Den otevřených dveří 16.5.2008. Představení TPV Práce s daty Doporučení pro konstrukci DPS Co děláme navíc O krok dále Co připravujeme ZávěrObsah.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

Nasazení CAD v elektrotechnice
PLÁNOVÁNÍ A ŘÍZENÍ VÝROBY
LAO - průmyslové systémy s.r.o.
VN zdroj pro TILECAL vila Lanna
OBSAH TESTŮ JEJICH RELEVANCE A KVALITA Od „osnov“ k vyhodnocení testů.
EPCB, generování výstupů Bc. Tomáš Milerski Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový materiál byl zpracován.
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
Technická dokumentace
Výrobce toroidních komponentů značky
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
Úvod do předmětu Technologie
Tvorba mezinárodních podnikových sítí a strategických aliancí
Facility management ČSN EN
Technická kontrola a evidence.
Semestrální práce z předmětu Projektový management
Postup návrhu a výroby DPS modulu P-pregulátoru pro řízení Maxon DC motoru Jan Babjak Vysoká škola báňská – technická univerzita Ostrava Fakulta strojní.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Tematická oblast Autor Ročník Obor Anotace.
Tato prezentace byla vytvořena
Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ
Technologie – výrobní proces ve strojírenství
1.1 Úvod.
6. Grafická dokumentace desek plošných spojů..
Technologické procesy ve strojírenství - úvod
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
X13PMT 1. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Konečna 25, p. o.
NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ ARCHIV
1.2 Technická dokumentace
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Technická příprava výroby
Lepení dřeva Teorie lepení
Tato prezentace byla vytvořena
Výroba procesorů „složitost součástek se každý rok zdvojnásobí při zachování stejné ceny“
Firemní prezentace Taforge a.s.
Strojní programování. Uplatnění strojního programování: výroba složitějších součástí pomocí klasického programování se postupně stávala neefektivní a.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-02 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Řízená praxe Asistence oddělení vývoje , Informatické praxe 2011, Jitka Němečková.
Asociace dodavatelů montovaných domů Dokument národní kvality pro dřevostavby Zasedání odborné sekce Rady kvality ČR "Kvalita v průmyslu a stavebnictví",
Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Montáže Autor: Ing. Bc. Petra Řezáčová.
TECHNOLOGIE POLOVODIČŮ TECHNOLOGIE VÝROBY TRANZISTORŮ A JEJÍ VLIV NA PARAMETRY.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
18. Výroba konkrétního výrobku na CNC soustruhu HURCO č.1
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Analýza procesů v oddělení mechanické konstrukce výrobního podniku
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Státní energetická koncepce, energetická bezpečnost ČR, energetický systém EU: Jaká budoucnost čeká jádro? Dana Drábová Efektivitu již nelze měřit především.
CNC stroje ve strojírenské výrobě
Jištění kvality technologických procesů
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Technologie výroby nábytku
DOSKY S PLOŠNÝMI SPOJMI
Speciální konstrukce –
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
„Řemesla s techniky začneme od píky“ Veletrh technických povolání
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU ZÁKLADNÍ POŽADAVKY A DOPORUČENÍ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Materiál vstupuje do výroby skříňového nábytku ve formě konstrukčních desek nebo řeziva (přířezů)v surovém nebo opracovaném stavu. Stupeň opracování má.
Transkript prezentace:

Den otevřených dveří

Představení TPV Práce s daty Doporučení pro konstrukci DPS Co děláme navíc O krok dále Co připravujeme ZávěrObsah

ODDĚLENÍ TPV Petr TICHÝ Ondřej GUNGAAJiří KONEČNÝ Miloslav ZVEJŠKA Vedoucí TPV Odborník na elektronické tesování - ATG Specialsista na CNC stroje a zařízení Metrolog Odborník na elektronické tesování – SPEEDY,AOI Vývojový pracovník,zavedení a řízení nových trendů do výrobního procesu

