INTERNETOVÁ BEZPEČNOST

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
představujeme vám SLIDEPLAYER.CZ
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
OLE-onlinelearning Studium odkudkoli a kdykoli
Webové nástroje, komunikace
Sociální sítě.
Děti vyrůstají v podstatě online. Na síti se dokáží skvěle orientovat, často lépe než rodiče. Není divu, počítač mají doma, ve škole a někteří i v mobilu.
NAŠE DOSAVADNÍ ZKUŠENOSTI S PŘEDMĚTEM NOVÉ METODY VZDĚLÁVÁNÍ.
Název: Bezpečné chování na internetu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_19
Bezpečnost na internetu. V širším smyslu do této oblasti náleží také ochrana před úniky nevhodných osobních informací, například, manipulace s lidmi na.
Bezpečnost na internetu
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Technologie portálu Pavel Krayzel CELN o.s.
Název: Co mi hrozí Vypracovali:Kateřina Kratochvílová a Jiří Virgl
Název: Co nám hrozí na internetu
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
Bezpečnost na internetu! 
Představujeme službu Samepage
Internet – nejdřív Ochrana pak Radost (IOR) Mgr.Katarína Repková.
Life Through Lenses Everybody Is Different But We Are All Equal Projekt RESTART, reg. č. CZ.1.07/1.3.00/
!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě
Nástrahy internetu.
Internet jako nástroj vlivu ? Dana Bérová
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_130_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Internet.
Nebezpečí na Internetu
JAK UČIT OCHRANU POČÍTAČE Vypracoval: Martin Rais P03466 Předmět:KVD/DIDI2 Studijní program: MT - VT - ZŠ Akademický rok: 2006/2007 Datum:
Jak jsou informovaní naši žáci- dotazníkový průzkum 11/2014 Kyberšikana S postupem doby a technickým vývojem se na scéně objevila tzv. kyberšikana. Jedná.
DĚTI VE SVĚTĚ MÉDIÍ Úvod Média jako potrava pro duši naše cíle: 1) umět děti ochránit před tím, co jim škodí.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Sociální sítě I Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
Kyberšikana Radka Blažková.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
 Podle řady nezávislých zdrojů se sociální sítě staly nejčastější aktivitou na internetu, čímž sesadily pornografii. A to je pravděpodobně jen začátek.
Kyberšikana Cyberbulling.
Sociální sítě Štěpán Hýža.
Kyberšikana.
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
CO O FACEBOOKU (FB) NEVÍTE
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Sociální sítě Sociální síť, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem ovlivňují. Sociální síť není tvořena na základě zájmů, vazeb nebo z podobných.
V YUŽÍVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ Loučková, Hrabinová, Jurášková.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
KYBERŠIKANA. Co je kyberšikana? Kyberšikana je šikanování jiné osoby (ubližování, ztrapňování, obtěžování, ohrožování, zastrašování) s využitím internetu,
Kyberšikana Kybergrooming Sexting. Záměrné zneužití informačních komunikačních technologií k činnostem, které mají druhého vyvést z rovnováhy.  Šikanování.
Masmédia a manipulace: Masmédia a jejich vliv na společnost i osobní životy lidí Jana Kvardová, IV. D Střední škola KNIH, o.p.s. Brno.
Univerzita Palackého v Olomouci Centrum prevence rizikové virtuální komunikace PdF UP v Olomouci Mgr. Kamil Kopecký, Ph.D. & Mgr. Veronika Krejčí
Možnosti a překážky digitálního fundraisingu Pavla Gomba, UNICEF ČR.
TWITTER Sociální sít ě. Co to je TWITTER? Sociální síť Funguje na principu tzv.mikroblogu Vedle Facebooku patří k nejpopulárnějším sítím na světě Uživatelé.
Digital Confidence Prague, 7 th June, 2011 Jakub Chytil, Member of the Board of Directors.
Moderní nástroje komunikace a jejich využití Jiří Vanke Ondřej Čermák.
KYBERŠIKANA Mgr. Martina Miloica ZŠ Heyrovského 33, Olomouc.
Kyberšikana – co s tím?. Zamyslete se, co všechno se o vás může někdo cizí dozvědět z internetu?  Jméno?  Věk?  ?  Telefonní číslo?  Adresu.
Inf Sociální sítě Facebook. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Linka bezpečí a důvěry - komunikace se službami odborné pomoci
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k seznámení se zásadami bezpečné.
Kyberšikana Denisa Opatrná ČJL+AJ. Centrum pro rodiče a děti Google  Je dostupné na
 Nebezpečná internetová manipulace, v rámci které útočník usiluje o osobní schůzku s nezletilou osobou.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
IKT SOCIÁLNÍ SÍTĚ Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Inf Bezpečný počítač.
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
KYBERŠIKANA.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-09
Prezentace výzkumu Zbiroh 2018
Transkript prezentace:

INTERNETOVÁ BEZPEČNOST Internetová bezpečnost po celém světě Nebezpečí komunikace Nástrahy sociálních sítí Zabezpečení účtů

