Pohyby na finančních trzích Společnost v potížíchKdo pomohl Bear Stearns JP Morgan(březen 2008) Countrywide FinancialBank of America(červen 2008) Fannie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchody na burze Ing. Zdeněk Jelínek.
Advertisements

Lehman Brothers Holding Inc.
Představení společnosti
J APONSKÁ EKONOMIKA Poválečný ekonomický zázrak. J APONSKO OBECNĚ Ostrovní stát, 4 hlavní ostrovy Hlavní město: Tokyo Počet obyvatel: 127,4 mil (10.)
CO JE TO SVĚTOVÁ HOSPODÁŘSKÁ KRIZE?
Investiční certifikáty a příklady jejich použití
NEJLEPŠÍ KVALITOU PENĚZ JE JEJICH KVANTITA KKCG FINANCE Aktivní správa peněžních prostředků ATLANTIK AM Ekonomický zlom – vyfouknutí bublin a jak dál?
Investiční společnosti a podílové fondy
Zadlužení, inflace, demografie
Nástroje finančního trhu
ÚROKOVÉ SAZBY V PRAXI Stanislav Polouček Slezská univerzita Obchodně podnikatelská fakulta, Karviná.
Zlatá střední cesta aneb Vyvážené investiční řešení
Druhá mezinárodní konference k finanční gramotnosti Praha, 27. listopadu 2009 Eva Zamrazilová členka bankovní rady ČNB Finanční krize a finanční gramotnost.
Kdy nakoupit a kdy prodat? Časovat či nečasovat investice? Ing. Martin Viktora ředitel úseku podpory prodeje Investiční společnost.
Vývoj úvěrů a úrokových sazeb Dopady krize na transmisi měnové politiky Tomáš Holub Ředitel sekce měnové a statistiky Smilovice,
1 ČLFA se představuje ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  48 členů  cíle prosazovat prostředí vhodné pro finanční produkty (právní, ekonomické)
Makroekonomický vývoj a situace na trhu práce Setkání s představiteli odborových svazů Tomáš Holub Ředitel sekce měnové a statistiky Praha,
1 Finanční trhy Ostatní informace Petr Krajcigr
Zadluženost domácností v ČR Smilovice 5. června 2007 Zdeněk Veselý MF ČR Názory a závěry prezentované dále jsou autorovy a nemusí tak být v souladu s postojem.
Aktuální trendy ve zprostředkování hypotečních a spotřebitelských úvěrů Aleš Černý.
1 Zajištěné investice - jistota má svoji cenu Dámský investiční klub Petr Valenta ředitel odboru řízení produktů finančních trhů ČS.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Velká hospodářská krize
Ceny nemovitostí a euro Pavel Kohout. Důsledky zavedení eura na peněžní zásobu Euro znamená ztrátu kontroly nad peněžní zásobou V malé otevřené ekonomice.
Říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední.
Šablona č.: III/2 – VI/2 – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Občanská.
Současná (finanční) krize – pohled a doporučení OECD
Globální finanční krize a finanční stabilita v ČR Smilovice, 2. prosince 2008 Jan Frait Samostatný odbor ekonomického výzkumu a finanční stability.
Investice 2011: uklidnění nebo další stres? David Navrátil tel.: , Ekonomické a strategické analýzy.
Export jako šance pro růst České republiky Václav Kubata, poslanec, člen Hospodářského a Zahraničního výboru.
Jednoduchá cesta k optimálnímu rozložení investic
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Ruská federace x WTO a OECD
ÚROKOVÉ SAZBY V PRAXI Stanislav Polouček Slezská univerzita Obchodně podnikatelská fakulta, Karviná.
 banka byla založena v lednu roku 1990  tehdy se jednalo o státní peněžní ústav, který byl 5. března 1992 transformován na akciovou společnost  v červenci.
SVĚTOVÁ HOSPODÁŘSK Á KRIZE SVĚTOVÁ.
Jak předpovídat propady cen nemovitostí?
Asset Management: smíšená portfolia
Aktuální vývoj na finančních trzích Petr Budinský Prorektor VŠFS Praha, 11. listopadu 2008.
Příběh jedné úspěšné akciové investice. 2 ISČS Top Stocks - prezentace pro DIK 14. dubna 2015 Nejdříve trochu teorie...  %výnos = Δ% EPS + Δ% P/E + %
ČS nemovitostní fond Dámský investiční klub České spořitelny Ing. Martin Skalický MRICS.
Mezinárodní finance 5. Devizové operace:
Zadluženost domácností a její dopady na ekonomiku ČR
Zpomalení růstu na Západě a souvislosti s vývojem ČR Pavel Kohout Property Index, Partners for Life.
1 Cenová úroveň roku 2003, vývoj cen pro OZ 1. a 2. etapy otevírání trhu, problematika LDS – stručné shrnutí a úvod dalšího bloku Asociace Energetických.
FEL ČVUT, katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd © Oldřich Starý, 2013 Finanční management Americká opce Futures SWAP Opce načasování.
Červenec ’15 AKTUÁLNÍ VÝVOJ NA FINANČNÍCH TRZÍCH Ing. Jiří Opletal, MBA.
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
KAPITOLA 9: ZÁKLADNÍ DRUHY OPERACÍ - KOMERČNÍ BANKOVNICTVÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Co jsou opce? Datum: 9. únor 2016 Lektor: Gabriel Jurčák Kontakt:
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Česká ekonomika v prvním pololetí 2011: na prahu nového útlumu? Tisková konference.
Kapitálové trhy Téma 5: Akcie a deriváty 1Typologie akcií 2Výnos a cena akcie 3Finanční deriváty.
J&T LIFE 2025 / 2030 / 2035 Fondy životního cyklu 1.
Příčiny a důsledky hypoteční krize. Finanční krize – příčiny; hypoteční krize pád nadhodnocených akcií internetových firem většina společností.
Finanční krize a její dopady v ČR Adam Geršl Teorie pravidel a tranzitivní ekonomiky
F INANČNÍ ŘÍZENÍ FIRMY F INANČNÍ PORTFOLIO rozložení finančních investic firmy investice se liší výnosností a rizikem cílem je minimalizovat riziko Termínovaný.
1 ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  42 členů  cíle:  prosazuje prostředí vhodné pro rozvoj leasingu, úvěrů a factoringu  těžištěm je financování.
Raiffeisen investiční společností
Finanční trhY peněžní trhy kapitálové trhy.
Good News Success Universe leden 2011
Hospodářský cyklus Pavel Seknička.
Životní cyklus organizace
Hospodářský cyklus TNH 2 (S-3)
FINANČNÍ TRHY Úvod, současné trendy.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Vývoj dluhopisů u Nás a v evropě…
Kolektivní investování
Část VI: Hypoteční úvěry
HYPOTÉKY HYPOTEČNÍ NOVINKY NA ZÁŘÍ 2015 Zvyšujeme úrokové sazby
Transkript prezentace:

