Benchmarkingový diagnostický systém finančních indikátorů INFA 1.Krok Vyplnění základních údajů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Proč diagnostický systém INFA?
Advertisements

Co je a k čemu slouží benchmarking?
Benchmarkingový diagnostický systém finančních indikátorů INFA 2
Benchmarkingový diagnostický systém finančních indikátorů INFA Hodnocení finanční politiky (politiky kapitálové struktury)
Základní finanční výkazy
Účetní závěrka ÚČETNÍ ZÁVĚRKA OBSAHUJE: Rozvahu Výkaz ziků a ztrát
Poměrní ukazatelé OA a VOŠ Příbram.
Bilance a bilanční princip
Co je a k čemu slouží benchmarking?
Co je a k čemu slouží benchmarking?
Hodnocení podnikové výkonnosti
Královéhradecký kraj Standardy VKIS v praxi Celostátní seminář knihovníků Pardubice 1. listopadu 2005 Eva Semrádová Studijní a vědecká knihovna v Hradci.
Algoritmizace a základy programování
Postup pro podávání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2011.
Helios Orange Darina Tlapáková Konzultantka Helios Orange.
Postup při podávání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2015.
Analýza rozvahy a výkazu zisků a ztrát
Podnikatelský plán VEBER, Jaromír a kol. Management – základy, prosperita, globalizace. Praha: Management Press, 2002, ISBN , str. 464 –
Metody Finančního řízení firmy Tomáš Sobotka A09B0008PMAB.
Finanční analýza říjen 2012 VY_32_INOVACE_EKO_060318
Přednáška č. 2 Finanční controlling Controlling pracovního kapitálu
FINANČNÍ ANALÝZA A HODNOCENÍ INVESTIC
Benchmarkingový diagnostický systém finančních indikátorů INFA Hodnocení úrovně likvidity.
Vyhledání autorit jednotlivých oddělení V klientovi si zvolíme autoritní bázi cav_un_auth, dáme scan, do scan indexu „oddělení autora“ a do vyhledávacího.
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Petra Pilková Název šablonyIII/2.
Statistická šetření Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
KATEDRA ŘÍZENÍ PODNIKU Finanční plán, finanční strategie
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Benchmarkingový diagnostický systém finančních indikátorů INFA Hodnocení úrovně provozní oblasti.
1 Název celé následující kapitoly Řízení hospodárnosti režijních nákladů.
Benchmarkingový diagnostický systém finančních indikátorů INFA 3.Krok Výběr analýzy.
MPH_FMAN Finanční management Jaro 2012
Benchmarkingový diagnostický systém finančních indikátorů INFA Mapa stránek.
Benchmarkingový diagnostický systém finančních indikátorů INFA Hodnocení úrovně rizika (odhad re)
NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_582 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNICTVÍ – INFORMACE,
Soustavy ukazatelů – úvod
Základy firemních financí (teze seminářů - platí pro seminární skupiny 1,4,10,11) Ing. František Řezáč, Ph.D. Katedra financí ESF MU.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | czso.cz1/15 Ing. Vítězslav Ondruš, CSc. Odbor ročních národních účtů HISTORICKÁ ROČENKA NÁRODNÍCH.
1 Téma 5-6: Finanční analýza podniku 1. Účel finanční analýzy 2. Zdroje informací pro finanční analýzu 3. Metody a postup při finanční analýze 4. Ukazatele.
Ing. Zdeněk Danielovský Poradce náměstka ministra Dostupné podklady pro výpočet úlev 11 Příspěvek na podporu OZE Dostupné podklady pro výpočet vlivu úlev.
Téma 13: Finanční plánování
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva BENEFIT7 část
PowerPoint Program na vytváření prezentací Pozadí snímků  Pravým tlačítkem klikneme do snímku a otevřeme Formát pozadí.
Rozvoj sociálních služeb v Pardubickém kraji Evaluace projektu rozvoj metod sociální práce a tvorba kritérií efektivity služeb.
Import dat Access (16). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
D OPADY ÚČETNÍ REFORMY VEŘEJNÝCH FINANCÍ V KONKRÉTNÍCH PODMÍNKÁCH VYBRANÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav.
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
MPH_FMAN Finanční management jaro 2016
MPH_FMAN Finanční management jaro 2016
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická České Budějovice Ústav podnikové strategie Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku Autor BP: Miroslava Sobotovičová.
Autor: Mgr. Lenka Königová Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Autor: Mgr. Lenka Königová Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Podnikohospodářské techniky postupu
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku
Analýza rozvahy a výkazu zisků a ztrát
Autor práce: Zita Jílková Vedoucí práce: Ing. Romana Píchová
Rutinní zdravotnická statistika
Finanční analýza vybrané firmy
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Slovní úlohy o pohybu úvod 1
IAS 1 Prezentace účetní závěrky
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Vyhodnocení stavební zakázky
Jak definovat novou organizaci, se kterou budete pracovat
Informatika – Práce s grafy
Transkript prezentace:

Benchmarkingový diagnostický systém finančních indikátorů INFA 1.Krok Vyplnění základních údajů

Vyplnění základních údajů

Počet základních podnikových údajů je minimalizován. Jedná se o výběr z rozvahy, VZZ a doplňujících údajů.

