COMENIUS FIT FÜR EUROPA. 2009 - 2011 ZŠ Mendelova, Karviná, Česká republika ZŠ Hurbanova, Martin, Slovensko Lucas-Cranach-Schule, Gotha, Německo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KOPIDLNO
Medializace a popularizace ve vědě a odborné činnosti Tomáš Doseděl
Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ • 2 přihlášky • termín odevzdání přihlášek: do • termín přijímacích zkoušek: 22. a 23. dubna.
ECVET v Programu celoživotního učení
Sociální sítě.
Beach Centrum Club o.s. Nabídka spolupráce Sezóna
DĚTSKÝ SVĚT LVÍČEK. KDO JSME Dětský svět Lvíček patří k nejmodernějším zábavným parkům v Evropě na ploše 1250 m2. Můžete u nás prožít nezapomenutelný.
Interaktivní Evropa děti pro děti
Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Střední průmyslová škola, Karviná
TV studio FMK Univerzitní televize NEON TV. Základní informace - formální Tomáš Šula, UAAU/KVS1, KVS2 Televizní.
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
 ZŠ Záhuní je pokračováním bývalé ZŠ v Horní ulici, známé také pod pojmem,, chlapecká škola,,, která se nacházela v budově dnešního městského.
(Tvorba naučné stezky, na které se seznámíte s hlavními druhy našich dřevin)
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
Interaktivní Evropa děti pro děti Evropa pestrá i společná Jiří Sumbal ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
PROPAGACE PRÁCE SEKTOROVÉ RADY, JEJÍCH VÝSTUPŮ A CELÉ ZAKÁZKY NSK2.
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Základní škola Mendelova Adresa: ulice Einsteinova 2871, Karviná - Hranice Na škole pracuje: 30 učitelů 3 vychovatelé ŠD 2 asistentky pedagogů 16.
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
Moderní vzdělávací portál Tomáš Tuček a Ondřej Martinek
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Příklady úspěšného využití ICT prostředků ve výuce David Lesch, člen představenstva.
DIDO (Online informační portál pro hendikepované) Projekt DIDO, Posilování civilní společnosti v předvstupním procesu: Grantová podpora neziskových organizací.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2 přihlášky termín odevzdání přihlášek: do termín přijímacích zkoušek: 22. a 23. dubna (náhradní.
Všechno v mém životě souvisí
SVĚTOVÝ DEN VODY AQUA UNITED 2010 AQUA UNITED Vodní noc v aquaparcích Vodní týden v bazénech, wellness centrech aquaparcích a wellness.
WEBOVÝ PORTÁL ŽIVOT ONLINE.CZ. OBSAH Komu je portál určen Spolupráce Obsah portálu Návrh grafické podoby Účel.
E-Twinning day Gymnázium T.G.Masaryka Hustopeče.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
ETwinning - on-line spolupráce škol Aktivitu eTwinning, podporující virtuální propojení evropských škol pomocí informačních a komunikačních technologií,
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Ivana Brabcová. ZŠ Ľudovíta Štúra, Modra (SK) Stanislava Bojkovská Šk.rok 2005/2006  Projekt probíhal v německém, českém, slovenském jazyce.  Naším.
Petr Cileček Denisa Junáková
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2PRV2,3_26.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
Tisková konference 13. dubna 2016 Program  – Prezentace ke Světovému dni investičních fondů Jana Brodani, výkonná ředitelka AKAT 
EU peníze školám Zasíťování školy Rekonstrukce podlahy v tělocvičně Arboretum – Přírodní učebna Odborná pracovna humanitních předmětů Dokončení výměny.
MAPOVÁNÍ ŠKOLY ŠKOLA PRO DEMOKRACII. PRÁCE S KRITÉRIEMI ♦ s materiálem škola pro demokracii jsme pracovali v měsících únor a březen ♦ do práce byli především.
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
Z historie eTwinningu. Proč eTwinning? Součást Programu celoživotního učení (LLP) - Comenius součást KA2 Erasmus+ vznik 2005 fáze 2: září 2008 fáze 3:
Naše škola se do programu COMENIUS zařadila na podzim 2004, kdy jsme spolu s kolegy z Polska, Itálie a Španělska začali připravovat společný projekt pod.
Využití ICT ve výuce jazyků. CílCíl Cílem školení je seznámit se s možností využití ICT ve výuce anglického jazyka. Důraz je kladen na osvojení a praktické.
Hrajeme si s eTwinningem PRAMEŇÁCI, ZŠ A MŠ PRAMENY, KARVINÁ.
Základní a mateřská škola Mostkovice Prostějovská 243, Mostkovice
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Vítáme Vás na AG Dotazy Mgr. Jan Košárek, ředitel AG
Projekt GDA návrh PR podpory etapa: červen – srpen
Program CZ07 – Spolupráce škol
Přehled reklamní kampaně letiště Chotěboř pro Otevřené Mistrovství ČR v letecké akrobacii 2017 a Mistrovství Evropy v letecké akrobacii kategorie Advanced.
BSE České Budějovice o. s.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Sociální sítě a multimédia v Hrádku nad Nisou
Městská knihovna jevišovice
Jedu.cz|Individuální fundraising 2.0 – jak na to?
Co je to zdravá výživa ?
Transkript prezentace:

