LYŽOVÁNÍ BROUŠENÍ LYŽÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafický editor – GIMP Transformace
Advertisements

Textový procesor Open Office, Writer ÚPRAVA ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ
Stavba moderní pneumatiky pro osobní automobily
Prezentační nástroj Open Office, Impress EFEKTY SNÍMKU
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
WINDSURFING MATERIÁLOVÉ VYBAVENÍ - plovák
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
LYŽOVÁNÍ BEZPEČNÝ POHYB NA LYŽÍCH
Textový procesor Open Office, Writer AUTOMATICKÉ OPRAVY
DRUHY NÁŘADÍ METR ROZKLÁDACÍ měří s přesností na 1mm METR SVINOVACÍ
Textový procesor Open Office, Writer STAVOVÝ ŘÁDEK
Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Jízdní řády, grafy a diagramy 5. ročník
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, vzhled Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Tabulkový procesor, formát buňky, ohraničení,
Grafický editor – GIMP Výběr barvy
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ POLE
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
Tabulkový procesor Open Office VLOŽENÍ GRAFU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Tabulkový procesor, vložení grafu, typ grafu, rozsah.
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, efekty a zarovnání
Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY
Textový procesor Open Office, Writer ZMĚNA POZADÍ
Rozdíl mezi kluznými a kuličkovými ložisky
BEZPEČNOST PŘI PRÁCI S POČÍTAČEM
Thaletova věta 8. ročník Autorem materiálu je Mgr. Jana Čulíková
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Péče o nářadí a bezpečnost při údržbě nářadí Kód VM:VY_52_INOVACE_37_64 Vzdělávací předmět:Pěstování rostlin.
Občanská výchova 7. ročník
Prezentační nástroj Open Office, Impress PŘECHODY SNÍMKU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, úlohy, přechod mezi.
Běžecké lyže Běžecké lyže se od sebe navzájem liší vzhledem, tvarem, hmotností, a jízdními vlastnostmi Jízdní vlastnosti lyží vyplývají z jejich vlastností.
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Případová studie GLASS UNION Základní charakteristika výroby.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
Encaustika pro začátečníky
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Broušení Slouží k vyhlazování povrchů materiálů. Obrábění probíhá pomocí zrn. Nástrojem je brusný papír nebo plátno. Skládají se z podkladového materiálu,
Dětská ozdravovna Bílá voda Harrachov
Grafický editor – GIMP Základy práce
Zimní výcvikový kurz Zadov – Zahájení: ve 12:00 Ubytování: Chata Mládí – Zadov, 4 – 6 lůžkové pokoje  Stravování: snídaně.
Trocha fyziky VY_32_INOVACE_Mul4a0209Mgr. Jiří Mlnařík.
Techniky běžeckého a sjezdového lyžování
1. na mazaní lyží potřebujeme: vosk, žehličku 2. pod lyži jsi vezmeme nějaký hadr aby jsme nezamazali stůl.
Ostření nástrojů Ostření pil – pilový list upneme do skřipce nebo čelistí svěráku tak, aby vyčnívala jen potřebná část, aby se při pilování list nechvěl.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště Sabinovo náměstí Karlovy Vary Vladimíra V i n t e r o v á odborná učitelka uvádí.
Confidential Modernizace 1 › Řada ROBUST › Nízký vývin tepla › Vysoké rychlosti › Materiály › Použití speciálních ocelí (SHX, EP) a keramických materiálů.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Bc. Miroslav Kutnar Název prezentace (DUMu): 3. Ostření dlát Název sady: Dřevořezba v odborném výcviku (pro 1. -
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 30 Anotace.
TISKOVÉ SETKÁNÍ ContiTrade Services s.r.o.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_15_Vědomostní soutěž TÉMA.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_11_Příprava a mazání lyží.
Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, Kamenný Přívoz 53, Kamenný Přívoz Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:
jen pro vnitřní potřebu
Instruktor lyžování II.třídy (150) jen pro vnitřní potřebu
Instruktor lyžování III.třídy (50) jen pro vnitřní potřebu
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_06_20_hygiena.
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
6. Výroba půlkulatého rydla
Výroba špalíku na broušení
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Instruktor IV.třídy (Praktikant) jen pro vnitřní potřebu
Základy biomechaniky běh na lyžích
Výroba špalíku na broušení
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Grafický editor – GIMP Transformace
Transkript prezentace:

LYŽOVÁNÍ BROUŠENÍ LYŽÍ Předmět: Tělesná výchova Ročník: 7.ročník Klíčová slova: Broušení hran, úhlování, podbroušení, úhlování Jméno autora: Mgr.Ciboch Michal Škola: ZŠ Dobříš, Komenského nám.35, 263 01 Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz

Péče o skluznici sjezdových lyží O sjezdové lyže je nutné se starat, aby zůstaly zachovány jejich původní jízdní vlastnosti: rychlost, pružnost, rychlost brzdění, delší životnost, bezpečnost, vzhled

Čištění skluznice Póry skluznice naplněné parafínem sbírají na sjezdovce během lyžování mnoho nečistot. Proto je nutné po jízdě skluznici vyčistit. Nejprve stáhneme lyže plastovou škrabkou a potom vykartáčuje speciálním bronzovým kartáčem, pro základní péči postačí i levnější nylonový. Pro zachování struktury a správných skluzových vlastností postupujte vždy od špičky k patce lyží! Broušení hran Nerovnosti v terénu, nečistoty na sjezdovce, kamínky, nevhodné přenášení lyží i prosté opotřebení jsou jen některé důvody, proč bychom po každé jízdě měli prohlédnout hrany lyží a případně nerovnosti včas zabrousit. Větší poškození můžete brousit pilníkem, menší nerovnosti, kde už je potřeba větší přesnost broušení, úhlovými nástroji rovnoměrnými tahy od špičky k patce. Případně můžete i tyto práce svěřit odbornému servisu. Voskování Naparafínované lyže nejen lépe pojedou, ale skluznice bude i lépe chráněná před vnějšími vlivy. Stejně jako ostatní, i zažehlování sjezdových vosků můžete provádět doma, nejlépe za pokojové teploty, s žehličkou nastavenou na 110°C. Tento údaj je však pouze orientační, aby nedošlo k přehřátí skluznice a změně jízdních vlastností. Přesnou teplotu pro zpracování vosku najdete vždy přímo v návodu od výrobce parafínu. Vosk je nezbytně nutné zažehlovat rovnoměrně! Při chladnutí skluznice se póry budou opět uzavírat a vytlačí tak přebytečný vosk na povrch. Ten je pak potřeba důkladně odstranit plastovou škrabkou, jinak se na něj budou nabalovat další nečistoty ze sjezdovky. Na závěr lyže vykartáčujeme a vyleštíme speciální lešticí textilií.

BROUŠENÍ HRAN úhly a úhlování na hranách skluznice Broušení z boku lyže – 90°, 89°, 88°, 87°…závodní až 85° Broušení v rovině skluznice – 0,5° až 1° (podbroušení)

ruční

strojní

jednotlivé struktury se dělí na hrubé, střední a jemné STRUKTURA SKLUZNICE jednotlivé struktury se dělí na hrubé, střední a jemné

Konec

Použité zdroje: www.google.cz