Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:6. ročník – Člověk a společnost – Dějepis - Řím autor VM:Ing. Slánská Drahomíra.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Punské války Lukáš Kekrtů.
Advertisements

Zápas o Středomoří mezi Římem a Kartágem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se situací ve starověkém Římě ke.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s důvody, průběhem a výsledkem válek.
Boj o ovládnutí západního středomoří
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „ Výuka na gymnáziu podporovaná.
PUNSKÉ VÁLKY.
VY_32_INOVACE_M.6.01-Převody jednotek délky – PL
VY_32_INOVACE_M.6.02-Převody jednotek hmotnosti – PL
VY_32_INOVACE_M.6.03-Převody jednotek obsahu – PL
Řím a Kartágo v boji o vládu nad Středomořím
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:9. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Goniometrické funkce autor.
VY_32_INOVACE_M.3.16_Násobení a dělení č.7_prezentace
VY_32_INOVACE_M.3.17_Násobení a dělení č.8_prezentace
VY_32_INOVACE_Dj.6.01-Pravěk-prezentace
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
(264 – 146 př. Kr.) ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová
Zápas o Středomoří mezi Římem a Kartágem
VY_32_INOVACE_Dj.6.02-Pravěk-prezentace
Autor: Mgr. Eva Vondrková Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
STAROVĚKÝ ŘÍM.
Zápas o Středomoří mezi Římem a Kartágem
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Autor: Mgr. Eva Vondrková Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Pythagorova věta autor.
Punské války Opakování dosavadního vývoje starověkého Říma:
VY_32_INOVACE_Dj.9.18-Mínojská kultura-prezentace
Starověký Řím.
Punské války III. Římská expanze
Jméno autora: Mgr. L.Krivjanský Datum: Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor:Dějepis Tematický okruh: Období antiky.
VY_32_INOVACE_M.2.10_Geometrické tvary-prezentace
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:6. ročník – Člověk a společnost – Dějepis - Čína autor VM:Ing. Slánská Drahomíra.
Zápas o Středomoří mezi Římem a Kartágem.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu
Druhá punská válka ( př. n. l.)
VY_52_INOVACE_PRV.3.25 _Koloběh vody v přírodě_ pracovní list
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:7. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Celá čísla – Porovnávání.
Starověký Řím.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 DĚJEPIS.
STAROVĚKÝ ŘÍM.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:3. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Násobení a dělení autor.
Bitva u Kann Dějepis Autor: Pavel Hrstka
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:3. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Násobení a dělení autor.
VY_32_INOVACE_M.2.12 _Násobení a dělení č.3_ prezentace
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:7. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Celá čísla – Absolutní.
Dějepis Římská republika 1.
Boj o ovládnutí západního středomoří
Antický Řím – Římská republika II.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Mocniny s přirozeným mocnitelem.
Ovládnutí Itálie Římem
Punské války I. Petr Machala.
Starověký řím.
Římské výboje v západním Středomoří Ovládnutí Makedonie a Řecka.
Punské války Petr Procházka
Starověký řím 6. ročník NG.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
ŠKOLA: Základní škola a Mateřská škola Nemilany
Boj o ovládnutí západního středomoří
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Starověký řím 6. ročník NG.
Autor: Mgr. Božena Andrašková
VY_32_INOVACE_Lul_III_10 Punské války
ŘÍM III. PUNSKÉ VÁLKY.
Římské výboje v západním Středomoří
Zápas o Středomoří mezi Římem a Kartágem.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Gertruda Miličková NÁZEV: Starověký Řím – Punské války TÉMATICKÝ.
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Punské války 264 př. n. l.–146 př. n. l. Michal Šulista 1.C.
Anotace: Prezentace pro 6. ročník k výkladu a procvičení učiva.
Transkript prezentace:

název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:6. ročník – Člověk a společnost – Dějepis - Řím autor VM:Ing. Slánská Drahomíra období vytvoření VM:duben 2012 anotace:Výukový materiál je určen pro žáky 6.ročníku vzdělávacího oboru Dějepis, tematického okruhu – Řím. Formou prezentace zpracovává téma Punské války. VY_32_INOVACE_Dj.6.15-Punské války-prezentace

 důvodem těchto válek byla touha po nadvládě v západním Středomoří  vyhlásilo ji Kartágo  končí se porážkou Kartága na moři  Řím touto válkou získal Sicílii, Sardinii a Korsiku  Řím se stal námořní velmocí

 začala obsazením Hispánie (dnešní Španělsko) Puny  v čele punské armády stanul nejslavnější punský vojevůdce Hannibal  Cesta punské armády do Itálie vedla z Hispánie přes Alpy. Při přechodu Alp ztratil Hannibal mnoho tisíc vojáků a téměř všechny slony.

 bitva u Trasimenského jezera – porážka Římanů  bitva u Kann – Hannibal opět vítězí  Hannibal se dostal až k Římu, ale nezaútočil na něj  vylodění Římanů v Africe  odvolání Hannibala z Itálie bránit Kartágo

 vítězství římských vojsk pod vedením Cornelia Scipia  Kartágo muselo postoupit Římu všechna svoje území mimo Afriku, vydat všechny válečné slony i lodě.  dále Kartágo nesmělo vést žádnou válku bez svolení Římanů

 Punové, bez souhlasu Říma, bránili svá území proti útokům sousedních států  Římané vypověděli Kartágu válku  po dvou letech obléhání, roku 146 př. n. l., Římané dobyli Kartágo a srovnali ho se zemí