Pohyby na finančních trzích Společnost v potížíchKdo pomohl Bear Stearns JP Morgan(březen 2008) Countrywide FinancialBank of America(červen 2008) Fannie MaeUS stát(září 2008) Freddie MacUS stát(září 2008) Lehman BrothersOchrana před věřiteli(září 2008) AIG US stát(září 2008) Merrill LynchBank of America (září 2008) HBOSLloyd´s(září 2008)

Odpisy aktiv US bank

Odpisy aktiv evropských bank

Vývoj cen nemovitostí v USA a podílu nesplácených hypoték

Nárůst spreadu mezi US pokladničními poukázkami a mezibankovní sazbou LIBOR

Vývoj indexu S&P500 a hlavní události

Reakce ceny zlata na události na finančních trzích

Ochrana investice stop-loss příkazem Příklad 1: Klient kupuje akcie AIG, zadává stop-loss Akcie AIG kvůli znárodnění společností Fannie Mae a Freddie Mac oslabují, dostávají se na úroveň stop-loss příkazu Jen o několik dní později se do problémů dostává sama AIG a její akcie po zásahu státu prudce klesají Klient díky stop-loss příkazu realizuje vzhledem k okolnostem velmi přijatelnou ztrátu

Investice bez stop-loss příkazu Příklad 2: Klient kupuje akcie AIG, nezadává stop-loss příkaz a akcii následně v panice prodává Akcie AIG klesají kvůli nepříznivému vývoji trhu, klient investici drží Po prohloubení poklesů a bankrotu Lehman Brothers klient akcie raději prodává Ztráta dosahuje 43,5%

Investice bez stop-loss příkazu Příklad 3: Klient kupuje akcie AIG, nezadává stop-loss příkaz a akcii odmítá prodat Klient ani přes výrazné poklesy akcií AIG kvůli problémům na trhu akcii odmítá prodat, spekuluje na zlepšení situace AIG zachraňuje stát, akcie při otevření prudce klesají, klient nemá šanci reagovat, jeho ztráta aktuálně činí 84,6%

Cyklické vs. necyklické tituly Pokles ekonomického růstu nedopadá na všechny sektory stejně: cyklické sektory (automobilový průmysl, IT technologie) obvykle klesají více než necyklické (farmacie, telekomy, tabákový průmysl). Vhodná strategie pro dlouhodobě založené investory Příklad: Akcie farmaceutické firmy v Evropě AstraZeneca vs. akcie automobilky Fiat

Intradenní obchody Zvýšená volatilita trhů je vhodným obdobím pro krátké spekulativní obchody, často nakupované i prodávané v tentýž den (intraday obchod) Tato strategie je však značně spekulativní a lze ji doporučit pouze zkušeným investorům s nízkou averzí vůči riziku

Největší propady v historii * Index Dow Jones Industrial Average ** Průměrná doba trvání medvědího trhu *** Délka trvání současného poklesu do