COMENIUS FIT FÜR EUROPA

ZŠ Mendelova, Karviná, Česká republika ZŠ Hurbanova, Martin, Slovensko Lucas-Cranach-Schule, Gotha, Německo

FIT PRO EVROPU SPORTOVNÍ TRÉNINK DUŠEVNÍ TRÉNINK ZDRAVÁ VÝŽIVA

Vzájemné představení měst a škol Plakát o škole a městě Videoprezentace města i školy Aktivity žáků: fotografie, videozáznamy, komentáře (texty i nahrávky) v nj

Sportovní trénink Medailónek o handicapovaném sportovci úspěšném na evropské úrovni Aktivity žáků: výběr sportovce, rozhovor, moderátorství a videozáznam pro „Mendel TV“

Návštěva Martina - 16 žáků + 3 učitelé - Mezinárodní olympiáda se smíšenými družstvy - Společná prezentace výstupů (medailonky)

Zdravá výživa Trojjazyčná mezinárodní kuchařka Aktivity žáků: Výběr a příprava pokrmů, překlady

Návštěva Gothy - 10 žáků + 4 učitelé - Společné vaření a příprava pohoštění

Duševní trénink Společný výukový program o zajímavostech, osobnostech a pamětihodnostech zemí EU (s využitím moderních informačních technologií) -Riskuj! (pro interaktivní tabule SMART board, ActivBoard) - „inteligentní nástěnný obraz“

Návštěva Karviné - Žáci 5. – 9. tříd - Plakát o zemi EU: - smíšené týmy - informační centra - komunikace pouze v Nj a Aj - prezentace výstupů širší veřejnosti + „MendelTV“

PREZENTACE VÝSTUPŮ PROJEKTU Informační tabule škol, nástěnky (Den otevřených dveří) TISK (články v novinách – společné vaření) TELEVIZE (televizní reportáž – sportovní olympiáda) INTERNET (webové stránky škol, facebook - výukový software, videa a fotografie)

Začlenění projektu do vyučování: 1.stupeň: spolupráce na přípravách návštěvy u nás, průvodci školou, členové smíšených mezinárodních týmů, výroba dárků, využití nových výukových materiálů ve vyučovacích hodinách… 2.stupeň navíc: NJ-překlady, MV-reportáže, videa, nahrávky, OV-naše město, škola, Z-tvorba i využití nových výuk. materiálů, DOM-příprava pokrmů, VV-tvorba dárků a výstupů, TV-handicapovaní sportovci, atd.

Děkujeme za pozornost.