PRÁCE S DATY Příjem dat Uspořádání vrstev Kontrola DRC Roznásobení do VP Pracovník TÚ obdrží zakázku společně s daty a specifikačním listem V návrhovém prostředí CAM 350 se jednotlivé vrstvy správně orientují a uspořádají Po vizuální kontrole a úpravy motivu pro výrobu se spustí DRC kontrola.Jedná se o kontrolu motivu.Parametrem jsou výrobní možnosti (šířka spoje, izolační mezery,vrtaných děr…) Po odladění motivu DPS následuje spuštění maker,které roznásobí jednotlivé desky do většího formátu-výrobního přířezu V návrhovém prostředí CAM 350 se jednotlivé vrstvy správně orientují a uspořádají

PRÁCE S DATY Generování dat pro CNC stroje Tvorba filmové dokumentace Zápis do informačního systému Nyní se musí vygenerovat programy pro CNC stroje (vrtačky,frézy,drážkovací zařízení),programy pro testovací zařízení a export dat na fotoplotr Ve speciálně upravené komoře se vykreslí filmové předlohy a společně s výrobním postupem a technickým výkresem ze předá na pracoviště – zadávání zakázek do výrobního procesu Do našeho informačního systému PROGRES se uloží veškeré informace o dané zakázce (specifikace materiálu,použité technologie,pracovní postup apd.

Specifikační list Formát dat Motiv Konstrukční třída Vrtání DOPORUČENÍ PRO KONSTRUKCI DPS Frézování Drážkování Nepájivá maska Vícevrstvé DPS Podrobné informace o úpravách a návrhů DPS včetně doporučení pro konstrukci DPS a výrobní možnosti naleznete zde

Digitalizace dat Poradenství a doporučení při konstrukci DPS Návrh reklamních předmětů CO DĚLÁME NAVÍC

FORMA KOMUNIKACE ZákazníkČeMeBo Technické oddělení TPV Následující blokové schéma znázorňuje formu komunikace při řešení problémů jednotlivých pracovních úseku mezi zákazníkem a firmou ČeMeBo

Metalcore laminate Multilayers Metalcore laminate + Multilayers O KROK DÁLE

Metalcore laminate (materiál s kovovým substrátem) Tento materiál má své uplatnění zejména tam, kde je požadavek na odvod tepelných ztrát z komponentů,osazených na DPS.Hojně se využívá k chlazení výkonových členů (koncové zesilovací stupně),chlazení vysoce svítivých diod-osvětlovací technika, součástky u kterých má okolní teplota negativní vliv na jejich parametry apod.

Multilayers (vícevrstvé DPS) Postup výroby vícevrstvých DPS je následující.Nejdříve se připraví jádro.To se vyvrtá,prokoví a vyleptá se motiv.Poté se provede sestavení vrstev dle níže uvedeného obrázku.Vrstvy se tu prokládají izolačním materiálem PREPREG, který plní funkci pojiva všech vrstev.Na prepreg se přiloží měděná fólie a může proběhnout lisovací proces.Po lisování se DPS opět vrtá, prokoví,vyleptá a provedou se s ní požadované technologické úpravy(nepájivá maska, potisk testování a konečné opracování)

Metalcore laminate + Multilayers Tento typ DPS je kombinací předchozích dvou DPS – materiál s kovovým jádrem a vícevrstvé DPS.Jeho využití je opět v oblasti odvodu tepelných ztrát z výkonových součástek,ve kterých se podstatná část energie mění v teplo.Požadavek lisovat vícevrstvé desky na kov vyplynul z hustoty motivové předlohy.

Flexibilní DPS Teflonové DPS (high frequency) 8V a více Chemické cínování CO PŘIPRAVUJEME Více informací o těchto materiálech a technologiích,aktuální zprávy,výsledky testůexperimentů a jejich zhodnocení naleznete zde

VY JSTE NAŠE BUDOUCNOST...