Tabulkový procesor (spreadsheet) program zpracovávající tabulku informací umožňuje zapisovat čísla a krátké texty do tabulek a pak tyto zapsané údaje zpracovat.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání v eGonCentru ORP Boskovice
Advertisements

MS OFFICE EXCEL 2007,2010 Vypracovali: Kolaříková Veronika
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
X EXEL.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Informační technologie 2 Informační technologie Jarní semestr 2005.
Výpočetní technika Akademický rok 2008/2009 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Úvod do tabulkových procesorů
Tabulkový procesor MS EXCEL I. ÚVOD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Excel – editace ( formát ) buněk
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, efekty a zarovnání
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Tabulkový procesor.
Hromadná korespondence, makro
Referát č. 17 Tabulkový procesor
TEXTOVÝ EDITOR.
Referát č. 17 M. Novotný Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Vysvětlit pojmy.
Tabulkový program MS Office Excel , SB 305, – h
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. ročník oboru Kadeřník a Kuchař - číšník Třídění a řazení dat pomocí tabulkového procesoru.
Úprava šířky sloupce Šířku sloupce lze upravit několika způsoby: Pomocí menu Postavím se do sloupce Formát / sloupec / šířka / napíši velikost Pomocí kontextového.
Excel – editace a formát tabulky Ing. Bohumil Bareš.
Databáze Tabulky. Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Spolupráce aplikací MS Office Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová Klíčový význam korektního uložení získaných dat Pravidla.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Tabulkový procesor. Tabulkový procesor pokročilé funkce filtrování a řazení dat formuláře podmínky a podmíněné formátování export a import dat.
POWER POINT 2 Vzhled prezentace - formátování
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
MS Excel 2 Martin Kotlík Brno, 20. ledna 2015 Obsah předchozího semináře 1 1.Popis programu Excel 2.Základní dovednosti 3.Typy vkládaných dat 4.Formát.
Grafy v Excelu.
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Formátování buněk v aplikaci M$-Excel
Microsoft PowerPoint Tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Zahradník.
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE I.
EXCEL Vybrané partie Bohuslav Slípka. Základní operace Umíte pracovat se sešity Zápis textu- číslo vložíme jako text pomocí apostrofu,vzorec jako text.
Tabulkový kalkulátor Radek Pinc
Maturitní okruh 16: TABULKOVÝ PROCESOR
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
POPR Počítačová podpora řízení Základní, rozšířené a pokročilé znalosti v Excelu.
Databáze MS ACCESS 2010.
Databáze MS ACCESS 2010.
MS EXCEL Charakteristika
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
POPR Počítačová podpora řízení Základní, rozšířené a pokročilé znalosti v Excelu.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
E LEMENTARISTIKA ELEKTRONICKÝCH INFORMACÍ VI. T ABULKOVÝ PROCESOR FORMÁT LISTU, BUŇKY, ZÁKLADNÍ TECHNIKY PRÁCE Jiří Leipert.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7
Vkládání grafických objektů
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Informatika – Práce s listy
Inf Tabulkový procesor
I. Příprava dat Klíčový význam korektního uložení získaných dat
Podmíněné formátování
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Úvod do prostředí Upraveno pro verzi 2007
POPR Počítačová podpora řízení
Transkript prezentace:

Tabulkový procesor (spreadsheet) program zpracovávající tabulku informací umožňuje zapisovat čísla a krátké texty do tabulek a pak tyto zapsané údaje zpracovat podle výrazů (vzorců) v jednotlivých buňkách mohou být uložena data či vzorce počítající s těmi daty

Funkce Řazení dat

Funkce Řazení dat 2

Funkce Filtrování dat zájem pouze o některé záznamy  klikněte na sloupec A  zvolte Data / Filtr / Automatický filtr  Vytvořilo se roletové menu  vidíte abecedně seřazené všechny jednotlivé autory  vyberte si autora/ku dle vašeho přání

Funkce Filtrování dat 2 Pro zobrazení všech dat v listu je potřeba vytvořený filtr odstranit To provedete volbou Data / Filtr / Odstranit filtr

Funkce Formulář – Soubor->Průvodce->Datový zdroj adres – Zobrazit->Panely Nástrojů->Ovládací prvky formuláře

Funkce Export a import dat Jestliže v sešitu označíte jednu či více buněk a zkopírujete je do schránky pomocí klasického [Ctrl+c], pak je můžete jednoduše vložit/zkopírovat na jiné místo buď beze změny pomocí [Ctrl+v], nebo tzv. „vložit jinak" pomocí [Ctrl+Shift+v] či přes menu Úpravy | Vložit jinak.

Funkce Podmíněné formátování Zpřehlednit data Dynamicky měnit formát buňky Upozornit na chybně zadaný údaj atd. Vybereme buňku nebo oblast, na kterou chceme aplikovat podmíněné formátování a zvolíme nabídku Formát / Podmíněné formátování můžeme specifikovat až tři podmínky a použité formátování při jejich splnění. Podmínky volíme tak, aby vracely logické PRAVDA nebo NEPRAVDA