Vyplnění základních údajů Počet základních podnikových údajů je minimalizován. Jedná se o výběr z rozvahy, VZZ a doplňujících údajů. Pohybovat se při vyplňování vstupních údajů je možno pomocí myši nebo tabelátoru.

Vyplnění základních údajů Počet základních podnikových údajů je minimalizován. Jedná se o výběr z rozvahy, VZZ a doplňujících údajů. Pohybovat se při vyplňování vstupních údajů je možno pomocí myši nebo tabelátoru. Nastavení srovnávaného období

Vyplnění základních údajů Počet základních podnikových údajů je minimalizován. Jedná se o výběr z rozvahy, VZZ a doplňujících údajů. Pohybovat se při vyplňování vstupních údajů je možno pomocí myši nebo tabelátoru. Nastavení srovnávaného období Nastavení OKEČ pro srovnání

Vyplnění základních údajů Počet základních podnikových údajů je minimalizován. Jedná se o výběr z rozvahy, VZZ a doplňujících údajů. Pohybovat se při vyplňování vstupních údajů je možno pomocí myši nebo tabelátoru. Nastavení srovnávaného období Nastavení OKEČ pro srovnání Nastavení benchmarku pro pyramidové rozklady

Vyplnění základních údajů Počet základních podnikových údajů je minimalizován. Jedná se o výběr z rozvahy, VZZ a doplňujících údajů. Pohybovat se při vyplňování vstupních údajů je možno pomocí myši nebo tabelátoru. Nastavení srovnávaného období Nastavení OKEČ pro srovnání Nastavení benchmarku pro pyramidové rozklady Tlačítko pro zpracování vložených dat a nastavení

Vyplnění základních údajů Počet základních podnikových údajů je minimalizován. Jedná se o výběr z rozvahy, VZZ a doplňujících údajů. Pohybovat se při vyplňování vstupních údajů je možno pomocí myši nebo tabelátoru. Nastavení srovnávaného období Nastavení OKEČ pro srovnání Nastavení benchmarku pro pyramidové rozklady Tlačítko pro zpracování vložených dat a nastavení Pokud nastane při kombinací nastavení období, OKEČ nebo benchmarku situace, kdy by srovnání probíhalo se 3 nebo méně podniky – objeví se hláška upozorňující na tuto skutečnost – je nutno zvolit nejlépe vyšší nebo příbuzný OKEČ

Vyplnění základních údajů Počet základních podnikových údajů je minimalizován. Jedná se o výběr z rozvahy, VZZ a doplňujících údajů. Pohybovat se při vyplňování vstupních údajů je možno pomocí myši nebo tabelátoru. Nastavení srovnávaného období Nastavení OKEČ pro srovnání Nastavení benchmarku pro pyramidové rozklady Tlačítko pro zpracování vložených dat a nastavení Pokud nastane při kombinací nastavení období, OKEČ nebo benchmarku situace, kdy by srovnání probíhalo se 3 nebo méně podniky – objeví se hláška upozorňující na tuto skutečnost – je nutno zvolit nejlépe vyšší nebo příbuzný OKEČ Pokud je nastavení v pořádku, ale z kontrolních propočtů vyplývají možné nesrovnalosti ve vyplněných podnikových datech – objeví se o těchto nesrovnalostech informativní hláška – máte možnost data opravit nebo pokračovat dále

Vyplnění základních údajů Abychom mohli interpretovat výsledky benchmarkingu je vhodné znát strukturu čtvrtletních dat MPO ČR a definice jednotlivých finančních indikátorů. Čtvrtletní data mají formu stručné rozvahy, výkazu zisku a ztráty a doplňujících údajů. Definice indikátorů pracují se čtvrtletními daty.

Struktura dat MPO ČR

Výpočet ukazatelů (finančních indikátorů) z dat MPO ČR

Pokud je srovnávané období částí roku jsou hodnoty ukazatelů přepočteny na roční hodnotu.

Vyplnění základních údajů Algoritmy a kontroly