Název: Internetová bezpečnost Vypracovaly: Eva Štrausová a Nikola Horká, věk 14 let, třída: 8.A ZŠ Třebíč, Týnská 8; 674 01 Třebíč Kategorie: A Forma:4 prezentace Internetová bezpečnost, nebezpečí komunikace

Internetová bezpečnost po celém světě Světový kongres o bezpečnosti internetu je mezinárodní fórum zaměřené na rozvoj teorie a praktická realizace bezpečnosti na internetu a počítačových sítí. Neschopnost správně zabezpečení Internetu a počítačových sítí. Ochrana před novými hrozbami internetu a zranitelnosti a udržení soukromí a důvěra je klíčovým předmětem výzkumu.

Nebezpečí komunikace E-mail bývá též příčinou mnoha virových nákaz, viry jsou často maskovány jako jako zajímavý obsah v příloze e-mailu. Vysílání na Facebook, MySpace a dalších sociálních sítí je oblíbenou kratochvílí pro dospívající. Krádeže identity. Hrozby pro bezpečnost, jako je pronásledování nebo hrozí buď online, nebo v reálném životě. Sociální rizika prostřednictvím účasti na menšinové skupiny, nebo stigmatizace skupin.

Nástrahy sociálních sítí Je tam mnoho možných problémů týkajících se sociálních sítí a mládež, které je používají. Sociální sítě on-line zahrnuje použití webových stránek pro sdílení informací s ostatními, a spojit se s nimi tím, že vytvoří profil, který může obsahovat osobní webové stránky a blog. Sociální sítě umožňují uživatelům přidávat přátele, posílat zprávy a komentáře k profilu ostatních stran.

Zabezpečení účtů Zabezpečování účtů mohou být například hesla. Hesla musí většinou obsahovat minimální a maximální počet znaků. Mohou obsahovat písmena, číslice i různé znaky. Např.: datum narození, přezdívka, jméno, číselný kód nebo heslo tvořené znaky (@€*=% …)

KYBERŠIKANA

Co to je? Kyberšikana a tradiční šikana mají jednu věc společnou. Jejich cílem je někomu ublížit nebo ubližovat – ať fyzicky či psychicky. Kyberšikana v mnoha případech dokonce začíná jako tradiční šikana. Někdy se jejich projevy prolínají a doplňují – příkladem může být třeba nahrávání fyzického týrání spolužáka. Moderní technologie (internet, mobilní technologie) nám umožňují pohybovat se ve virtuálním světě, který se liší od reálného světa. Tak, jako se liší virtuální svět od světa reálného, liší se kyberšikana od tradiční šikany. Ve virtuálním světě mohou být lidé anonymní, mohou komunikovat, aniž by byli zatíženi společenskými rolemi, svými fyzickými nedostatky, psychickými bloky plynoucími z osobního kontaktu s lidmi, mohou vzájemně komunikovat, i když nejsou fyzicky přítomni, a pokud s někým v kontaktu být nechtějí, mohou komunikaci snadno ukončit.

Jak poznat kyberšikanu? Kyberšikana je většinou spojená s psychickým týráním obětí, které není snadné poznat. Oběti kyberšikany jsou často uzavřené do sebe a nekomunikují o problémech s okolím. Důvodů pro takové chování může být více. Na řešení svých problémů tak zůstávají často sami, což může vést k tomu, že situaci nezvládnou.

INTERNETOVÁ BEZPEČNOST

Afrika Nejbezpečnější internet světa mají země v Africe. Je třeba dodržovat některá pravidla jako například: Buďte opatrní. Buďte upřímní. Buďte milí.

Amerika Americká administrativa věnuje internetové bezpečnosti velkou pozornost. Konference „Budoucnost zabepečení internetové sítě“ se zabývala otázkami jako například ohrožení celého internetu, zabezpečení dostupnosti, kontrolou rozsáhlých sítí a zabezpečení osobních údajů.

Asie Politici na Facebooku? V Japonsku mají zákaz! Japonští politici mohou svým zahraničním kolegům jen tiše závidět možnosti, které jim v předvolebních kampaních nabízejí nové technologie. Zatímco Barack Obama vděčí Facebooku za své prezidentské křeslo, Japonci, kteří chtějí do politiky, nemohou při své agitaci používat ani email.

Austrálie Mnohem razantnější postoj k bezpečnosti internetu má Austrálie. Vláda utratila 125,8 milionů dolarů na kyberbezpečnost.

Evropa Společnost Google usilovně pracuje na tom, aby každý, kdo používá naše služby, pracoval zabezpečeně. Náš přístup se zakládá na třech hlavních částech: výkonné nástroje pomáhající rodičům lépe kontrolovat činnost dětí online, spolupráce s právními institucemi a našimi partnery za účelem zabránění ilegálnímu obsahu a činnostem online a vzdělávací aktivity ke zvýšení povědomí o bezpečnosti online.