Evropě.
EKONOMICKÁ, FINANČNÍ, PRÁVNÍ A INSOLVENČNÍ ANDRAGOGIKA URČENÁ LEKTORŮM, PORADCŮM A DALŠÍM ÚČASTNÍKŮM VZDĚLÁVÁNÍ – CZ. 1.07/3.2.11/ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM:
DŮCHODOVÁ REFORMA. 2 Současné hlavní problémy I.pilíře Vnímání systému jako jednozdrojově financovaného (pouze pojistné) OSVČ - platí méně než 30% vyměřovacího.
Financování sociálního zabezpečení Mgr. Oldřich Hájek.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek. Téma na dnešní cvičení Příjmy a výdaje obce za léta 2,3,4,5 a 6 –Obecné příjmy a výdaje –Zohledňuje se: Počet obyvatel.
Makroekonomické aspekty demografického vývoje doc. Ing. Miroslav Kuře, CSC., Ing. Lucie Marková, Ph.D. SVŠES.
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
Příjmy a výdaje SR.
Rozpočtová a fiskální politika
Úvod do finanční vědy a financí
Hospodářská politika - cíle, nástroje a nositelé TNH 2 (S-3)
FISKÁLNÍ A MONETÁRNÍ POLITIKA
Redistribuční účinky daní
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování OE
Rozpočtová a fiskální politika
S P O T Ř E B A a Ú S P O R Y.
Rozpočtová a fiskální politika
Dlouhodobá udržitelnost veřejných financí
Zpráva o dlouhodobé udržitelnosti veřejných financí
Projekce veřejných příjmů a výdajů v oblasti zdravotnictví
Zatížení domácností důchodců daní z přidané hodnoty
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Transkript prezentace:

Generační Účetnictví K.D.

Úvod Současná FP dopadá na jedince generací: a)Současných b)Budoucích ad a) Jedinci odlišně platí daně a spotřebovávají veřejné statky v závislosti na věku ad b) Veškeré dluhy musí být splaceny Jak současná FP ovlivňuje bohatství současných a budoucích generací?

Generační Účetnictví Auerbach, Gokhale, Kotlikoff (…..) a)Mezičasový dopad FP při současném nastavení b)Která generace to zaplatí? Indikátor mezigenerační redistribuce Indikátor fiskální udržitelnosti Užitkové vs. finanční pojetí

Demografie

Generační Účetnictví Jak FP dopadá na průměrného jedince současné a budoucí generace 1)Existuje omezení spojující celkové účty současných a budoucích generací 2)Celkový generační účet žijících jedinců 3)Celkový generační účet jedinců ještě nenarozených splňující omezení

Čisté Daně a Vládní Výdaje Saldo položek, které závisí na věku a počtu jedinců a)příjmy: DPH, SPOTR, DPFO, ZSPOJ, DED, CORP, OPR b)výdaje: DUCHST, DUCHIN, NEM, NEZ, OSOC, SKOL, ZDRAV, OVYD Saldo položek, které nezávisí na počtu jedinců (G t ) a)příjmy: PROPINC, KAPPR, GRNT b)výdaje: ODVDOT, TRAN

DPH

Spotřební D aně

DPFO

Pojistné Sociálního Zabezpečení

Starobní a Vdovské Důchody

Dávky v Nezaměstnanosti

Výdaje na Školství

Výdaje na Zdravotnictví

Mezičasové Rozpočtové Omezení N t0,k celkové saldo čistých daní jedince narozeného v roce k v čase t0 G t upravené vládní výdaje v čase t D t veřejný dluh v t

Čisté Daně Současných Generací v t,k saldo čistých daní pro jedince narozeného v k v čase t P t,k Počet jedinců narozených v roce k v čase t

n 2002,k

Fiskální udržitelnost a)FP, která dopadá rozdílně na současné a budoucí generace, je nerovnovážná. Porovnání GÚ současné a budoucí generace (Residual approach) b)Aktuální nastavení FP platí také pro budoucí generace Výpočet celkové potřeby financování (Sustainability gap)

Residual approach I. a)Kvantifikace PV celkových čistých daní všech žijících jedinců (Bez vlivu omezení) b)Projekce vládních výdajů a kvantifikace PV v daném horizontu c)D t0 d)Změna velikosti a struktury populace ⇒ GÚ per capita

Residual approach II. GÚ žijících generací = Průměrná PV čistých daní po zbytek života GÚ dosud nenarozených generací = Průměrná PV celoživotních čistých daní

Nedostatky RA Současné a budoucí generace žijí souběžně Nelze explicitně stanovit výši daní a transferů, které by zajistily rovnováhu GA fut bere v úvahu pouze počty narozených Výsledek je kriticky závislý na formulaci položek čistých daní

Sustainability approach SG = celková PV potenciálních závazků Neinformuje o mezigeneračních přesunech Lze začlenit nápravná opatření

Sustainability approach GÚ konstruujeme stejně pro současné i budoucí generace ⇒ zohledňujeme celkový demografický vývoj Sustainability gap = potřeba financování plynoucí ze současného nastavení FP (PV veřejných příjmů, které chybí k nastolení generační rovnováhy)

Simulace G 2002 = mld., D 2001 =404.5 mld.

Závěr Generační účetnictví: Není nástroj prognózy Indikátor mezigenerační redistribuce Široce využívaný, ale existují specifika ČR: Současná FP se ceteris paribus jeví neudržitelná